Моля, помогнете да спася детето си!

• 443 492
  • 2 951
  •   1
Отговори
# 2 100
  • под тепетата
Ако има смяна на лекарствата , възможно ли е да е от тях?
Аз установих, че лятото на морето обривите, които мислих, че са слънчева алергия всъщност са от лекарствата, които пия за автоимунното ми заболяване.

# 2 101
От какво ли не е имал като малък синът ми обриви. От лекарства, от хранително разстройство, от слънце, от въздух(последното си го измислих, защото правилната хипотеза е *от нищо".) Без да му се чудя много  и по препоръка на фармацевт използвах фенистил гел.Много универсално решение се оказа.

# 2 102
  • София
деси, от 17.12. като се обринах...днес все още се будя с подпухнали очи и ужасно чувство, че ме сърби, ужасно. Колко доктори обиколих и колко пари им оставих Confused,  а те "хвърлят боб"... Ще използвам твоите думи: някаква алергична реакция уж, незнайно към какво...но отшумявала мноооооого бавно. Изписах всичките тези глупави неща, които не са за тук, за да се разсееш и да помислиш и в посока, че може наистина  да е алергична реакция и ще мине Blush. Стискам палци  за чудното ни момченце.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 23:24 от buni

# 2 103
Шугърче, какво става? Мина ли вече обривът, как сте? Hug

# 2 104
Шугърче, какво става? Мина ли вече обривът, как сте? Hug

Ли Лу (и всички други приятели на Джони), прощавай, че не съм се разписвала тези дни, просто се надбягвам с времето, моря симптоми и споря с доктори, без да имам подходящото образование за целта.
Първо - благодаря, че питаш. Докато вие ме ръчкате, аз ще търся и - при добро стечение на обстоятелствата - намирам път.
Обривът си стои, уви. Някои дни много зле, някои една идея по-леко, но не изчезва. И, естествено, продължава да води със себе си странични ефекти и дефекти. Добрата новина е, че почти се справих с липсата на апетит (почти е добре, засега, после ще дооправям), а най ме радва, че преборих апатията - вече не лежи и не се влачи само по корем и колене, отново е моето хипер активно момченце. Знам, че това е проблем за много родители, но аз предпочитам да обуздавам хипер активност, вместо да гледам как детето ми не се интересува от нищо и животът просто тече около и извън него.
Преди няколко дена, за първи път от доста време, сам се засили към пързалките. Мисля...не, сигурна съм, че аз бях по-щастлива от него.

Джони изяде първата си китайска бисквитка с късметче, дано му се сбъдне:

Не публикувам сметката, защото няма промяна от последния ъпдейт, но ще има. И за всичко останало ще има. Аз съм обещала на Джони, на вас, а и на себе си, а аз много държа да не се самозалъгвам.
Хубав ден на всички ви, сръчкайте ме пак, ако се отнеса нещо Hug Heart

# 2 105
Амин! Да има много щастливо бъдеще Джони!
Шугърче, сигурно ти е досадно всеки един от нас да дава предположения, без да сме в твоите обувки, но не мога да не кажа и аз, пък колко ще помогна, не знам.
При такъв появяващ се и изчезващ обрив и то с месеци, диагнозата при моето дете беше копривна треска/уртикария. С противоалергични и диета борихме състоянието, но е упорита борба.

# 2 106
Тути бре, как ти се събра в устата? Stuck Out Tongue Winking Eye Kissing Heart
Остава и да сте ми досадни, че ви е мило моето дете. Аз още не мога да преглътна, че заради него не се видяхме с теб лайф навремето.
Давайте идеи, дори да звучат налудничаво. То историята е доказала, че никоя добра идея, не е приета с овации от самото начало.
А и, да не забравяме, победителите не ги съдят.

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 21:38 от sugarfree

# 2 107
От моя детски лекар зная, че, ако детето се движи и играе- дори и с температура - е по-добре от апатия, спане и безинтерес. Та и аз като теб се радвам, че малкият се движи и пързаля. Пожелавам да му сбъдне късметчето, пожелавам го на всички ви вкъщи Hug

# 2 108
Амин! Да има много щастливо бъдеще Джони!
Шугърче, сигурно ти е досадно всеки един от нас да дава предположения, без да сме в твоите обувки, но не мога да не кажа и аз, пък колко ще помогна, не знам.
При такъв появяващ се и изчезващ обрив и то с месеци, диагнозата при моето дете беше копривна треска/уртикария. С противоалергични и диета борихме състоянието, но е упорита борба.
Утрикарията е,съвсем друг обрив.От личен опит.Деси ние скоро пак ще се разпишем,не е нужно да ни знаеш всички кои сме ,има ни и с е тук.Бъдете здрави всички Джони най!

# 2 109
Има ви, cia_maritima, знам. Усещам го, години вече. Не искам да го разбирате в първо лице, да пази Господ, но искам да ви споделя, че чувството е сюрреализъм в чиста форма - ясно, че тези с които сме си близки, скочиха веднага; разбираемо е че потребители, с които пишем в общи теми, подкрепиха Джони, дори звучи някак логично; и това че хора за които той/аз сме просто тъжна новина и благородна кауза, също има обяснение. Но - включиха се хора, с които сме били на откровено противоположни мнения и позиции, с които (вероятно) в ежедневието не бихме допили и кафе на една маса, това идва да покаже че много, наистина много хора, са по-големи от дребнавостта и светът е все пак, все още, чудесно място.
Аз не обичам да давам непоискани съвети, но ако някога имате нужда от помощ, каквото и да била, споделете. Аз съм от фасона, дето си мълчат, добре че имаше кой да ме срита. Вече знам, че не е срамно да признаеш, че сам няма да успееш. Срамно е да се предадеш без да си опитал.
Аз ще опитам всичко възможно благодарение на вас 🤗❤️

# 2 110
В това тежко време за всички, които имат сърце за чуждата болка, се чувствам длъжна да ви зарадвам, поне малко:

Знам, знам че ковид не е каквото беше, но моето дете за първи път се съгласява да носи маска. Още повече - сам си я нагласи или както каза терапевтката му "ти имаш ли идея колко ни е наблюдавал и колко помни".
Не мога да направя новините от Турция и Сирия по-добри, съжалявам, но поне мога да ви напомня, че сте в състояние да правите чудеса.
За пореден път - да даде Господ да сте от страната на даващите Heart

# 2 111
Днес една приятелка ме зарадва с новина за здравословното състояние на нейното дете.
Аз самата, като много от вас, съм постоянно под въздействието на това, което се случва в Турция и Сирия и съм затаила дъх...дано има още спасени, дано всяко мъничко дарение запази нечий живот и върне нечия надежда.

И в допълнение на предишният ми пост, защото е хубаво да има и надежда, и възвращаемост (не само на пари, а и на надежди и добри мисли), дЪ Джони ъпдейт:

Знаете ли какво е това? Е, и аз идея нямах, но снощи Джони си го сътвори, дойде при мен и ми го напъха в ухото. После го извади и ми го подаде, докато се нагласяше да го пъхна в неговото ухо. После ми поднесе другото си ухо...и ми светна! Детето, което мрази тази част от прегледите в лекарския кабинет, подражава на видео, което гледахме. Направил си е отоскоп (така ли се казва или изтърсих поредната глупост) и ни преглежда наред.
Преди минути пък, сестра му си поиска слънчевите очила, сложи си ги и си играе нещо. Точно секунди отне на Джони да я забележи, веднага дойде при мен и се оглежда. Както обикновено, питам "Джони, какво искаш?". Знаете отговорът, нали? "Очила, очила." Няма да ви обяснявам какво ми е на душата, че всичко забелязва и отбелязва. И че отговори с думи, вместо да изпадне в истерия за къде поне половин час. Да, стоят много сензорни и чисто физически проблеми, но напредваме. С вас.

Копирам балансът и линковете, както съм поела ангажимент, но моля (не е поза, не ми е присъщо) да дадете по спешност, ние с Джони ще почакаме тези дни, а и нека сме абсолютно честни - дълго ще се нуждаем от вас ❤️

Платформата:
https://www.gofundme.com/f/help-our-johnny-recover

Базарът:
https://www.facebook.com/groups/2366497430254580/?ref=share_group_link.

Да ви се връща доброто умножено Heart

# 2 112
Пращай ми докторът е отоскопа! Давам за преглед и двете уши! А очилата ще са му от мен- розови! Така да вижда светът! Да е здрав и щастлив! Толкова се радвам за малките му крачки към подобрението, вярвам че скоро ще са скоци, лъвски! ❤❤❤

# 2 113
Джони, прекрасно момче, желая ти с все по-големи крачки да вървиш напред!

# 2 114
Аз никога не съм се впечатлявала от обективно мнение. Това е мнението на липса на интерес и лично отношение, просто облечено в безпристрастие. В случая с Джони, разчитам на обективното, защото съм наясно, че аз такова не мога да имам. И вие не можете. Искам да чуя критичното, най-неблагоприятният вариант. Затова са повечето доктори и терапевти Wink
Нашата терапевтка (която ни намери благодарение на тази тема) и скоро ще стане година, работи с Джони про боно. Това е човек с над 20сет години опит с такива деца. Трябва да й призная, че от самото начало се отнася с уважение към всички щури терапии, на които подлагам Джони. Дори преведе съществена сума по кампанията. Повече няма да обяснявам, само цитирам свободно:
"Само не се отказвай. За последните пет дена, аз видях напредък, който отнема месеци традиционно. Нямам обяснение, но не е и нужно. Щом има резултат, значи си заслужава."
Пиша това с единствената цел да си знаете, играем "ва банк" и печелим убедително.
Засега.

П.с. Жаклино, с все отоскопа ще го пратя. Само още мъничко да го ремонтирам, че да ти е по-лесно Heart

Общи условия

Активация на акаунт