СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 827
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Има училища, по-точно паралелки, в които оценката по БЕЛ не балообразува.
Зависи и какво е балообразването за съответната гимназия. ТУЕС например е в първите 5 в София миналата година и за там 5-цата по БЕЛ няма никакво значение.
Видях, че и Санака е писала.
Важи същото за някои паралелки в НПМГ. Не знам в кое ТОП се водят обаче... Joy
[/quote

СМГ, Немската, Испанска

# 181
  • София
За СМГ ще е трудно, предвид това че е и без квоти.
За НЕГ и Испанската е постижимо, но пак трябват отлични резултати на НВО.

# 182
  • София
СМГ с английски също е постижимо. Ако ползваме миналогодишните минимални балове на второ класиране:

СМГ/АЕ - 446,250                       
НЕГ - 436
Испанската/АЕ - 425
Испанската/ФЕ - 408,500

при 5-ца по БЕЛ в дипломата за НЕГ е достатъчен сборен резултат от 173,5 т. от двата изпита, за Испанската/АЕ - 168т., за Испанската/ФЕ - 159,75. За СМГ се утроява математиката, така че на нея ще тябва по-висок резултат, но резултат от по 90-т. на двата изпита стига.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 12:11 от sanaka

# 183
  • София
СМГ с английски също е постижимо.
То и с немски е постижимо, ако има 100 т на двете матури тези 11 тч. за петицата няма да го обърнат Wink
Сиси, много ми хареса идеята ти за следващото заглавие, напълно подкрепям, и аз съм от отбора на почитателите на червено-белите напитки😂

# 184
  • София
Ако има квоти,баловете за момчета са по-ниски от тези за девойки.
Реално това означава,че максималният бал,който може да бъде достигнат е 489 при 100 точки на двата изпита.
Няма ли шанс да се пребори за 6 по БЕЛ?

# 185
  • София
Ние олабихме вече синджира. Вечер не учи, тъй като е 2ра смяна и се прибира към 7:30-8:00, а сутрин няма достатъчно време.  Нямам нерви и аз да я юркам, а и тя няма сили вече, жал ми е. Тази вечер играхме семейно на Dixit. Можехме да попрехвърлим картите по БЕЛ вместо това, ама грам вече нямам желание.
Другата седмица ще я освободя от училище. Ще ходи на тези предмети, които иска. Пълна свобода. Няма да учи по математика допълнително. По МАТ разчитаме само на училище и решаване вкъщи. Там съм спокойна, но все пак е изпит и за нея е най-важният и ще гледам да я опазя психологически най-вече. Може би формулите от миналата година ще минем и мисля да се свършва вече. По БЕЛ ще искам да преговори отгоре отгоре произведенията. Иска ми се тезите също да си прочете и ще пробваме картите.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 23:31 от jenap

# 186
Имах предвид дали по математика или БЕЛ са по-многобройни високите резултати. От това, което си посочила за миналата година излиза, че са горе долу поравно.
Кативики въпросникът е култов. Joy
Ми не, ни най малко. По БЕЛ. Като стигна на компютър ще пиша пак.
Още не съм прочела въпросника.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 10:26 от Анонимен

# 187
  • София
Тези карти са много забавни. Лошото е, че покрай тях изслушахме целите поеми по няколко пъти. Накрая баща й каза да млъкне, че го е заболяла глава.

Много моля да спрете молитвите за дъжд, защото съм на изпит за А категория другата седмица и трябва да се упражнявам.

# 188
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! Успех на всички!

Аз съм вече отчаяна и вдигам ръце. Такива резултати постигат децата ви, браво на тях. Моята не желае да положи никакво усилие, не я знам какво мисли, какво иска и т.н. Постоянно се опитвам да говоря с нея, но не се получава. Изнервям се. Имам чувството, че ще се провали и това е Sad

# 189
  • София
Моята реши, чеще си ходи на училище последната седмица. Всички щели да си ходят и така. Но всички в класа били убедени, че 18-ти е неучебен ден и убеждавали и учителите, които ги гледали недоверчиво. Накрая ме пита мен като последна инстанция Simple Smile
Направи един много красив за мен проект по физика с карта на съзвездията (някои в 3Д). Питам я харесли ли са го в училище, а тя ми отговаря: "О, моя беше най-постен, ти да знаеш другите какви бяха направили..." Та мисълта ми беше, че им се прави всичко друго освен да учат.
На картите е бетон. Вчера ме разсмя, аз казвам: "За сърцата що се любят и смъртта не е раздяла", а тя: "Ама накрая с многоточие или с удивителна? Защото в единия случай е на Иво, а в другия на Калина" Joy

# 190
Браво на девойката! И моят младеж се справи перфектно с тях и дори се забавлява. Това май е единственото, за което мога да го похваля с ръка на сърцето. За всичко друго все намирам кусури, или аз съм много критична и изискваща...или бЕлото ми е малко, а може би и нещо по-силно трябва в това хладнио време, нещо по-концентрирано Joy...
Благодаря за сканираните карти! Установих, че не е кой знае каква набутвацията с тези по старата програма.
При сините разликата е само 9 карти. При розовите са около 20, като още 14 карти са различни, но са от изучаваните произведения.

# 191
  • Пловдив
Добро утро! Вчера са направили инструктаж в класа на дъщеря ми. Най-много й направило впечатление, че дават 1 лист за чернова, общо за двата модула, по математика. Трябвало да не се пише широко, защото втори не се полагал. Така ли е?

# 192
Хи-хи! Ще затрудним МОН-човците. Те несъмнено присъстват в нашия разговор и поради популярността на картите, ще следва да изровят невключени в тях цитати! Хак да им е - да сядат да четат, с преписване няма да стане Simple Smile

# 193
Добро утро! Вчера са направили инструктаж в класа на дъщеря ми. Най-много й направило впечатление, че дават 1 лист за чернова, общо за двата модула, по математика. Трябвало да не се пише широко, защото втори не се полагал. Така ли е?
Ми да не се преуморят после да сканират милиони страници...

А върху листа със самите задачи може ли да се пише?

# 194
Ако прочетете инструктажа за ученика, който периодично се публикува в темата, може да откриете отговорите на много свои въпроси.
Да, може да се работи върху изпитните материали. Втората страница, четвъртата точка.

Общи условия

Активация на акаунт