СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 811
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Моят син току що откри грешка в розовите карти. На въпрос 18 отговорът е Бай Ганьо от "До Чикаго и назад", а не "Бай Ганьо пътува".
Питвърждавам, има грешка. Репликата е на Ганьо Сомов. А аз се притеснявах че децата ще объркат образите.

# 316
Връчих инструктажа да се запознае с него и ето какво измисли: не било казано, че не може да си води записки, докато върви записа на преразказа. Било казано, че не може само когато се запознава сам с произведението. Каза да му го оставя, че било полезно за четене Grinning

# 317
  • София
Нашите официално на 18.06 ще учат. В дните след изпитите - не. Дъщеря ми каза, че на 18.06 нямало да ходи,  но за сметка на това иска да си ходи другата седмица. Няма да й взимам бележка. Исках да я облекча малко, но тя днес ме обяви за луда като ме видя с картите - розови и сини, стриктно подредени и приготвени заедно с 5топченца от хомеопатичния Жасмин, който старателно закупих на път за вкъщи. Каза ми, че тя се чувства добре, но за мен не е сигурна и ме посъветва аз да го пия и да взема и мента, глог и валериана в добавка. Joy Ох, бе.. верно пощуряхме с тия изпити . Joy

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 23:40 от jenap

# 318
  • София
Joy
Абсолютно съм съгласна с детето! Освен ментата, помисли и за нещо по-силно. Joy

# 319
Каза ми, че тя се чувства добре, но за мен не е сигурна и ме посъветва аз да го пия и да взема и мента, глог и валериана в добавка. Joy Ох, бе.. верно пощуряхме с тия изпити . Joy

Объркало се е детето
Съставките са мента, спрайт и лед Joy

# 320
  • Sofia
jenap, ама вЕрно - я се успокой Sparkling Heart

beki8, да ме поправят другите, ако греша, но май никакви записки не могат да водят по време на изчитането (от квестор и те самите). Започват да пишат чак, когато мине цялото четене и обявят старт.

Дами, не се напрягайте, като малоумни сме от страх да не пропуснем нещо, да не сбъркаме в последния момент. Kissing Face

# 321
  • Варна
Не ми влияе добре четенето на темата, защото алкохола ми е забранен до 22ри!
Нямате милост.
Синът ми вече е ултра разсеян, вчера тръгнал на училище без пари, ключ и домашно по БЕЛ. Обикновено забравя по 2 неща само.

# 322
Има грешка в карта 18, два пъти писах за нея в темата.

Инструктажа съм го разпечатала и съм и го дала на детето да го чете още преди месец.
Схемата с пликовете - също. Пита ме дали ако се съмнява в нещо може да попита квесторите?! Ами предполагам, че може, нали и те имат инструктаж и трябва да са наясно. Освен да ги разиграем тези пликове в домашни условия.

Сиси, както описваш дъщеря си, все едно за моята чета. Много отговорна, самостоятелна и обича да чете книги. Няма Гудрийдс, отдавна се каня да и направя, след матурите ще е. Има четец и на библиотеката е записана.
Мислех и аз да я водя на Ед Шийрън, даже бях резервирала двудневна екскурзия с билети, но се отказах, 3-5 юли са ми крайно неподходящи дати. Не ми се рискува точно тогава да пътуваме и двете. Приятно прекарване на концерта. Ние ще ще го чакаме Шийрън в София да дойде Simple Smile

# 323
beki8, да ме поправят другите, ако греша, но май никакви записки не могат да водят по време на изчитането (от квестор и те самите). Започват да пишат чак, когато мине цялото четене и обявят старт.
То е ясно, ама щом не е забранено, значи е разрешено Joy

# 324
  • Бургас
Снощи и ние четохме инструктажа.Госпожата им казала,че могат да си водят записки докато те си четат текста.Изпратих днес инструктажа да го обсъдят в часа.Госпожата ще е проверяваща.......
Иначе и аз нищо не съм обещава,крила и т.н.
В момента кара някаква настинка с гърло и кашлица.Дано се оправи с време.

# 325
  • София
А аз се чудя как няма youtube-ъри, които да снимат как решават седмокласни задачи или да пишат преразкази. Доста subscriber-и могат да съберат, особено сред майките. Или аудио книги с тези. Simple Smile

# 326
Отговори на ПИ по БЕЛ Междучасие, май 2019 г. :

Скрит текст:
1.   Г
2.   Б
3.   Г
4.   В
5.   А
6.   В
7.   Б
8.   В
9.   В
10.   В
11.   Б
12.   А
13.   13.1.   Сложно съставно
        13.2.   Сложно съставно
        13.3.   Просто
14.   Може да утвърди – съставно глаголно сказуемо
15.   Много бих искала този рекорд, който е поставен преди повече от 30 години, да си остане български.
16.   Г
17.   А
18.   А
19.   Б
20.   В
21.   Директорът попита дали отдавна го чака, и се усмихва приятелски на момчето, което стои пред кабинета му.
22.   Текст с грешки за откриване
23.   А   „Неразделни“
        Б   „На прощаване“
        В   „Българският език“
        Г   „Стани, стани, юнак балкански“
24.   А   Калина
        Б   баба Илийца
        В   Странджата
        Г   Бай Ганьо
25.   Теза

# 327
  • София
А аз се чудя как няма youtube-ъри, които да снимат как решават седмокласни задачи или да пишат преразкази. Доста subscriber-и могат да съберат, особено сред майките. Или аудио книги с тези. Simple Smile
Sweat Smile Sweat Smile Това е много яко! Hands Clap Hands Plus1

# 328
  • София
Скрит текст:
Вече мамите откачат
щом чуят НВО - подскачат.
Стоят явно милите на тръни
детето да  не се издъни -
пликовете да обърка,
шрифт във името да сбърка,
цитат от карти да забрави
в задача грешка да направи.
Някои, малко деспотични,
взели мерки - въз драстични,
всяк'ва техника събрали,
да я върнат обещали,
когато чадото завърши
и със НВО се свърши.
Вярно малко са проклети
не мислят за децата клети.
Те също се явяват хора,
на които нужна е отмора.
Хормоните във тях бушуват,
затуй те често се бунтуват,
за щяло и нещяло спорят,
все  за нещо си мърморят -
било за множеството пробни,
за преразкази подробни,
за розови и сини карти,
довели до семейно "парти",
но не със приятни аромати,
а със тренинг на цитати.
Други, по-демократични,
задачи дават тематични,
следят дали се изпълняват,
но нищичко не  забраняват,
ценни вещи не отнемат,
действайки така приемат,
че съвестно им е детето
и си сяда на дупЕто.
Различни хора пишат тука,
но искат все едно - сполука
за обичните си рожби
със различните заложби.
Едни са много артистични,
таланти са у друг налични,
задачи трудни да решава,
на трети се език удава.
Друг пък може да рисува,
от мат не се интересува.
Свойто място  ще открият,
потенциала ще развият.
Затуй се упокойте, мами
няма да се случат драми,
всико ще отмине скоро.
А за тези с лапе второ -
ще сте  вече стари пушки,
ще си правите оглушки,
по-малко нерви ще хабите
на децата за съдбите.

Sanaka, послушах съвета ти, връщам сега тясната червена рокля от вчера, намърдах се в удобна ластична и съм готова за предизвикателствата на МОН на 19-ти. Остава само обувките с по-младежки и удобни да сменя... дали пък да не поискам предварително галошките на Баленциага за благодарност?
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 09:53 от пенсионирана русалка

# 329
  • Sofia
Русалке, оправи ми деня Simple Smile Благодаря ти! Добре, че си ти да ни успокояваш и разведряваш..

Излязоха резултатите от СМГ БЕЛ. Имаме 16 точки разлика с тези от Регалия, а сега де! Може ли да пише дИтето преразказ или не може - двете школи имат различно мнение Grinning

Общи условия

Активация на акаунт