НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 359
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Има ли бременни с отрицателен резус фактор, на мен ми е втора бременност и днес казаха, че чак в 28 г.с. ще ми пуснат антитела, не е ли късничко тогава ..

# 121
Има ли бременни с отрицателен резус фактор, на мен ми е втора бременност и днес казаха, че чак в 28 г.с. ще ми пуснат антитела, не е ли късничко тогава ..
Здравейте и аз съм с отрицателен.
Питах като ми правиха ранната ФМ и ми казаха, че трябвало да ме боцкат, но не знам кога.
Когато питах на женската консултация ми казаха не го мисли.
Но пак ще се по интересувам, когато ходя.

# 122

Аз съм 0-, но ми е първа бременност. Нищо не ми е споменавала моята лекарка за такива изследвания. Спомняш ли си дали и първата бременност ти правиха?

Вчера щях да се пребия - сандалите ми се закачиха в едно паве.Не успях да падна,но много се уплаших.Дано бебо е добре.

Не се притеснявай излишно, особено в ранните месеци бебето е добре защитено и може и да не е разбрало какво прави майка му 😀. Аз паднах брутално с колелото преди 3 седмици - цепнах си веждата, ожулих половината лице и си насиних яко дупето, натъртих си китката и даже бях с гипс 2 седмици. Бебето си е Ок, ходих след това на фетална морфология и доктора каза, че всичко е наред.

Последна редакция: нд, 16 юни 2019, 09:56 от AnMary

# 123
Аз съм АВ-, но мъжа ми също е А- и ни казаха, че няма проблем. Моя АГ все пак ми пусна изследването и всичко е ок. Пусна ми го в 14 седмица, каза че докрая на бременността ми се полагат мисля че още 2 пъти.

# 124
Ох, и аз съм от падащите. С дъщеря ми във втори месец се изтресох по вити стълби от първото до последното стъпало.Към 5 ти месец се забих в един стълб по един наклон и си разбих устата и коляното-още имам белег.И още  падания, но тези ми бяха най-големи.
Тъкмо си мислех,че с тази бременност няма да падна и преди две седмици,с високи обувки и вечерта ,се спънах в корен на дърво и пак си контузих коляното-този път другото и белезите са два.Татуировката ми се е изтъркала чак,зверско си беше и бая кръв изтече.Мисля,че ако не е директно по корем,не е опасно,но от уплах съм получавала контракции .
Внимавам,но от дете съм си такава-постоянно в рани и много спъната. Даже нашите, като проходи малката ,ме караха и аз да си правя прощапулник  Joy

Момичета има ли някоя в 18-19 г.с?Колко тежат бебчетата? Моето е 254гр. уж,но съм забравила как е било с щерката,а намирам ехографии нейни от по-късна седмица и е двойно по-голяма Rolling Eyes

# 125
Момичета има ли някоя в 18-19 г.с?Колко тежат бебчетата? Моето е 254гр. уж,но съм забравила как е било с щерката,а намирам ехографии нейни от по-късна седмица и е двойно по-голяма Rolling Eyes

Аз бях на ФМ миналата седмица, пада се 17та и бебето беше 148 гр. Доктора каза, че е нормално. Съмнявам се за 1-2 седмици да стане 4 пъти повече, така че твоето ми звучи нормално.

# 126
Здравейте,момичета прекрасни.Аз имам едно питане правили ли сте си тестове за тромбофилия на мен само ми пулнят главата с някакви неща и вече направо много се психясвам.Има ли смисъл да я пускам в 20 седмица.

# 127

[/quote]

Аз миналата седмица бях на преглед, в 18 седмица, и бебчо беше 217 гр. Докторът каза, че е нормално Simple Smile

# 128

Зузи, аз съм AB-, мъжът ми B+, демек кофти комбинация Grinning
Имам един спонтанен аборт и след него ми биха инжекция с анти-D-гама-глобулин.

Сега през тази ми бременност, вече направих преди две седмици кръвен тест, за да се види да не съм образувала антитела. Беше отрицателен. Но до края на бременността лекарят ми каза,че ще се направи още веднъж, сигурно преди да раждам. Явно горе-долу когато на теб са ти казали, но не знам защо са пропуснали да ти направят още сега един тест...

Ти имаш ли инжекция след първата бременност? Ако са ти сложили, вероятността да имаш сега проблеми е почти нулева.

Аз съм 0-, но ми е първа бременност. Нищо не ми е споменавала моята лекарка за такива изследвания. Спомняш ли си дали и първата бременност ти правиха?

Ако ти е първа бременност и не си имала предишни аборти няма да ти правят тестове, няма никаква опасност. Чак след като родиш, ще видят каква е кръвната група на бебето и спрямо резултата, ще ти сложат или съответно няма да ти сложат инжекция.

А и още нещо - ако мъжът ти е също с отрицателен резус фактор, както при Йоана, няма никакъв проблем, защото бебето ще е 100% с - резус фактор.

Последна редакция: нд, 16 юни 2019, 09:57 от AnMary

# 129
Lady_gothic   Края на 18та мериха нашият мъж 266 грама Simple Smile

# 130
Благодаря ,момичето! !!Свалих си и приложение за бременност,явно е нормално да е толкова .
Просто малката в 21г.с.е била 476гр.,явно по-напред е вървяла ,по приложение утре влизам в 20г.с.,т.е.19+1 ден.
Много се обърквам-док ме води едни седмици ,в интернет ми излиза друго,аз пък трето смятам  Joy

Тест за тромбофилия не съм правила -имам една безпроблемна бременност и раждане,после аборт и сега пак съм бременна и дано всичко е наред до края.Пуснаха ми само пълна кръвна картина, спин, васерман,кръвна захар и хормони на щитовидната,урина.

# 131
То всяка приятелка която е бременна или е била бременна ти дава акъл за какво да се тестваш Sad А тази тромбофилия ми се е набила в главата и много ме тормози,но мен какво ли не ме тормози де .

# 132
През първата бременност ми пускаха антитела, но не помня кога точно и бяха отрицателни, след раждането ми биха инжекция, т.к. бебето беше +, но сега съм с втора и ми е малко притеснено, че чак в 28ма....а чувам, че на някои жени им пускат всеки триместър, а аз не знам колко пъти се полагат...

Иначе днес бях на преглед днес, в 18 седмица съм, тежим 210гр...

За тромбофилия се изследват жени с предишни неуспешни или проблемни бременности, спонтанни аборти и прочие, при нормално протичаща бременност не мисля, че е необходимо...

# 133
То всяка приятелка която е бременна или е била бременна ти дава акъл за какво да се тестваш Sad А тази тромбофилия ми се е набила в главата и много ме тормози,но мен какво ли не ме тормози де .

Първа бременност ли ти е ?Ако толкова те притеснява може да си пуснеш изследване,просто да си спокойна.
При мен пък обратното-все аз съм давала съвети на приятелки,уж разбирам и имам познания,не специално в гинеколгията,но все пак,обаче става ли въпрос за мен и семейството забравям всичко и не мога да мисля трезво .
С първата ми бременност нищо не съм изследвала почти и от нищо не съм се интересувала.Каквото каже лекаря-за 9 месеца  само-биохимичен скрининг, 2 фетални и чак в 8 ми месец пълна кръвна,урина,група и васерман.А и микробиология.Това беше.

Сега вече от най-малкото ме е страх,и паничекси атаки имам+хипондрия.Звънях преди малко на док,имах слузесто течение на два пъти-без мирис и цвят,и си викам край тапата е...Тя уж ме успокои,че вчера е бил прегледа,имам чиста МБ, най-вероятно защото сэм правила секс миналата вечер .Е да,ама не ми е спокойно,знам какво е тапа и ако беше на работа досега да съм при нея.Или ако имаше друг на частно в събота ,при когато да се прегледам.Няма да се спи,гледам да не споделям много с мъжо и нашите,че и те много се притесняват.

Зузи, моя колежка с отрицателен резус фактор,а мъжа и с положителен, си пускаше всеки месец по спомен антитела,незнам дали по препоръка  защото имаше неуспешна бременност или за нейно спокойствие. Ще я питам.

# 134
През първата бременност ми пускаха антитела, но не помня кога точно и бяха отрицателни, след раждането ми биха инжекция, т.к. бебето беше +, но сега съм с втора и ми е малко притеснено, че чак в 28ма....а чувам, че на някои жени им пускат всеки триместър, а аз не знам колко пъти се полагат...

Иначе днес бях на преглед днес, в 18 седмица съм, тежим 210гр...

За тромбофилия се изследват жени с предишни неуспешни или проблемни бременности, спонтанни аборти и прочие, при нормално протичаща бременност не мисля, че е необходимо...

Тромбофилия не е задължително да се прави , ако лекарят не се усъмни в изоставане на плода . Тогава се прави и се назначава лечение , което разрежда кръвта на майката , за да се храни бебето .

Общи условия

Активация на акаунт