Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 юни 2019, 10:43 ч.

Кое да избера?

 • 2 376
 • 65
 •   1
Отговори

Анкета

Кое да избера?

Опции:

# 15
 • София
 • Мнения: 2 929
Имали сме пералня в банята.Друга баня,не тази.Огромна баня,пералнята и душа/мивката нямаха нищо общо,никакви допирни точки,вода не достигаше до пералнята по никакъв начин.
2 пъти ме удря ток от корпуса!Единия направо ме хвърли назад.
В една друга баня пък пералнята беше на гърба на банята.Е,беше ме страх да си измия ръцете,докато пере,защото и там ме е удрял ток.Едно на ръка,че тока явно ме обича,но наистина не бих сложила пералня на влажно място.Каквото е банята.С годините е напълно възможно пералнята да даде проблем.

# 16
 • WonderLand
 • Мнения: 2 032
За двама души само според мен също е излишно отделна тоалетна. Ние сме в такъв апартамент и в малкото помещение сме с един уред, комбиниран, а над него има рафтче и там държа коша с мръсното пране и всякакви неща за чистене. Не бих се лишила в никакъв случай от това удобство. В банята имам само един моп, който служи за подсушаване на пода след къпане. Колкото до гостите, които ровили по шкафовете - ами вкъщи идват само близки хора, от тях не се притеснявам за това какво имам по шкафовете, баня като баня. Хора, които не са ми близки и познати не каня вкъщи, та да се притеснявам, че ще ми ровят из нещата. Пералня в кухнята съм имала и не е никак удобно според мен, много шуми, постоянно трябва да се мъкнат препарати, мръсни дрехи до там или просто да жертваш още един шкаф където да си прибираш нещата за пране. Аз бих оставила шкафа в кухнята или като шкаф или да сложа съдомиялна там. А пералня в банята много бързо ще се развали заради влагата. И през това съм минала, за 2 години пералнята ръждяса.

# 17
 • MI
 • Мнения: 10 100
Нещо или в инсталацията, или в отстоянията не ее било добре. Ако беше толкова опасно за живота или пералнята, в Италия ни жив човек щеше да остане, ни функционираща пералня. Joy Вече доста години стана, веднъж не видях да е в кухнята. Докато бяхме на квартира пералнята беше на близо 10 години, добре си работеше което е най-странно и беше близо до ваната. За удряне на ток не може и дума да става. Сега е до мивката, там й е предвидено място открай време, никакви проблеми. Но баните НЕ са мокри, на практика се мокри само душ кабината или ваната, масово и сифони няма отвън. Просто тези неща трябва да се предвидят в началото и всичко да се съобрази. Ако е отделно мокро помещение пък съвсем отпадат тези опасения.

# 18
 • Мнения: 9 128
Не ме стряскайте така! Пералнята ми ще е в едната баня.
Изприщих се като си представих, че ще бие ток...

# 19
 • София
 • Мнения: 1 948
... Колкото до гостите, които ровили по шкафовете - ами вкъщи идват само близки хора, от тях не се притеснявам за това какво имам по шкафовете, баня като баня. Хора, които не са ми близки и познати не каня вкъщи, та да се притеснявам, че ще ми ровят из нещата. ...

Понеже това беше моят довод, всеки има различен стил на живот. Ако сте малко семейство, възможно е да допускаш само близки у дома. Вкъщи също влизат само близки хора, но ние сме с 4 деца и няма как да забраня на децата си да канят и техни близки хора/приятелки и приятели на гости. Децата са си деца, а аз лично не се чувствам добре да идват младежи и да ми гледат мръсните гащи в коша или мократа хавлия на закачалката, затова държа гостите да ползват отделна тоалетна, а и често се случва някоя приятелка да ми е на гости и да има нужда от тоалетната, а някой от многолюдното ни семейство /с преобладаващото женско присъствие на 3 дъщери Simple Smile/ да е "окупирал" банята. Нашата баня, за добро или лошо, почти винаги е заета. Wink
За шум в кухнята нямам мнение, защото нашите уреди не вдигат шум, а нещата за пране ни се свеждат до прах и кърпички за пране, които държим в шкафа под мивката, където са всички други препарати. Шумят, когато не са добре нивелирани, между другото. Дрехите не пречи да се пренесат, защото не живеем в палат с няколко крила и да нося мръсното бельо от единия до другия край на замъка, все пак.

# 20
 • Мнения: 2 284
Не ме стряскайте така! Пералнята ми ще е в едната баня.
Изприщих се като си представих, че ще бие ток...
Това става обикновено при стари двужилни инсталации. Могли са поне едно "мостче" да му сложат на този контакт... Аз на моите перални/сушилни винаги преди първа употреба, вземем едно фазомерче и им проверявам корпуса. Ей така, за всеки случай.

# 21
 • WonderLand
 • Мнения: 2 032
Fever Ray, при голямо семейство е по-удобно, разбира се. Но моя коментар е насочен към авторката, чието семейство се състои от нея и още един човек все пак и са само двама, а не шестима. За двама души е излишно, за шестима е необходимост.

# 22
 • MI
 • Мнения: 10 100
За шест човека е ясно, че трябва втора баня дори, не само тоалетна. Но случая на Вервам не е такъв.

Луна, просто ти трябват добри ел.техник и водопроводчик, че те колкото вреди могат да нанесат, друг трудно може. Simple Smile

# 23
 • София
 • Мнения: 1 948
Така е, разбира се.
Неудобството, което аз виждам при тях, е в това, че банята сега няма тоалетна и ще трябва да слагат, от което пък ще се стесни банята и не се знае колко ще е удобна след това. Точно, защото са двама човека, не виждам чак необходимост от големи промени вътре в жилището. Не бих се затормозявала да променям функциолналността на помещенията, когато не намирам разлика между това дали уредите са отделни или комбинирани. На вилата сме с комбиниран уред и ни върши същата работа. Не съм имала проблеми засега, но и не го ползвам чак толкова активно, за да имам сериозен опит.

# 24
 • Варна
 • Мнения: 16 027
Аз бих взела комбиниран уред в този случай, но не бих се лишила от допълнителна тоалетна. Винаги може да се случи двамата да имате едновременно необходимост да я ползвате или единият да я ползва, докато другият ползва банята.
Абсолютно! Колкото повече, толкова повече, но в полза на отделните баня и тоалетна. Толкова е кофти с обща и без допълнителна тоалетна, ама толкова кофти, че няма накъде повече!

# 25
 • MI
 • Мнения: 10 100
Да, затова казах ако трябва да очертае дори физически на пода кое къде стига, за да прецени. На мен ми е по-скоро за миялната,  сега уж не трябва, но после може много да съжалява че няма къде да я сложи.

# 26
 • Мнения: 9 128
За шест човека е ясно, че трябва втора баня дори, не само тоалетна. Но случая на Вервам не е такъв.

Луна, просто ти трябват добри ел.техник и водопроводчик, че те колкото вреди могат да нанесат, друг трудно може. Simple Smile
Инсталациите са нови, просто втората баня не е довършена, за да се уверя и лично, че всичко е наред, но ме успокоявате, че не съм сбъркала. Ел-техникът е супер, а аз специалистите ги слушам.
Благодаря за отговорите. Да не разводнявам повече темата.

# 27
 • София
 • Мнения: 4 492
За мен наличието на съдомиялна и сушилня е от особено важно значение. Бих прежалила втората тоалетна в името на това да не мия на ръка и да имам отделен уред сушилня.

# 28
 • WonderLand
 • Мнения: 2 032
Колкото и да се стесни една баня с тоалетна в нея ще влиза само по един човек все пак. Ако е добре подредена и разпределена ще е функционална. Там се влиза за няколко неща само все пак, които не изискват чак толкова пространство, но виж почистващите препарати, уреди и т.н. са нещо постоянно нужно в едно домакинство и не е като да не заемат място. За двама души една баня с тоалетна е напълно достатъчна, а другото помещение може да се използва за куп други неща.
Колкото до шума в кухнята, нивелирането не е решение, някои уреди са по-шумни и каквото и да ги правиш си остават шумни. Ако пералнята е в кухнята трянва да е от най-тихите, иначе е отвратително докато готвиш да ти шуми пералнята все едно излита самолет.

# 29
 • София
 • Мнения: 2 929
Не ме стряскайте така! Пералнята ми ще е в едната баня.
Изприщих се като си представих, че ще бие ток...

Не се притеснявай,сигурно аз съм си "късметлийка"с този ток.
И все пак до края на живота си няма да посмея да докосна пералня,преди да съм я почукала леко с пръсти преди това Grinning

И тази тема и анкета май ме доведе до под кривата круша Grinning

Все пак ще помоля тези от вас,които имат комбиниран уред,който работи безотказно,да споделят каква марка е.Поне да имам някаква ориентация,ако се спра на това Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 13:37 от Vervam

Общи условия

Активация на акаунт