Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 57

• 27 709
  • 761
  •   2
Отговори
# 390
От Фецес тест не стана ли?

# 391
Правих си колоноскопия по друг повод и реших да мина и гастроскопия едновременно
Не съм си правила фецес тест

# 392
При FT3 5.8 и другите резултати в тази редица беше началото, не съм приемала хормон преди тях. Защо толкова често, защото така казва Начев. Не съм лекар, нямам опит и все още му се доверявам.
Когато бях на 75 мкг в началото, имах сърцебиене, беше ми висока дозата, усещах го, но си мисля, че може би защото преди това не съм пила и ми е била висока, а сега ако мина на 75 няма да ги има тези симптоми, които имах тогава, но не знам.
Ясно. Ако бях аз, щях да остана поне 3 месеца на 50 мкгр. и тогава да видя какво става (освен ако не целиш бременност или не си бременна вече). На 5 август не си сложила каква доза пиеш. Разбира се, че с начало 75 сърцето ще препуска. Поне през седмица да вдигаш плавно и след достигане на 75 да изчакаш 2-3 месеца. Знаеш, че колкото повече вдигаш еутирокса, тсх се потиска, но ако тялото не конвертира добре т4 в т3, т3 също остава потиснато въпреки високата доза. И оттам се люлееш с всевъзможни симптоми (аз съм така). Но при теб, разбира се, може да не е така. Закови някаква доза за по-дълго време и тогава изследвай. Нивата на хормоните наистина много бавно се променят. 🥴

# 393
Благодаря за коментарите и съветите!
Така са ми казали, така съм го направила. Единствената цел е TSH да е в норма (не за мен), други цели за сега няма. Не знам защо иска контрола на 45 дни, т.е знам, за 6 седмици се променяли резултатите при хормоните (на теория).
Няма доза, защото утре трябва да съм на лекар и пак ще я промени, след като TSH не е в норма.
Сега се замислих, върху таблицата ми, може би е малко неясна. Пие се дозата от предходния ред за 45 дни, изследвам TSH и получения резултат е на следващия.

# 394
Може ли да ми припомните има ли някакъв проблем сега лятото да си пусна изследвания за ТСХ и Т3/4? Не променям дозата на л-тироксина лятото, но мисля, че топлото време оказваше влияние. Или пък да изчакам есента?

# 395
Rovaru, другия път си пусни и фт3, и фт4 да видиш там какво си случва след пиенето на хормона.

# 396
Здравейте!
Дали има някой от вас със завишени антитела, а тсх, фт3 и фт4 в норма?
Моите ТАТ и МАТ се оказа в пъти (едното десет пъти, другото 15) над норма, останалите хормони са ОК и след ехография на щит. жлеза ми беше поставена диагноза Хашимото.

Изписаха ми селен (цефасел ) и Вит Д и Вит б , въпреки че те са ми в норма.
Потърсих ендокринолог заради една тежка и постоянна умора и отпадналост - за момента тези добавки изобщо не ми помагат.
Не съм убедена, че това е правилното лечение и сигурно ще търся и друг ендокринолог- само искам да разбера дали има шанс тази ужасна умора да понамалее поне Sad

# 397
Здравей, как са стойностите на хормоните ти? Нова си в темата и вероятно не знаеш, но дори да попадат в референтните граница, както ти спомена, това пак не значи, че всичко е наред. Трябва да са с оптимални стойности. Peace

# 398
В този случай провери и инсулина

# 399
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз бях така , ТСХ ми беше под две, фт3 и фт4 бяха по-добре от сега, но аз имах много симптоми, едвам мърдах.
Изписаха ми хормон, стойностите се влошиха, но симптомите се подобриха.

Ям инсулин неутрални храни. Не кипя от енергия 🤨
Едвам качвам един етаж, краката ми омекват, нямам сила...

# 400
Аз бях така , ТСХ ми беше под две, фт3 и фт4 бяха по-добре от сега, но аз имах много симптоми, едвам мърдах.
Изписаха ми хормон, стойностите се влошиха, но симптомите се подобриха.

Ям инсулин неутрални храни. Не кипя от енергия 🤨
Едвам качвам един етаж, краката ми омекват, нямам сила...
Направете си и окултни кръвоизливи фецес и хеликобактер фецес или поне кръв, както и желязото и хемоглобина Бях като Вас - но имах много време ниско желязо, повече от 6 месеца с хапчета не мога да го вдигна - все 2, и не ми каза никой, че желязо се прелива в болница венозно, но... накрая се оказа причината за всичко Полипи на дебелото черво, особено един, който ми е правил мизерията, огромен, когато ми преляха 2 пъти по 5 ампули желязо венозно, със седмица-две между двете преливания, си оправих хемоглобина и желязото и когато се махнаха полипите - вече 1 година нямам проблеми откъм тежка умора.
А не можех вече да изкача 2-3 стъпала без да се уморя много и се задъхвах - на 48 г. съм.

# 401
хадзапи, как се установява полип? Имаше ли някакви оплаквания или случайно са го открили?

# 402
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
хадзапи, как се установява полип? Имаше ли някакви оплаквания или случайно са го открили?

При моя близка , с колоноскопия. Тя имаше стомашни проблеми дълго време.  Операцията при нея беше лапароскопска.

# 403
В коя болница я оперираха? Имам много лоши отзиви за Токуда, затова питам.

# 404
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
В коя болница я оперираха? Имам много лоши отзиви за Токуда, затова питам.
Не, не е в София. Миналата есен беше операцията, уж засега всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт