Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 юни 2019, 10:12 ч.

Покупка на парцел - в регулация да или не

  • 500
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 668
Рос, разбрах те и отговорих точно на това, като междувременно и друг потребител е казал същото.
По подразбиране (дефолт) би следвало да нямаш проблем, щом останалите наоколо са минали процедурата и за района има изготвен устройствен план. Ако няма нещо конкретно в имота, което да възпрепятства от ливада да го направиш УПИ с разрешена кота корниз примерно 10 и КИНТ .... според района, това ще стане след като се подадат документи.
Просто казвам, че е добре преди да се подаде молбата да се иска среща с техническа служба или архитектта и да се провери има ли спънки, които да не са Ви известни на ВАс, продавача не е казал... Или да се наеме фирма - човек с връзки в общината да провери как са нещата.
Процедурата  е ясна, въпроса е дали ще е успешна, колко ще трае и колко ще е сложно. И скъпо съответно.
Иначе невъзможни неща няма . Че те дюни направиха хотели, улици - на къщи, паркове на блокове, ти за една ливада... Което не става с пари става с много пари...
Почти като в Холандия.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 11:54 от StefanB

# 16
  • Майнатаун
  • Мнения: 596
Статут вече не се сменя както едно време. Процедурата е много сложна и се заплаща над 10 000 лв. Ние също закупихме една нива, успяхме в последния момент да сменим статута, преди промяната на закона, но сега берем големи ядове с прекарването на ток. Жестоко съжалявам, че не дадохме малко повече пари, но да купим нещо в регулация с ток и вода.

# 17
  • Мнения: 7 630
В случая се дискутираше дали да се купи земя, на която е сменен статута. Даже да е сменен, ако е доста извън населеното място, прекарването на водопровод и ел. трасе е пак за ваша сметка. Пък и в документацията се иска съгласуване със ВиК и Енергодружеството и парите наистина стават много.

Последна редакция: сб, 15 юни 2019, 11:28 от tonynette

# 18
  • Мнения: 1 481
ще използвам темата да попитам, имам УПИ, и по кадастър  и по Нотариален акт имам различия в м2, точно заради взимания/давания с общината,  как се оправят (повечето метри в кадастъра, мога ли да ги присъединя)?
Как се тълкуват идеалните части на земята при съсобственост- напр: 422/895 идеална част? Имаш 422м и винаги толкова имаш. Имаш 47% от цялото място (в кой документ- Нот.акт, скица, кадастрална карта...) - и метрите ти се променят с промени в общата квадратура (придавания/вземания)?

Общи условия

Активация на акаунт