СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 864
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Чудни стихоплетства на пенсионирана русалка за разведряване на обстановката! Благодаря!

Миналата година моя голям син беше на ДЗИ. При запечатване на идентификационната бланка в малкото пликче едно от децата в неговата стая си е сложило вътре и личната карта. Получила се е ситуация в която хем не могат да разпечатат плика, хем не могат и да го оставят така. Квесторите щели да звънят в РИО за консултация. Та мисълта ми е да внимават децата и какво запечатват в пликовете. Ill
И едно въпросче - по математика решавате ли задачи за втори модул с допълнителни построения, като зад.24 от миналогодишното НВО?

# 331
Моят син току що откри грешка в розовите карти. На въпрос 18 отговорът е Бай Ганьо от "До Чикаго и назад", а не "Бай Ганьо пътува".
Питвърждавам, има грешка. Репликата е на Ганьо Сомов. А аз се притеснявах че децата ще объркат образите.
И моят син направи възмутен коментар, че навсякъде в розовите карти, като отговор за персонажа от До Чикаго и назад е написан Бай Ганьо, а точният отговор е Ганьо Сомов.

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 10:59 от 6tiplio

# 332
  • София

И едно въпросче - по математика решавате ли задачи за втори модул с допълнителни построения, като зад.24 от миналогодишното НВО?

Макар да не са по  новия формат с 25 задачи, сборниците на Архимед , зелен и виненочервен, с пробни тестове по мат, са хубави от тази гледна точка. Често  в тестовете (не във всичките обаче) 24-та зад. е с допълнително построение, я на медиана към хипотенузата, я на перпендикуляр, я допълване на отсечка.. И хубавото е, че са решени изцяло. Ако детето забие, има къде да погледне, разписването е много детайлно. Ако ги имате сборниците, ползвайте ги. Ако не, бих могла да снимам  за желаещите само онези 24-ти задачи и решенията им, които са с доп.построения.

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 16:13 от пенсионирана русалка

# 333
Спунк,ако нямах ангажимент в събота през целия ден наистина щях да дойда да пием, кафе, бира, бело и ако стигнем до твърдо. Такива срещи действат като терапия за изтерзани майки Kissing Face  Two Hearts
Ella1020, вярвай на по-високия резултат!
Русалке, както винаги точно в десетката. Уловила си духа и тревогата на седмокласната майка. Relieved

# 334
  • София
Страхотни стихове както винаги, пенсионирана русалке.
Аз много бих се радвала, ако може да преснимате тези задачи от сборника  Simple Smile

И благодаря на всички, които се потрудиха за сканиране на картите Flowers Blossom

# 335
  • Варна
....Ако не, бих могла да снимам  за желаещите само онези 24-ти задачи и решенията им, които са с доп.построения.
Ако не представлява проблем моля за няколко такива задачки.

# 336
  • София
ОК, няма проблем, но ще е малко по-късно днес. Simple Smile

# 337
Една препоръка по отношение на търсенето, тъй като форумската търсачка не върши почти никаква работа.
Как да търсим в темата:
Влезте в темата. Кликнете върху трите точки най-отгоре на страницата и изберете " отпечатай". Едновременно натиснете бутоните ctrl и f на клавиатурата си. В горния десен ъгъл на прозореца ще се отвори поле за търсене. Напишете избрана от вас ключова дума - например " формули". Използвайте стрелките, за да се придвижвате по откритите съвпадения.

Страхотен вариант за търсене в тема. Наистина търсачките не работят, а по описания от теб начин става за секунди.

За некомпетентността на учителите - в случая с печатните букви, не зависи от учителите. Не съм ви изчела всичките постове и изложените съображения, но всичко им се спуска отгоре и често нямат вариант за лавиране.

Казах ли, че в петък са извикани директорите в инспектората, т.нар. сега РУО, да им обясняват подробностите.
В резултат на това нашата родителска среща ще бъде ... другата седмица. Най-рано вторник, защото в понеделник ще бъде обявено кога ще е. Просто прекрасно, в последния момент, само ще ми е до родителска среща тогава. Не зависело от училищата, от директор, от никой - в петък - 07.06. са ги викнали за последни доуточнения.

# 338
  • Пловдив
Русалке, евала!!!
Аз нищо не съм забранявала, сам се мотивира, сам си определя кога има време за плейстешъна. Не прекалява и мисля, че се оправя за сега. Обещал му е баща му ново колело.

# 339
jenap, аз от месеци кръжа около него - я орехи, я вит. Б 12, той ме гледа много особено

За пликовете - в нашето училище минавал директор и показвал какво се прави - на въпросната велика дългочакана родителска среща.

# 340
  • София
Русалке, Flowers Bouquet. Ако не изкарваш пари с таланта си, да знаеш, че си губиш времето, уникална си!

# 341
  • София
Казах ли, че в петък са извикани директорите в инспектората, т.нар. сега РУО, да им обясняват подробностите.
В резултат на това нашата родителска среща ще бъде ... другата седмица. Най-рано вторник, защото в понеделник ще бъде обявено кога ще е. Просто прекрасно, в последния момент, само ще ми е до родителска среща тогава. Не зависело от училищата, от директор, от никой - в петък - 07.06. са ги викнали за последни доуточнения.
Това означава, че и ние чакаме РС.
Моят син снощи ми заяви, че днес ще имат класно по мат. Намерили са за удачно да им го съобщят в последния момент. Защо е нужно да го казват по-рано , нали са мат гимназия и се очаква да са подготвени. Ама никой не предполага, че има и такива заплеси като моя, които изправят майките си на нокти, защото трябвало да преговорят... Imp
Сега в момента "разпуска" в тоалетната, а след половин час трябва да тръгва за училище. Още не съм проверила домашното, а за преговор и дума не може да става. Imp
Русалке, благодаря за успокояващите рими. Опитвам се да съм спокойна, ама нещо не ми се получава.
Последно - как се разбираме за кафето в събота, jd?

# 342
# 343
  • София
Голяма шарения и при нас по ПИ БЕЛ. Поне до последно ще има съспенс и ще ме държи в напрежение колко ще изкара. Дано  да й е ден на 17.06. и да е в по -високия диапазон.

Русалка, шапка ти свалям за пореден път. Я си помисли пак, дали не можеш да се явиш и на 17.06 с този природен литературен талант. И лАстична рокля си намерила вече. Гледам те на снимката като сложиш роклята, може и да го докараш на вид като моята. Корема малко само трябва да глътнеш, че тя дооста слаботелесна милата. А и ботуши Balenciaga  за 600 евро  няма да искаш, нали?

# 344
  • София
Последно - как се разбираме за кафето в събота, jd?
От колко часа ще има дежурство на седмокласни мами на кафе?
Нали изпитите в НПМГ по различните предмети започват в различен час?
Хайде да се преброим?

Русалче, култова си! omm Hands Clap superuu
И стихоплетстваш, и задачи решаваш, направо си готова за матурите  Laughing
Червената роклА много фенска  Sunglasses

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 11:17 от звездица

Общи условия

Активация на акаунт