Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5
 Здравейте, имам много сериозен проблем.Аз съм с вроден проблем на емайлa, зъбите ми се рушат много лесно, бяха доста изтрити и нямах нормална височина на захапката. За капак постоянно от изтриването и рушенето ми падаха пломбите и се налагаше да си правя нови. Затова и двете челюсти бяха изцяло за коронки. Нямам друг вариянт. Февруари месец 2019 направих най-голямата грешка в живота си като посетих една клиника в студентски град- Да Винчи клиник. Взеха ми отливки, примерен модел за нова височина на захапката. Процедурата попринцип е или първо горна и после долна челюст, или първо задните(дъвкателни) и после фронталните. Избрахме втория вариянт. Зъболекар ми беше "д-р" Рада Георгиева (след малко ще разберете защо са кавичките). Отзивите за нея бяха добри, три години е специализирала протетика. Перфектно! Постави ми 11 коронки (на задните дъвкателни зъби) металокерамика БЕЗ УПОЙКА, колкото и да виках, колкото и да крещях, колкото и да ревах. Това е само началото... След три часа ми паднаха 3 от тези коронки и една на ръба да падне. На другия ден отивам и с разправии, викове и крясъци най-накрая ми ги залепи. От три месеца след "великото залепване" на коронките не мога да се храня нормално. Зъбите ме болят, на лекарства съм, все още усещам топло и студено, не мога да ям по-твърди неща от краставицам солети, да не говорим за ядки. Насрочих си среща с шефа на клиниката - Емил Калинчев. Той ми каза,че ще отстранят проблемите стига да съм си била изтрила ЛЪЖЛИВИЯ  коментар от гугъл, който бил КЛЕВЕТА! И ако не съм го била направила щял да ме осъди за 50 хиляди(блъфира), отново за клевета, защото аз си измислям, това че са ми осакатили цялата челюст явно. Няма такъв смешник! Да ме осъди ако му стиска! Каза ми че упойките били ОТРОВА. Мотото им трябва да е "да умреш от болка, но не и от упойка" според мен. Няма значение. Щял да ме препрати на друг техен зъболекар. Нямало да ме докосва докато не ми подействала упойката. УАУ! Но аз отказах, понеже ако главната им лекарка е толкова "кадърна" си представям другата част от екипа им.  Колегите му (другите клиники) се чудят как може да е на толкова години и да се излага ТОЛКОВА много този човек. Никой не знае. Историята мълчи. Всеки се излага според възможностите си в този живот. Адвоката ми ми препоръча една специалистка, за да видим колко е зле положението. Е, познайте! МНОГО Е ЗЛЕ! От 11 коронки и 11-те са за смяна. След като научих веднага отидох в Да Винчи клиник при Рада Георгиева. Тя говореше с едно момиче, и аз я прекъснах, повтаряйки думите на специалистката, че и 11- те ИЗОБЩО не са поставени добре и трябва да се подменят. И неиният НАГЪЛ отговор беше -" Много се радвам!" . Аз не можех повече, понеже ми се насъбра прекалено и си тръгнах. Каква наглост, какво безочие...Какви са тези хора не знам! Не мога да спра да се обвинявам,че им се доверих изобщо, но явно е трябвало да се случи.
Иначе фронталните си зъби(16 на брой- чиста керамика), ги направих при друг зъболекар, който наистина си разбираше от работата. Затова съм благодарна. Специалистката каза,че има огромна разлика между едните и другите. Фронта ми е уникален, докато са за смяна. И сега ще си оправя и задните при него.
Таа.. въпросът ми е, има ли смисъл според ВАС да ги съдя, има ли шанс да спечеля делото, защото адвокатите могат да ми говорят много неща, но не съм сигурна, че може да им се има доверие за всичко. От друга страна си мисля,че ще е по-удачно да си оправя осакатените зъби и да не мисля за съдилища и прочие,но така може да им се размине и може да скъсят нечий друг живот. Имам чувството, че тази жена може да убие някого, ако не се намеся. Но ако ги съдя дали ще спечеля?Дали има смисъл да опитвам. Делото ще се проточи максимум 2 години. И как мога да предотвратя никой повече да не изпита ужаса, който аз изпитах в тази клиника? Моля Ви помогнете ми! Приемам всякакви съвети.
[/img]


Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 20:47 от faith.shenoll

# 1
 • София
 • Мнения: 22 038
С кой акъл си направи 11 коронки?
Имаше ли сериозна здравословна причина?

# 2
 • София
 • Мнения: 2 978
На мен ми интересно как така се правят 11 корони наведнъж? Нищо чудно, че има проблеми. Напасването на захапката е много важно. Недоумявам как може да се направи при толкова много коронки, сложени едновременно?!

# 3
 • Мнения: 5
С кой акъл си направи 11 коронки?
Имаше ли сериозна здравословна причина?
Имах да. Имам вроден проблем на е майла. И двете ми челюсти са за коронки. Няма друг начин. И затова първо се правят задните(дъвкателните), за да се определи височината и после предните. Но за предните имах късмет, попаднах на човек и ми направи предните 16 зъба. Иначе си бях за коронки цяла челюст.

На мен ми интересно как така се правят 11 корони наведнъж? Нищо чудно, че има проблеми. Напасването на захапката е много важно. Недоумявам как може да се направи при толкова много коронки, сложени едновременно?!
Може би е моя грешката. Трябваше с това да започна. Аз имам вроден проблем на емайла и зъбите ми се рошат, постоянно получавах кариеси и т.н. Много ми бяха изтрити зъбите и нямах нормална височина на захапката. И тези 11 коронки са ми на задните (дъвкателните). За да се определи височина и после да се работи по фронта. Но уви, не попаднах на човек и така. А жената е специализирала 3 години протетика и реших,че ще се справи. Аз ги проверявам. Аз съм им единственото оплакване където и да било. Нямат лош коментар по техен адрес, но явно човек от такива трябва да се плаши.

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 17:31 от AnMary

# 4
 • Young and beautiful.
 • Мнения: 2 984
На мен ми интересно как така се правят 11 корони наведнъж? Нищо чудно, че има проблеми. Напасването на захапката е много важно. Недоумявам как може да се направи при толкова много коронки, сложени едновременно?!

Изобщо кой "лекар" би се навил на такава манипулация?
Аз за ЕДНА коронка ходих сигурно 1 месец всяка седмица за взимане на отливки, чакахме да я изработят, да я изпили по моя зъб, после да се опита да я напасне и т.н. и отне адски много време, но не ме е боляло и за 1 секунда, нито съм имала проблем след това (да чукна на дърво).
Недейте да си правите повече експерименти, идете при някой друг зъболекар да ви оправи зъбите, а срещу тези задължително заведете дело, това отношение не е нормално.

# 5
 • Мнения: 5 581
Юрист съм.
Аз бих завела дело за обезщетение.
Прочетеното е меко казано абсурдно.
Предполагам, че е заплатена солидна сума за тези коронки и манипулации. Освен това могат да се претендират и неимуществени вреди като болки, страдания, невъзможност за нормално хранене, лекарства и т.н.

Ще ви трябват изрядни доказателства обаче.
Имате ли някакъв платежен документ за сумите?

# 6
 • Мнения: 14 360
Търси си правата. Дано имаш документи за манипулациите. Да им се не види и мърлячите, само гледат как да ти вземат парите и после даже пак да идеш, че да ти вземат още.
Какво ще рече, че упойката е отрова?!? И това казано от лекар звучи абсурдно.

Като не се сменят накуп толкова корони, това трябва изрично да се каже от лекаря. Нали той е затова, да предпише курс на лечение и да го следва.

# 7
 • Мнения: 972
Ужасна история Sad  Консултирайте се с адвокат и заведете дело

# 8
 • София
 • Мнения: 530
Заведете дело ,желая ви успех . Търсете си правата !

# 9
 • Мнения: 1 360
Ама какви са тези болки, от които крещите и ревете по време на слагане на коронка? Имам 4-5 и никога не ме е боляло и не са ми поставяни с упойка..

# 10
 • Мнения: 5
Принципно, това което ме плаши е, че всички зъболекари, с които съм говорила по темата ми казват да НЕ ги съдя. Защото нямало смисъл. Никой не е чувал за осъден лекар по каквато и да е медицина. Пазят се един друг в случай, че някой, някой ден подаде жалба и срещу тях. От друга страна всички адвокати (3 на брой), с които разговарях ми казват, че ИМА смисъл. Но да си призная и аз не съм чувала за осъден лекар. Не знам какво да правя. Знам че евентуално ако изгубя делото разочарованието ми ще е още по-голямо. От друга страна докато ми минат медицинските експертизи ще отнеме време. И с тези прецакани коронки ли ще трябва да стоя до тогава? Много съм объркана...

# 11
 • Мнения: 14 360
Знам за осъдени лекари, но за други по-тежки нарушения. Делата се водят години и струват пари. Дано накрая има справедливост. Peace

# 12
 • САЩ
 • Мнения: 624
Без да вземам отношение за това дали да ги съди или не - като човек, страдащ от подобен (ако не и същия) проблем, на който му се е наложило да смени всички зъби заради това, 11 коронки не е нечувано или странно. Когато има много зъби за правене и когато засегнатите зъби са един до друг, самите стоматолози препоръчват (когато правих, взех няколко мнения) да се правят накуп, за да ти е по-точна отливката и по-лесно да се направи захапката. Аз си направих целия горен ред накуп, всички зъби заедно (коронки и мостове) и съм безкрайно доволна, вече 7 години не са мръднали. Стига с това "с кой акъл.."

# 13
 • Мнения: 37 938
Скоро ми попадна решение на съда, не знам дали ще го намеря, да го постна - подобен случай, правени всички зъби, нещата не са ок за пациента, три-четири експертизи от всякакви специалисти - ендодонти, пародонтолози и прочее, и накрая - отхвърлят иска като недоказан.

# 14
 • Мнения: 670
Аз бих се обърнала и към телевизия. Те си търсят сензации в човешката болка. Според мен случаят ще е интересен. Най-малкото да предпази други хора!

Общи условия

Активация на акаунт