Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Градинката пред блока - шумна компания

 • 7 527
 • 107
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте Дами!
Извинявам се ако има такава тема,но не успях да намера.
Проблема е градинката до блока ми сега като се позатопли и се събират група младежи, ще си кажете е какво пък толкова събират се да, но като седнат към 23:00 часа до 5-6 часа сутринта и се почва викане, псувни , музика. Няма събота или неделя денонощно е този тормоз. Правя забележки културно отнасям една звучна пусвня до девето коляно... Викам полиция идва укротяват ги за 5-10 минути докато ги проверят и като си тръгнат те си продължават. Другите съседи също викат полиция, но те очевидно нищо не могат да направят. На всичкото отгоре полицията на нас започнаха да ни правят забележки,че сме ги разкарявали за пореден път. 
Не оставяйте с грешно впечатление аз нямам нищо против да се събират,но по тихо защо трябва да държат целият блок буден...Какво мога да направя в този случай?

# 1
 • София
 • Мнения: 4 429
Най-лесно е да съберете подписка от етажната собственост и да я предоставите в общината с искане да се забрани вдигането на шум на площадката в часовете между 22 и 10, примерно и да бъде определена съответната глоба, предвид системния тормоз. Поставя се табела на видно място и се уведомява кварталния. Може да поискате поставяне на камери или да поставите с общи средства (не са скъпи). Тогава полицията ще има право не само да им прави забележка, а да ги глобява. Като им вземат няколко пъти глобата, ще спрат да се събират. Това е изпробван метод в нашата кооперация.

# 2
 • Мнения: 655
Пред нас махнаха всички пейки и една хубава беседка.Само това помогна да не се събират безделници, които мърсят и шумят.
За съжаление...

# 3
 • Мнения: 8 786
И при нас махнаха пейките поради същата причина. Като не се разбират да търсят къде да се събират.

Пред съседен блок на някой му писна и намаза пейките и облегалките с нещо /нещо като маз Вишневски/ в отговор младежите ги изпочупиха.

# 4
 • Русе
 • Мнения: 5 868
Същото беше и при нас. Молби, полиция, заплахи и никакъв ефект.
Направихме същото като съфорумката.
Махнахме пейките и тормозът приключи.

# 5
 • Мнения: 8 434
Пред блока на майка ми има и масичка. Правят се среднощни банкети от хора, които искат да спестят от заведение. Не са предприели нищо, засега ги търпят. Не знам докога де...

# 6
 • Мнения: 204
Аз имах сходен проблем. Реших го обаче по друг начин. Не знам защо полицията бяга от отговорност, но вдигането на шум след 22 ч. е абсолютно забранено. Бях се обаждала няколко пъти на тел.112 и кварталния като не предприе никакви мерки, последва жалба срещу самите полицаи, които идват на място. Жалбата адресирах до СДВР, МВР, националния омбудсман, Столична община. Писах, че има наредба на Столична община, полицаите идват на място, констатират нарушение, но не упражняват правомощията си да санкционират нарушителите. Ефектът беше поразителен. Дори кварталният се свърза с мен и ми каза да си запиша телефона му, ако има проблем да му звъня. Аз гледам да не злоупотребявам, но и той си свърши работата и сега само понякога, инцидентно, се случва да има шумни компании в градинката до нас.

# 7
 • Мнения: 204
Само забравих да кажа, че имаме камери и се вижда какво става пред кооперацията. После полицаите не мога да лъжат или да отричат, че напр. като са пристигнали компанията от младежи са се разотишли и т.н. Все пак има видеозапис и не разчитаме на казал-рекъл.

# 8
 • Мнения: 414
Пуснете жалба в Полицейски Инспекторат срещу полицаите, които не си вършат работата. Ще направят проверка.

# 9
 • Мнения: 2
За съжаление не са една или две пейка, а цяла градинка с масички и пейки, катеружки и тн. Няма как да бъдат премахнати.
Не успях да събера подписка от всички съседи, нямат желание да влизат в конфликти това им беше аргумента, като звъна на полицията чувам " Госпожо пак ли Ви е'' на всичкото отгоре отново полицията с мен се кара била съм злоупотребявала как можело всяка вечер с мен да се занимават. Разбира се, че и на мен не ми е приятно това положение, но то е всяка вечер, както и в момента... Не срещам никакво съдействие от страна на съседите си и дори полицията. Не искам да процедирам,като някой хора от съседния блок, които стигат до саморазправа. Нелепо е все пак това не са малки деца визирам 15-16 годишните, а младежи около 20 и нещо годишни би трябвало да имат капчица акъл и поне малко да се съобразяват с часовете.

# 10
 • Мнения: 655
Съседите ви и полицията са мишки...като повечето семейства обитаващи блоковете в България.
Пасивни страхливци, които ще търпят, но няма да излязат и да си гонят правото на тишина, чистота и спокойствие...
Мои съседи просто се отказаха и си купиха къща.Не че в къщите няма проблеми, но блоковете със 100+ семейства в повечето ми наблюдения е кошмар и вечни нерви.
Можете просто да си сложите качествена дограма и хубави тапи за уши Confused

# 11
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 9 610
При нас миналата година този въпрос се реши като някой беше намазал пейките с олио. Всички изчезнаха.

# 12
 • Бургас
 • Мнения: 5 078
Да мажеш пейките с олио е същата простотия като да вдигаш шум нощно време.Може да седне изморена жена с дете,възрастен човек!

Дано се намери разумно решение.Мой приятел подаваше жалби до дупка.Съседи му замеряха с боклуци колата.Накрая ги извикаха в РУ и престанаха.Случаят не е същия,но дано се разреши и да престане тормоза.

# 13
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 9 610
При нас миналата година този въпрос се реши като някой беше намазал пейките с олио. Всички изчезнаха.

# 14
 • Мнения: 37
На всичкото отгоре полицията на нас започнаха да ни правят забележки,че сме ги разкарявали за пореден път.

Чичко Полицай е длъжен да си остави дюнера и да слезе от патрулката колкото пъти се наложи. Независимо дали му харесва или не. Това е все едно касиерката в магазина да ти прави забележка, че влизаш повторно днес.

Ако цивилизованият начин не води до желания резултат, аз не се колебая да прибягвам до не толкова възпитани методи.

Общи условия

Активация на акаунт