НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 356
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Да,първа бременост ми е. Моята приятелка се следи при лекар,който и е пуснал бая тестове и за това се притеснявам да не пропусна нещо важно.Аз съм с хипохондрия и ми е много трудно да се държа над водата както се казва.

# 136
  • Благоевград
Момичета, имате ли вече болки в кръста и таза? Мен От няколко дни ме мъчат, много е странно, усещам ги от двете страни на влагалището и предполагам, че това е от разширяването. Не е нещо болезнено, но усещам. Днес и кръста малко ме понаболва. Оплаках се 😂 Да кажа моят маймун как се върти смешно и Като застане с краката към червата ми, е мнооого забавно 😂

# 137
Да,първа бременост ми е. Моята приятелка се следи при лекар,който и е пуснал бая тестове и за това се притеснявам да не пропусна нещо важно.Аз съм с хипохондрия и ми е много трудно да се държа над водата както се казва.

Моята АГ освен стандартните ПКК, урина, микробиология, искаше в 12 г.с. да направя изследване за тромбофилия. Каза, чв няма нещо което да я притеснява, но го назначавала на всяка...Оказа се, че нямам тромбофилия. Излезе ми, че не усвоявам напълно фолиевата киселина. Аз ги пусках в Геника.

# 138

Моята АГ освен стандартните ПКК, урина, микробиология, искаше в 12 г.с. да направя изследване за тромбофилия. Каза, чв няма нещо което да я притеснява, но го назначавала на всяка...Оказа се, че нямам тромбофилия. Излезе ми, че не усвоявам напълно фолиевата киселина. Аз ги пусках в Геника.

За колко време излиза резултата ?

# 139
 За колко време излиза резултата ?
[/quote]

7-10 работни дни. Те са няколко пакета, аз пуснах стандартния за 160 лв., който включва няколко фактора тромбофилия и MTHFR мутация за фолиева киселина.

# 140
Момичета, имате ли вече болки в кръста и таза? Мен От няколко дни ме мъчат, много е странно, усещам ги от двете страни на влагалището и предполагам, че това е от разширяването. Не е нещо болезнено, но усещам. Днес и кръста малко ме понаболва. Оплаках се 😂 Да кажа моят маймун как се върти смешно и Като застане с краката към червата ми, е мнооого забавно 😂

Аз си имам и в кръста и в пубната кост -все едно някой ме е изритал или съм направила няколко шпагата, без разгрявка. Реално са ми от началото,ама си мислех, че ще ми идва ,че е от кистите или проблемите с бъбреците (хронични).Като цяло сэм с много болезнен цикъл и през голяма част от времето се чувствам и съм се чувствала като преди/по време на цикъл .Такова чудо не  е било с дъщерята. Аз и затова отидох с нагласа за нещо лошо,не за бременност.
Имам и контракции ,пия магнезий.Почти съм сигурна,че започнаха заради ужасната кашлица(не помня да съм била по-зле честно казано,а бронхит си имам от години).Сутрин като стана и вечер,като се разшава бебето и корема ми се втърдява
Има ли някой друг с подготвителни ?

Зузи,поо въпроса с отрицателният резус фактор,колежката ми писа ,че при загубата на първото бебче (началото на втори месец ),не са и сложили инжекция .При следващото забраменяване са казали ,точно както беше написала, че знаеш,  по веднъж на всеки семестър да се тества,но тя го е правила всеки месец (чела е по въпроса и е паника като мен).В крайна сметка си има здраво момченце ,родено около две седмици преди термин (не заради това),сложили са и инжекция след раждането ,и всичко е наред.

Последна редакция: сб, 15 юни 2019, 22:55 от lady_gothic

# 141
То всяка приятелка която е бременна или е била бременна ти дава акъл за какво да се тестваш Sad А тази тромбофилия ми се е набила в главата и много ме тормози,но мен какво ли не ме тормози де .

Първа бременност ли ти е ?Ако толкова те притеснява може да си пуснеш изследване,просто да си спокойна.
При мен пък обратното-все аз съм давала съвети на приятелки,уж разбирам и имам познания,не специално в гинеколгията,но все пак,обаче става ли въпрос за мен и семейството забравям всичко и не мога да мисля трезво .
С първата ми бременност нищо не съм изследвала почти и от нищо не съм се интересувала.Каквото каже лекаря-за 9 месеца  само-биохимичен скрининг, 2 фетални и чак в 8 ми месец пълна кръвна,урина,група и васерман.А и микробиология.Това беше.

Сега вече от най-малкото ме е страх,и паничекси атаки имам+хипондрия.Звънях преди малко на док,имах слузесто течение на два пъти-без мирис и цвят,и си викам край тапата е...Тя уж ме успокои,че вчера е бил прегледа,имам чиста МБ, най-вероятно защото сэм правила секс миналата вечер .Е да,ама не ми е спокойно,знам какво е тапа и ако беше на работа досега да съм при нея.Или ако имаше друг на частно в събота ,при когато да се прегледам.Няма да се спи,гледам да не споделям много с мъжо и нашите,че и те много се притесняват.

Зузи, моя колежка с отрицателен резус фактор,а мъжа и с положителен, си пускаше всеки месец по спомен антитела,незнам дали по препоръка  защото имаше неуспешна бременност или за нейно спокойствие. Ще я питам.
Не се панирай, абсолютно идентичен случай имаше моя приятелка в 8ми месец, не се оказа тапа, а защитата на организма след секс да няма замърсяване и т.н.

# 142
За столчетата, щом закона позволява и има сейфти тестове дете да се вози отпред, по определен начин, значи може.
Ние с мъжът ми сме сами, той си е на работа, аз живи и здрави, трябва да закарам синът ми на училище и да го взема с бебето, ако е хубаво времето окей, 30мин ми е пеша, но ако вали съм с колата. Няма как да избегна ежедневно шофиране. Не ми се налага от дъжд на вятър, че да го мисля, окей с такси или някой ще ми помогне, просто защото няма кой 😂
Моя син си спеше в колата и аз си бях отпред повечето случаи, но има бебета с рефлукс/плачещи/давещи се и изобщо всякакви видове 😂😂😂
Бебето даде ли сигнал, че има нужда от вас, спирате колата и тогава действате.
Знам, че абсолютно всички го знаете това и сме достатъчно интелигентни да шофираме така, че да пазим нашата и чуждата безопасност.
Иначе ще се съглася в Бг от едно време си возят децата отпред или отзад на коленете на мама/баба.
Този случай с Лютви Местан, никой не каза починалото детенце било ли е в столче, но моята логика казва, че няма да изхвърчи от колата ако е било безопасно закопчано в столче. Та мисълта ми е, Господ да ни пази нас и децата, но и ние да помислим за собствената си безопасност.

Ние имаме гости от Бг и е едно ходене напред назад по забележителности, вчера бях толкова изморена, че заспах на дивана в 8ч, докато другите вечерят.
Другото неприятно е, че ми откриха някаква бактерия в урината, всъщност не могат да изолират самата бактерия, но има нещо, та диагнозата е abacterial pyuria, с която доктора доста ме наплаши и каза, че трябва да съм на антибиотици докато родя. Накрая склони да опитаме с интензивен курс от 2 седмици и ако все още упорито има нещо, искам не искам да края по 1 хапче на ден....
А настръхвам като чуя антибиотик....
Корема ме стяга понякога, но не често, а кръста си боли вече, но при мен има отражение и от предишната епидурална.

# 143
Момичета, имате ли вече болки в кръста и таза?
Започнаха и при мен. Извадих си спортната топка да седя на нея за облекчение. С предната бременност много ми помагаше.

Ивче, съжалявам за антибиотика. Дано не се налага плътно до края! Как изолирахте бактерията. Имаше ли причина да ти пуснат изследване или на стандартните пикливи тестове?

И на нас училището ни е на 30 минути пеша. Изкрено се надявам бебето да търпи столче за кола, защото баткото и 2 секунди не можеше да изкара в такова. Направо изпадаше в някакъв шок и беше невъзможно. Отделно това бебе не спеше грам, а в кола - абсурд да заспи. Спираше чак да диша.
За сега ще е отзад при баткото. Но ако се наложи, ще махаме еърбега и ще е отпред при мен.

Някой пита на къде сме се юрнали с тези бебета, непонасящи коли 😂 Ами има много активни жени, които търчат по всевъзможни неотложни задачи и не карат майчинство-курорт, а дори продължават да работят. Има жени без мъже дълго време, с големи деца на училище и т.н. Всеки би искал да си лежи у дома с бебето и да се шляе по разходки цял ден, но уви - не всички имат тази възможности. А всичко тях чака и след раждането.

Добре дошли на новите дами! Лека бременност до края.

Последна редакция: нд, 16 юни 2019, 10:09 от Pampers

# 144
Здравейте, и при мен вече се появи дискомфорта в кръста- особено като сме някъде на вън и стоя седнала повече от час. Трябва да ставам и да се разхождам за да ме облекчи 😏
Подготвителни контракции също имам- сутрин когато ми се пишка корема ми е много твърд, като се изморя при по-дълга разходка също, както и след секс....

# 145
Има ли мами от Пловдив,много бих се радвала да споделите къде се следите и има ли група в фб Simple Smile

# 146
Има ли мами от Пловдив,много бих се радвала да споделите къде се следите и има ли група в фб Simple Smile

Има има Simple Smile Аз се следя в Селена при д-р Петрова Simple Smile Ти къде се следиш?
Отделна група на пловдивските мами нямаме, но има тайна група на Ноемврийките. Ако искаш да се присъединиш, пиши лично на Памперс с имейл Wink

# 147
Много се радвам.Аз се следя при доктор Паскалева в Торакс.

# 148
Ох на мен в изследването на седимент урина, пише бактерии, но не ми е пускана посявка да се уточни какво що, въпреки, че поддържам висок ЦРП от доста време, че и се повишава...Доктора вика, нямаш белтък висчко е ок, а и симптоми нямам, ама дали е правилно, вие как мислите

# 149
Ох на мен в изследването на седимент урина, пише бактерии, но не ми е пускана посявка да се уточни какво що, въпреки, че поддържам висок ЦРП от доста време, че и се повишава...Доктора вика, нямаш белтък висчко е ок, а и симптоми нямам, ама дали е правилно, вие как мислите

Според мен пусни още една урина и да се изолира каква точно е бактерията.

Общи условия

Активация на акаунт