НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 348
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
С първата ми дъщеря и аз се притеснявах, че не я виждам и когато шофираше мъжа ми се возех отзад до нея. Втората се вози отзад до сестра си, друго не е и възможно. Досега никога нищо не е налагало присъствието ми до нея.  Аз също мисля, че да се вози отзад е по-безопасно и няма кой знае какво да се случи, ако не я виждам за известно време. Отпред не бих я сложила, ще ми е притеснено. Ако реве на столчето, тогава незнам. То и на предната седалка може да се случи. Шофирайки и без това няма как да укротяваш. Такъв случай не сме имали до сега, но на наши приятели бебето е така.

# 106
Моето дете изпадаше в някаква истерия в колата и така до година и половина, когато баща му е с нас, винаги съм до него отзад, но като сме сами и беше бебе, отпред в столчето  до мен...имаше навика да реве докато повърне

# 107
Момичета, вероятно както и при всички останали казуси, които си разискваме с вас, този ще зависи от самото бебе. Ако е спокойно и спи - ок, задната седалка е супер.

Ама аз също имам леки съмнения относно това, че ще седи като кукла през цялото време.

Едно пълно обръщане назад на шофьора, дори и за секунда може да бъде критично.

Всяка жена трябва да реши как ще се чувтва най-комфортно. Така че и аз ще действам спрямо ситуацията, ще пробвам и отпред и отзад. Тук въобще не става въпрос за случаи, в които имаш таткото под ръка, а за моментите (които ще са през по-голямата част от времето), в които ще сме сами...

Случаят,в който родителите си слагат децата в скута въобще не смятам и да го коментирам, надявам се да няма такива тук.

# 108
Момичета! Къде сте тръгнали с ревящи бебета сами??? Simple Smile Ако бебчо е кротко - ще кротува и самичко отзад. Ако не - има вариант с таксита, придружители... Всичко може да се измисли. Аз лично съм категорично против децата на всякаква възраст да седят отпред. Даже ако закона го позволява. Както и сме приучени да слагаме колани отзад и това не е заради закона, а защото така е безопасно. Дълги пътувания с малки бебета като цяло не са препоръчителни. Трябва да се правят паузи след 30 минути, впоследствие след 1 час. Та то бебчета акат по-често хаха))) Не бих тръгнала сама с бебето на дълго разстояние. Предпочитам да съм отзад при бебето. Hands V

# 109
Момичета! Къде сте тръгнали с ревящи бебета сами??? Simple Smile Ако бебчо е кротко - ще кротува и самичко отзад. Ако не - има вариант с таксита, придружители... Всичко може да се измисли. Аз лично съм категорично против децата на всякаква възраст да седят отпред. Даже ако закона го позволява. Както и сме приучени да слагаме колани отзад и това не е заради закона, а защото така е безопасно. Дълги пътувания с малки бебета като цяло не са препоръчителни. Трябва да се правят паузи след 30 минути, впоследствие след 1 час. Та то бебчета акат по-често хаха))) Не бих тръгнала сама с бебето на дълго разстояние. Предпочитам да съм отзад при бебето. Hands V

julianka, дългите пътища са друга тема, става въпрос за ежедневие и градски разстояния Simple Smile

Смрадливо такси, с пушещ, мазен чичка, който кара като откачен (доказан факт, че таксиджиите са най-безпардонните и нарушаващи правилата за движение шофьори), да си нося коша с мен или да си държа бебето в скута...не мерси. Същото важи и за рейса.

Някак си всички тук приемат нещата много лично, получават се излишни дразнения. Независимо от стила на изказване, всяко мнение е ценно и полезно. И всеки има право да го изрази.

Та така, наистина може да се притеснявам излишно, но съм сигурна, че ще се нагодя към всяка ситуация. Благодаря за мнениятана всички.

# 110
Явно не всеки има чуство за самокритика и хумор!  Само да уточня да не ме разбере някой неправилно. Исках да кажа, че ако детето е неспокойно в колата като цяло - дали ще седи отзад или отпред - няма никакво значение! Майка която шофира все ще обръща внимание на детето, което дефакто е не безопасно! И ако бебето не може да се адаптира в тази ситуация - защо майка трябва да подлага на риск това пътуване, а детето да стресира излишно? Точно за тези случаи казах: има варианти майка да е отдзад, детето да е с придружител или да се използват таксита. Таксита, между другото, също имат колани и нямат право да возят бебета без столче. Това, че някой шофьор не спазва или родители го позволяват - е избор и отговорност на самия пасажер.
Още нещо... ние сме семейство: мама-тате-батко и бебе. Никакви други роднини или приятели които биха могли да ни придружат където и да било! Това е на случай ако някой реши, че на мен е много удобно и весело, защото имам много помощници!
В тази тема никога не съм държала назидателен тон и няма да го направя, защото вече казах - всеки има право да решава сам как да живее! Ако споделих моето мнение (под вид на ирония и шега) и то не съвпада с на някой мнението - не означава, че трябва да минаваме на личности и да  нарича коментара ми неадекватен!  До сега само ти,  Zuzi90,  размахваш с пръст и държиш сметка на всеки, който идва в разрез с твоето мнение! Ето това аз го наричам неадекватно и ненормално. А не че някой сподели своето мнение. Ние сме тук няколко десетка бъдещи( и настоящи) майки и всеки споделя свите мисли, опит и предположения. Няма хора с абсолютно идентични мисли.
нямам намерение повече да комуникирам в подобен тон... не е в моя характер....

Estel..., мила, и аз не съм почитател на таксита, повярвай! искам да кажа,че ако случая е спешен, детето не издържа в кола, придружител няма - какво тогава??? ами ако няма откъде да търсим помощ, а се налага, казах, да, като краен и нежелателен вариант, но все пак е вариант, е таксито! Дано не се налага на никой! Но все пак, съгласи се, че в някои ситуации и това е вариант. с израза " къде сте тръгнали с ревящи бебета" имам в предвид, че докато са мънички като цяло не е препоръчително да пътуваме дълго - те или не понасят пътувания и тогава този въпрос трябва да се решава, или спят цялото време в столче и нищо не пречи да ги оставяме отзад. Нали? А за близки разстояния все някой ще намери вариант. В думите ми няма упрек или негатив, има малко ирония нищо повече. 

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 12:25 от julianka

# 111
"Проблемът" на форумите е, че всеки дава съвет през собствената си призма и стил на живот. Тоест съветът е най-доброто за този, който го дава, но не най-доброто за този, който го получава.

И всички, питайки тук разни неща, трябва да сме наясно с това ,че ще получаваме и мнения, които може да ни се струват дразнещи, защото не резонират с нас като хора. Това включва доза приемственост.

Нешофиращите мами ще питат "Къде си тръгнала", активните и по-независими такива, ще казат "Разбира се, винаги се намира начин", баба ти ще каже трето...

Слънчево на всички да ви е Heart

# 112
Хайде само хубави новини да имаме в тази тема!
Всеки който си знае термина и пола на бебо да пише за да мога да добавям Wink

Привет ноемврийски мамчета,

10.11. е моят термин, а за пола - предполагат, че е момченце, но мн мърда и не е потвърдено Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 12:50 от Borislava Borisova 606340

# 113
Zuzi90  Joy Joy Joy Чесно ли?  Joy

Borislava Borisova 606340 Добре дошла!Лека бременност и на теб! Peace

# 114
Zuzi90  Joy Joy Joy Чесно ли?  Joy

Borislava Borisova 606340 Добре дошла!Лека бременност и на теб! Peace
Съвсем чесТно Simple Smile иначе добре дошла и от мен, Борислава Simple Smile

# 115
Аз возех дъщеря ми на предната седалка в детският кош обърната към седалката , изключен AirBag ,имаше две места през които минаваше колана за да е фиксиран коша. Сега се вози в детското столче отзад , но се научи да го откопчава . На дълъг път съм седяла отзад с нея , а когато заспи се местя отпред при мъжа ми за да си говорим . Отговорност за безопасността на детето я носят родителите , било в кола, самолет , влак , на детската площадка , на улицата и т.н.

# 116
Е, навсякъде зависи и от другите за съжаление. Колкото и да си се подсигурил и да си прилежен, като ти изскочи насреща идиот, само късмет ти трябва.

По-късно съм на преглед и много се надявам най-вече всичко да е наред. Другото, което се надявам да ни кажат е дали ще имаме момче или ще е трето момиче.

# 117
Здравейте, момичета, искам съвет. Тъй като забременях с високо ТСХ 4.74 веднага  започнах да пия л-тироксин от 75мг на следващия месец като отидох, понеже го следя на 30 дни беше 1.70 и нещо, не си спомням точно колко, д-р Начев ми каза да отида след 30 дни и ако е в норма ще започнем да го следим на 45дни, да, но на следващия месец беше скочило на 3.09 веднага ми вдигна дозата на 100мг, вчера след 30 дни отивам и беше още повече - 3.29, правя си ги в лабораторията срещу майчин дом, понеже там резултата ми става след 1 час и веднага му го нося. Вдигна ми дозата още повече и каза, че се случвало рядко, каза ми един ден да пия 150мг, един ден 125мг. Реших днес да отида до цибалаб и да пусна и там, сега поглеждам резултата и ТСХ-то ми е 2.240, кажете ми какво да правя, понеже вече е късно да му звънна, да му звънна в понеделник и да му кажа какъв ми е резултата и освен да правя още един път ? Просто нямам думи за нашите прекрасни лаборатории...

# 118
И аз съм пия еутирокс и го следя на 30 дни...Вие нали сте втори семестър? За втори и трети семестър знам, че горната граница е 3...така че недейте да се притеснявате.

# 119
Здравейте !Записвам се и аз при вас,термин 9.11.,момче.

Вчера на 'малката'феталната разбрах. Допреди мислехме ,че е момиче,и име бях избрала,та малко шок за всички ,аз даже се разревах.Всъщност само мъжа ми и родителите ми знаят,чакам другата фетална,за да съобщим и да се успокоя.Първо че разбрах в 12г.с. и не съм се пазила и вземала витамини,спазвах и великденския пост,второ че резултатите от БХС не бяха добри и за капак изкарах тежък бронхит и 10 дена пих антибиотик, и то не най-безвредния, заради алергия.

Пишех в октомрийки 2014, но след стабилно преносване в крайна сметка имам ноемврийска щерка ,на 3 ноември родена.
За съжаление се наложи да направя аборт преди около 3 години ,бебчето пак щеше да е ноемврийче.Суеверна съм,и това ми е още един повод за притеснение и причина да крием.

Накратко е това,още много мога за пиша,ама да не ставам досадна.... рано сутрин Joy

За колите само да кажа-малката се возеше отзад и отдясно ,аз до нея (нямам книжка).От родилния дом още сме се возили на дълги разстояния, дори и в ТИР-а на баща ми,но нямаше как Flushed Пък и тя си беше много спокойна ,никога не е плакала,и по 3 часа път си издържаше.Това като бебе,после вече започна с претенциите и мрънкането.  Rolling Eyes

Успех на прегледа Anastasiya_S,дано разберете и пола  Heart

Последна редакция: сб, 15 юни 2019, 09:36 от lady_gothic

Общи условия

Активация на акаунт