СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 832
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • някъде ... тук ...
Аз винаги съм процедирала така - последния ден преди изпит не уча и не поглеждам нищо. Винаги ми е помагало. Така обяснявам и на децата.
Главата трябва да се проветри, да се поуталожи наученото.

# 166
Ех, миналата година по това време вече се чакаха резултати и хората започнаха да изтрезняват, а ние трябва да се мъчим с бЕлото още месец.
Не, че нещо, ама след изпитите започна истинското пиянство! Joy
И аз така съм го планирала! Bowtie

П.П. Само да не е от мъка.. No Mouth
Сиси, взе ми думите от устата, както се казва Wink
И да паднем, и да бием - пак ще се напием!! Joy Направо си става за заглавие на темата, в която ще очакваме резултатите, но ще скандализираме непознатите.

# 167
  • София
Аз съм раздвоена по темата. От една страна, звучи логично да има почивка и откъсване от ученето преди изпита, а от друга, не съм сигурна, че няма да доведе до отпускане и загуба на набраната инерция /ако е повече от ден/ или да фиксира психиката още повече върху предстоящия изпит и неговата важност. Самата аз винаги съм учила до последния момент, децата са ходили на училище до последно... Знам ли, малко е индивидуално. Но не мисля, че която и да е от двете стратегии би имала съществено влияние върху представянето на изпита.

# 168
А според вас дали бихме имали шанс в първата петица училища с 5-ца по БЕЛ за годината

# 169
Зависи в кой град е първата петица.

# 170
Зависи от НВО. С по над 90 т. по двата предмета...

# 171
Зависи в кой град е първата петица.
И колко ще докара на изпитите Simple Smile
Ама с 5 по БЕЛ в Сф поне, не мисля, като гледам какви баснословни балове се спрягат...

# 172
А според вас дали бихме имали шанс в първата петица училища с 5-ца по БЕЛ за годината
За 5 ще получи 39 т., за 6-ца са 50 т. Т.е. 11 т. по-малко, ако може да ги навакса с над 90 т. и по двата предмета, защо не. Зависи и дали е момче, или момиче (при които балът винаги е по-висок).

# 173
  • София
Зависи и какво е балообразването за съответната гимназия. ТУЕС например е в първите 5 в София миналата година и за там 5-цата по БЕЛ няма никакво значение.

# 174
Самата аз винаги съм учила до последния момент.
Аз също, но в по-зряла възраст - когато знаеш, че куп щуротии, изисквани на изпита, ще ги запомниш за три дни и завинаги ще ги забравиш. Тогава карах с кани кафета до последния миг! Но малчовците нямат нито физическа, нито психическа устойчивост. А и тук няма толкова конкретика (както НК наизуст напр. или промените в ЗЗДържавата по дати и текстове и пр.)

# 175
  • София
Зависи дали е момче или момиче.

# 176
  • София
Joy
t_simeonova69, ако искаш дай по-конкретни данни и пак си задай въпроса, че станаха много "зависи". Joy

И да паднем, и да бием - пак ще се напием!! Joy Направо си става за заглавие на темата, в която ще очакваме резултатите, но ще скандализираме непознатите.
А, че кой те познава? Joy Екстра си е заглавието!

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 22:27 от sanaka

# 177
  • Sofia
Относно подготовката точно преди изпита по МАТ  - това, което направи синът ми миналата година и което препоръчвам на няколкото близки деца, на които помагам тази година е да преговорят накратко основната теория (те са си направили листове с най-важното). Просто да го прочетат сутринта набързо за около половин час и да почиват през деня. При мен и при децата ми това е работило досега, но всеки е различен.

# 178
  • София
Има училища, по-точно паралелки, в които оценката по БЕЛ не балообразува.
Зависи и какво е балообразването за съответната гимназия. ТУЕС например е в първите 5 в София миналата година и за там 5-цата по БЕЛ няма никакво значение.
Видях, че и Санака е писала.
Важи същото за някои паралелки в НПМГ. Не знам в кое ТОП се водят обаче... Joy

# 179
Момче и става дума за София

Общи условия

Активация на акаунт