Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 57

• 27 675
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Хипогликемии имам.
Днес трябваше гладна да давам кръв, половин час се мотахме и после докато стигна до кафенето и усещам как ставам зла...
Бях си направила сандвич с кашкавал и яйце, два изядат и още два можех да налапам.😵
Коремът ми е залепнал за гърба вече, от няколко дена и вода не задържам...
Миналата бременност към 6 месеца ми трябваха да влезе във форма. Сега отслабнах много бързо, чак е плашещо.

# 526
Гърне, ти как се храниш?
От няколко месеца се храня строго нисковъглехидратно, но не съм индикатор, защото приемам и доста скромни количества храна. Защо питаш?

ИР = Инсулинова резистентност Peace

# 527
Розали, би трябвало да ти увеличат дозата.

Ася, да не минаваш към хиперфункция? След раждането е често срещано май.

# 528
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Гърне, питам, защото каза, че захарта ти е ниска, а имаш ИР. Да се ориентирам.
Аз даже търсих кои храни са инсулин неутрални, защото се оказа, че мляко, извара и подобни вдигат инсулина, зрели сирена не толкова. Говеждото месо също го вдигал....

Чоки, нямам симптоми на хипер, да видим. Чакам си резултатите.

# 529
Гърне, питам, защото каза, че захарта ти е ниска, а имаш ИР. Да се ориентирам.
Аз даже търсих кои храни са инсулин неутрални, защото се оказа, че мляко, извара и подобни вдигат инсулина, зрели сирена не толкова. Говеждото месо също го вдигал....

Когато ми откриха ИР, бях с много висок Инсулин и оптимална КЗ, не беше висока в никакъв случай. Тогава се хранех със страшно много въглехидрати дневно.
Сега вече приемам нискокалорични храни и кръвната ми захар стана съвсем ниска. Инсулинът, и той тръгна надолу, обаче.
Мисълта ми е, че по-скоро, при проблемен Инсулин, КЗ обикновено е нормална, даже може да е ниска. Но е почти невъзможно да е висока, освен ако диабетът не чука на вратата.

# 530
  • Близко съм
Момичета,съвет някакъв как мога малко да повиша ft4 защото и ниско а бях чела че трябва да е в оптимални горе долу стойносни с  Ft3?!  Четох че млечните вдигали, млечни изключително рядко ям,защото съм с ИР и висок калций.

# 531
ФТ4 се повишава с прием на по-висока доза хормон.

# 532
Розали, да, като повишиш еутирокса трябва да се вдигнат стойностите на фт4. За фт3 нещата стоят по-различно,а именно дали организмът успява да конвертира фт4 в фт3. Ако има проблем с конвертирането, фт3 може да остане ниско. За самото конвертиране момичетата са писали много назад по темата. А ето тук едно от момичетата превежда много полезна за нас информация. Разрови статиите и там също ще откриеш за конвертирането.
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/search?updated-max=2019-02- … ate=false&m=1  👍🤗

# 533
  • Варна
Аз съм свободна също ако имате нужда от превод от английски.

# 534
Момичета,съвет някакъв как мога малко да повиша ft4 защото и ниско а бях чела че трябва да е в оптимални горе долу стойносни с  Ft3?!  Четох че млечните вдигали, млечни изключително рядко ям,защото съм с ИР и висок калций.

Как така млечните вдигали FT4? Shocked

# 535
  • Близко съм
Да, Гърненце трябва да проверя в кой сайт го прочетох. Благодаря ви за опита и мненията.

# 536
Не знам, то няма и логика да има връзка. Особено при хора, като нас, с проблемна ЩЖ.

# 537
Аз ако започна с млечните, за да си вдигам фт4, буквално ще се ликвидирам.

# 538
Това за млечните, ако е вярно, ще съм много, много доволна.

# 539
Съмнявам се, че е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт