СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 718
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Да. 60 мин работят по 1ви модул, запечатват го в голям бял плик (някъде тук попълват и листчето с имената за малкото пликче, доколкото знам) и раздават материалите за втори модул.

# 496
Знам, че го пиша за стотен път. Прочетете поне инструктажа за ученика. Там ще откриете отговори на много от въпросите си.
По отношение на бланката.
Непосредствено преди началото на изпита:
--------------------------------------------------------------------------------------
 На работното си място попълва с печатни букви идентификационната си бланка, подписва я, без да я отделя от листа с указания за работа.
След приключване на работата:
-------------------------------------------------------------------------------------
1. предоставя на квестора за проверка и за подпис попълнената идентификационна бланка;
2. отделя внимателно идентификационна бланка от листа с указанията за работа;
3. поставя идентификационната бланка в малкия плик и го залепва

По отношение на листа за отговори от първата част:
По време на националното външно оценяване:
 След приключване на определеното време за работа по част 1 откъсва и поставя в плик листа за отговори, след което го запечатва и го поставя на масата до себе си.

По отношение на хиксчетата. Какво пречеше и досега някой да коригира нечия изпитна работа? Simple Smile
з) Отделяне на малкия плик с идентификационната бланка на ученика настрани;
и) Групиране на малките пликове в пакет от 30 броя, изписване върху първия плик номера на папката;
й) Отделяне на пакетите с малките пликове за съхранение в подходящо помещение със защита до момента на разсекретяването. Отговорност за съхранението им носи председателят на КЗРИР;

Малките пликове дори не се отварят преди момента за разсекретяване.

# 497
Момичета,може ли да ми отговорите как правилно да се допълни някаква мисъл към написан вече на белова преразказ,  така че да не се счита за някакъв знак?

# 498
  • София
С кого ще пия кафе утре по време на биологията?

# 499
  • нейде там, където ....
С мен? И който друг дойде.
Ще нося тесте розови или сини карти в лявата ръка.  Laughing

# 500
  • София - Младост 1А
И с мен. Ще ви звънна, за да се намерим, след като изпратим децата.

# 501
  • София
А за химията кой ще остане (дойде)? И къде ще бъдете?

# 502
  • София
jd, не вярвам да си се променила толкова за четири години. Можеш и без картите, освен ако не си решила да ги развъртим докато тече изпитът.
Drina, ще се чуем.

За химията ще пасувам.

# 503
  • София
Аз съм за химията Simple Smile

# 504
Успех на децата утре!!!

# 505
Не че е жизненоважна тази информация, но за мен лично е любопитно. Да обобщя к'во научих за процеса:
Речник:
РКОПНВО - регионалната комисия за организиране и провеждане на НВО
КЗРИР - комисията по засекретяване и разсекретяване на изпитните работи. (За всеки предмет е отделна. Председател на всяка КЗРИР е експерт от РУО София-град, а членове –учители, предложени от директори на училища и/или от началници на РУО. Комисията  работи  на  територията  на гр.  София,  в Учебен  център на  МОН)
ТКЕОИР - техническата комисия за електронна обработка на изпитните работи; (назначена със заповед на началника на РУО София-град. Комисията осъществява дейността си на територията на гр. София, в Учебен център на МОН.)

* децата правят-струват, слагат по пликове и пликчета листове, предават ги на квесторите, те на директорите на училището, от там - на РКОПНВО (регионално).
* РКОПНВО ги транспортира до мястото на засекретяването им (София?), предават се на КЗРИР
* засекретяват се (по региони) от КЗРИР и се сканират от ТКЕОИР. Сканираните работи се връщат на КЗРИР за съхранение.
Интересен момент е, че след сканиране е предвидена "Проверка на постъпилата в системата информация за отбелязаните отговори на въпросите с избираем отговор и нанасяне на корекции, ако софтуерният продукт неправомерно е регистрирал отговор като отбелязан от ученика, както и в случай, че няма маркиран от скенера отговор/няма отбелязан от ученика отговор/има повече от един маркиран от скенера отговор/има повече от един отбелязан от ученика отговор."
С думи прости, сканиращият (ТКЕОИР) би трябвало да сравни дали това на хАртията е 1:1 с това на екрана, и евентуално коригира. Не знам колко души са впрегнати в това; набор 2005 е 71640 деца. 60 000 да се явят на НВО, прави 120 000 изпитни работи по двата предмета...
* постъпилите в системата работи биват достъпени от проверителите (регионално) и оценени (т.е. те работят изцяло на екран/компютър). Хартиите спят кротко, заключени от КЗРИР.
* след приключване на оценяването работите се разсекретяват от КЗРИР.
* КЗРИР предава на РКОПНВО всичкото хАртия, която междувременно е набъбнала с протоколи.
* РКОПНВО си ги отнася там, от където са дошли.

И края:
Папките с оригиналите на изпитните работи се съхраняват в срок от един месец след обявяване  на  резултатите  от  НВО,  след  което  изпитните  работи  се  унищожават с протокол при спазване на процедура за конфиденциалност.

# 506
  • София
А за химията кой ще остане (дойде)? И къде ще бъдете?
Аз ще съм там по време на химията Simple Smile

# 507
Успех на всички майки и деца от мен!
Като една недобре информирана да попитам - по БЕЛ преразказ ли ще имат тази година и какъв?

# 508
Преразказ с дидактическа задача + тест /ако и за него не знаеш/

# 509
Връщам се на сливането на времето за двата модула. За нас явно няма да стане, но може би е добре за от другата година да се помисли. Моята госпожица точно на първия модул по МАТ има по-ниски резултати, защото не й стига времето(който не се е упражнявал достатъчно, така е). На втория модул почти на всички пробни има максималния без 2,3,4 точки. Не мога да разбера каква е тази работа, но както и преди писах - все ще изкарат, все ще изучат. Да са здрави и в добра кондиция, а ние по-далеч от тях - да не им предаваме лудостта, която ни тресе, поне мен де!

Общи условия

Активация на акаунт