Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 90
  • Мнения: 79
Чупенето на пейки не е решение и не би трябвало да бъде. Липсва им всякакво възпитание и съобразителност - и не само на тях.
Един съсед от входа почти всяка вечер си разхождаше кучето в 1 след полунощ и започваше да му вика силно "Тара, ела тука, бързо, чуваш ли" - също нула внимание, че буди целия квартал.
Или онези, които си оставят алармите на колите да блеят по цяла нощ.
Повечето хора в България явно са пълни простаци в това отношение - важното е на тях да им е добре, пък дугите - много важно.

# 91
  • Мнения: 1 572
Ще викате полиция колкото пъти е необходимо. Това им е работата.
Обадете се и на дежурен в Столичен инспекторат (денонощно има телефонна линия и човек, който отговаря).
Открийте кварталния отговорник и подайте устна жалба, също и писмена.
Напишете жалба с подписи, колкото успеете да съберете от съседите и входирайте към СО.
Няма да оставяте проблем, който Ви тормози и мъчи. Всеки има право на защита, когато е тормозен с шум.

# 92
  • Мнения: 92
Ако си от София (не знам дали за другите общини в същото) можеш да пуснеш жалба в call.sofia.bg
Доста адекватно реагират.

# 93
  • Мнения: 79
От Бургас съм, но по същата логика и тук би трябвало да има директна връзка с кварталните полицаи, колкото и злободневно да ми изглежда това и някак да имам задръжки да ги занимавам с това.
Апропо, в момента е почти 22ч., от поне час пред съседния вход шайката хлапета, които поемат дневната смяна в крясъци и викове, в момента...седят в кръг и едно от тях свири на гайда. Гайда... И то ужасно фалшиво.
Никой не прави забележка, възрастните около тях (родители на някои от децата) даже пляскат и насърчават...а аз седя на затворен прозорец, умирам от жега и се чудя кога, за Бога, ще приключи това насилие над ушите ми!!! Tired Face
Сещам се за онзи случай от Варна, където някакво дете пак така свирело на гайда на площадката зад блока, а един разгневен гражданин метнал балон с вода от балкона си. Хем ставаше дума за 18ч следобед, не по-късно.
Много хора го осъдиха, естествено не оправдавам хулигански прояви, но в такива моменти, да ви кажа, ..разбирам го човека!!! Triumph

Общи условия

Активация на акаунт