Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 57

• 27 708
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
skandity, пробвай и да намалиш или спреш сладкото

# 421
Да попитам: някой може ли да ми обясни връзката между тироксин и естрогена? Възможно ли е при увеличаване на тироксина, да се увеличава и естрогена?

# 422
Здравейте, влизам пак с въпрос. Бременна съм вече в 29 седмица. Пия еутирокс 75 и тсх беше спаднало до 0.89 или нещо от сорта. Т4 се беше повишило до около 17, което си беше успех. Обаче ендокриноложката ми каза да намаля малко дозата на еутирокса, че ми идвало в повече. От  два три дена започнах да редувам, като едната сутрин пия еутирокс 75, а на другата - 50. Съоъветно днес съм с отекли клепачи, видимо. Не съм имала подувания от месеци, докато успея да намеря точната доза. Според вас нормално ли се и не означава ли че не трябва да променям дозата? При мен основния проблем от жлезата е подуването на очите и в момента, в които минах на хормон, то изчезна. Чудя се какво да правя.

# 423
Бръм, не посочваш референтните граници. Ако 17 е при граници 12-22, никак не е високо. А щом имаш подуване на клепачите, това си показва, че дозата все пак е ниска. През бременността имаш нужда от повече хормон.

# 424
През бременността нуждата от хормон е с почти 50% отгоре според Б. Лоухийд. Т.е. ако нормално се вземат 50 мкг , то при бременност дозата би била 1.5 х 50 = 75.
Защо реши ендокриноложката, че дозата ти е висока?

# 425
И при мен, когато дозата е ниска, се подуват клепачите, а имам чувството че и пръстите на ръцете.

# 426
През бременността нуждата от хормон е с почти 50% отгоре според Б. Лоухийд. Т.е. ако нормално се вземат 50 мкг , то при бременност дозата би била 1.5 х 50 = 75.
Защо реши ендокриноложката, че дозата ти е висока?
Защото тсх падна под, а съм вече в трети триместър предполагам. Но тя през цялото време на бременността все драпа за по ниска доза, аз обаче на своя глава и с ваша помощ си я вдигах. Преди да забременея пиех 25, като забременях стигнах до 75 и от два месеца и нещо съм нс толкова.
Референтните стойности са тези, които сте написали. Просто досега т4 вде ми е било по близо до долната граница, затова казах че се е вдигнало. Знам чр има още докато стигне оптимални стойности.
Значи не ме лъже чувството че не ми е добре с ниската доза от 50 еуторокс. Благодаря ви много, момичета, че тия доктори май много не са в час даже със специалностите си.
Извън темата, ама поради нисък хемоглобин ходих на хематолог. Тя пък ми обясняваше да съм си спряла железния препарат за две седмици, че да съм си пуснела изследвания. Че то ако за две седмици спра железен препарат докато съм бременна, сигурно ще се наложи кръвопреливане, аз с приема на желязо едва се справям....

# 427
При условие, че се приема биотин, колко време трябва да измине от спирането му до изследване на щитовидни хормони и антитела?

# 428
Доколкото знам, могат да повлияят само много високи дози биотин. Но така или иначе, мисля, че трябва да се спре за около седмица преди изследванията - за всеки случай.

# 429

Здравейте.
Днес и аз посетих лабораторията и нещата не са розови.Бихте ли споделили мнение относно тези резултати,предположение че пия по 2 таблетки еутирокс от 25 и селен 1 на ден ?

# 430
Просто дозата е ниска. Аз бих увеличила на 50 единия ден и 75 на другия, макар че може и това да не е достатъчно.

# 431
Според мен: всеки ден 75. Наистина са много лоши резултатите. Само FT3 е почти добре.

# 432
Най-лошото е че нямам симптоми,а ме притеснява качването на килограми от тези хормони без да има промяна в храненето или количеството прием на храна. Също така когато приемах 25 и половина показателите бяха на тсх 1.26 ,след като ми увеличиха дозата последва това.. Наистина нямам обяснение на нещата.

# 433
Напълняването само по себе си е доста красноречив симптом. Не знам защо е станало така, но може жлезата да е в процес на разрушаване от някаква инфекция или по някаква друга причина и това да води до тези резултати.

# 434
Animal Hear No EvilUnamused
Напълняването само по себе си е доста красноречив симптом. Не знам защо е станало така, но може жлезата да е в процес на разрушаване от някаква инфекция или по някаква друга причина и това да води до тези резултати.
Ендокринолозите,които посетих твърдят няколко причини- п поради стрес,поради много боледуване от гнойна ангина,прекомерно тютюнопушене-/което при мен е изключено,тъй като не съм пушач/,наследствено също няма как. Нямам суха кожа,нямам проблем с цикъла,нямам проблем с косопада или меки нокти...просто тази гад не се повлиява от нищо. Започвам да се съмнявам в истинноста,на диагнозата..Unamused

Общи условия

Активация на акаунт