СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 709
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Дами, в последния публикуван материал за Пловдив пише, че работите се пращат до София за засекретяване, сканират се и се връщат в РУО Пловдив за проверка на две места. Аз също мислех, че ще се проверяват разхвърляно. Може би за някаква друга проверка ще се връщат.
Това разбрах и аз от случаен разговор с експерта по БЕЛ от местмото РУО. Доколкото разбрах от него, целта е проверителите да не си виждат взаимно рецензиите и корекциите, за не се влиаят един от друг- всеки работи в отделна среда и нама достъп до рецензията на колегата си. Засекретяването се правело в София, за да се гарантира случайното разпределение и да не се знае, кой проверител, кое училище обработва. Специално го поразпитах човека, защото племеника ми е седмокласник.

# 526
АниК, замислих се над по-горния ти пост. Неприятна ситуация. При нас нищо не ги учат, но и не изискват много от тях. Не вярвам да остави детето с петица, но бъди готова за мигновена реакция ако зазлеят нещата, но со кротце и со благо. То лесно се дават съвети, но си представям какво ти е! Опитай се да не се ядосваш!

# 527
  • София
Не мога да насмогна да ви изчета последните 2-3 дни, сега наваксах с 20ина страници Simple Smile
Стиснати палци и от мен утре за кандидат-НПМГенийчетата! Приятна среща на майките им!
Аз нямам кандидат, но понеже сме много наблизо щях да се присъединя с удоволствие. За съжаление сме решили целофамилно да забегнем за ден и половина на вилата.
Мога да ви предложа за кафето да пробвате и на Бигла 35- "работилница за хляб и сладки изкушения". Имат разни симпатични неща и като за кафе повече варианти. Не е огромно вътре, но 10-15 майки ще побере, а и масички навън имат (2). А за по-дневната смяна Фратели-то ще е идеално - бЕло, червено, че и розе им се намира на хората Simple Smile
И ние сме в кюпа на големите разлики в резултатите от БЕЛ на Междучасие и СМГ в посока СМГ надолу с по 12-15т. Чудя се да не би Междучасие някак да дават максимума от себе си за своите си ученици... Дано не е това и просто в СМГ да са били по-сложни ПИ.

# 528
Мога да резюмирам предишния си чаршаф до следните основни моменти:
1. Предадените запечатани работи се събират и се водят в София в център към МОН
2. Там ги засекретяват. Засекретяването се осъществява по региони; и сканират.
3. Сканираните работи се проверяват в електронната система от оценители от съответния регион, (двама, които не виждат оценката на другия).
4. След завършване на оценяването, работите се разсекретяват.
5. И се закарват кой от къде е.

И цялото упражнение трябва да се извърши доста чевръсто - до 26.06

Успех на децата утре!

# 529
А проверителите къде проверяват? Събират ги всички някъде в РУО или всеки вкъщи на компютъра, с парола?

# 530
  • София
Това засекретяване и отсекретяване, изпращане и получаване, проверяване на няколко пъти на над 60000 изпитни работи ми се вижда много сложно и времеемко. Не мога да си представя как ще се спретнат да го свършат в срок. Реално ще имат 7календарни дни. И тяхната не е лесна. Ожалих ги.
АниК дръж госпожата изкъсо, за да си готова да реагираш тръгне ли да оставя 5ца. За всичко друго да не ти дреме. Скоро детето вече няма да е в това училище.
Моята пък днес ми каза, че госпожата по история се заканила да я изпитва другия път, който друг път се пада в петъка преди матурите. И ме пита притеснена как щяла да учи по история, като след 2дни  са й изпитите. Разбира се й казах, че това няма как да се случи и просто няма да ходи другия петък на училище. Какво им става на тия госпожи. Не им ли стигат на децата другите тревоги, а трябва и да ги притискат допълнително.

# 531
Госпожата по БЕЛ ще отсъства от 20-ти, защото е от проверяващите. Значи до тогава ще засекретяват, сканират и качват.

# 532
Всеки оценител получава токън, след приключване на оценяването го връща. Работата в електронната система се осъществява след идентифициране на оценителя посредством индивидуалния токън.

В заповед № РД 09-1709/29.08.2018 на министъра се определя и график на дейностите, според който "оценяване на изпитните работи: 20 юни-26юни"

# 533
От сърце желая успех на децата утре!

Доволни сме от резултатите на последния ПИ, без да пищим чак от радост. Като на първия са, но сега гледам, че процентът с по-високи резултати е по-голям. Явно доста деца са надградили.

Дъщеря ми каза, че в нейната група има момиче със 100 точки по математика, още на разискванията след ПИ беше станало ясно. То държи подобни резултати от самото начало, но пък първото му желание не е в първи ешелон. Така че, винаги има надежда.

# 534

2. Там ги засекретяват. Засекретяването се осъществява по региони; и сканират.
3. Сканираните работи се проверяват в електронната система от оценители от съответния регион, (двама, които не виждат оценката на другия).

Това как да го разбирам, означава, че работите от София се проверяват от учители от София, така ли? Защото до този момент се знаеше, че работа може да се проверява от учител от друг регион на България.

# 535
По повод по- ниските резултати в СМГ по БЕЛ, взех да си мисля- тези да не си знаят децата и да им завишават техните точки, пък другите да ни порязаха😀😅

# 536
  • нейде там, където ....
....
Мога да ви предложа за кафето да пробвате и на Бигла 35- "работилница за хляб и сладки изкушения". Имат разни симпатични неща и като за кафе повече варианти. Не е огромно вътре, но 10-15 майки ще побере, а и масички навън имат (2). А за по-дневната смяна Фратели-то ще е идеално - бЕло, червено, че и розе им се намира на хората Simple Smile
.....
Да, там отварят и по-рано, за най-ранобудните. Не знаех точния адрес, благодаря!

# 537
  • София
Мами, гледайте на каква находка попаднах, може скоро да имаме нужда от нея 😂

# 538
  • София
Успех на изпита за Прогресивното, попътен вятър и да се озоват пред вратата на "Чудоприемницата" Hug
Скрит текст:
така бе означена стаята, в която приемаха документите на приетите деца
Това  "ТКЕОИР" видях, че сте го разкодирали, но има много по-просто определение "помощници на рошавите ИТ. Joy
Звездичке, това в кой магазин го намери... Изглежда да е като за 18+ Joy

# 539
  • София
По повод по- ниските резултати в СМГ по БЕЛ, взех да си мисля- тези да не си знаят децата и да им завишават техните точки, пък другите да ни порязаха😀😅

Със сигурност си знаят децата, но не това е причината. Изпитът действително е бил по-труден. Моята дъщеря винаги там е със сравнително по-ниски резултати отколкото в Междучасие например, а е от СМГ. Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 08:50 от jenap

Общи условия

Активация на акаунт