Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 57

• 27 701
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
О, диагнозата си е хипофункция. Но ако се съмняваш, повтори изследванията в друга лаборатория.

А ако си карала наскоро тежка гнойна ангина или някакво друго по-тежко заболяване, това със сигурност понижава функцията и повишава нуждата от хормон.

# 436
О, диагнозата си е хипофункция. Но ако се съмняваш, повтори изследванията в друга лаборатория.

А ако си карала наскоро тежка гнойна ангина или някакво друго по-тежко заболяване, това със сигурност понижава функцията и повишава нуждата от хормон.

Скоро не съм боледувала,в Бургас ходих все в  Лина и днес в  Рамус. Ще потърся друга . Благодаря. С какво се понижават тези антитела ?

# 437
С какво се понижават тези антитела ?

Предполагаемо - със здравословен хранителен режим, изключващ глутена, консервантите, оцветителите, захарните изделия и т.н.; с умерен спорт; с липса на стрес и положителни емоции; с попълване на витаминните и други дефицити в организма; с потушаване на всякакви бактериални и гъбични инфекции, вихрещи се на воля в тялото.
Но е възможно да направиш всичко от изброеното, и въпреки това - антителата да вървят нагоре. БожА работа...

# 438
 А някакви хранителни добавки съдействат ли за понижаване на антителата?

# 439
С какво се понижават тези антитела ?
Това е въпрос за 1 милион долара, както се казва. 😃 При всеки различно, това е трудното.

# 440
Последно четох селен+инозитол...но да, Божа работа
НЕприемане на хормон и нездравословен начин на хранене и живот със сигурност НЕ помагат

Напоследък бая често срещам мнения и въпрос- Ще напълнея ли от хормона; Не искам да го пия, за да не надебеля; Не е добре цял живот да се тъпчем с хормони, така само печели фармацевтичната мафия; Пих хормон един месец и си го спрях и т.н. Потресох се...може ли в 21 век да се случва това?

# 441
О, да, може. Майка ми пи хормон 6 месеца и го спря. Не беше по-добре с него, ТСХ играеше бясно, по-голяма доза - по-високо ТСХ, сърцебиене, потене...ами няма защо да изброявам всички оплаквания. Сега е добре, всичко си отиде по местата. Но си намери нейната диета, също и в начина на живот внесе промени. Пробва да включи старите храни - пак антитела, спира ги - чиста. Вече не си играе. При мен нейната схема не работи. Изолирах още неща. Ще видим на изследвания как съм.

Две нейни колежки са на хормон от години, все не могат да ги дозират, все не са нацелили правилно, оплакванията си вървят. Като чета и в темата, има немалко хора, които само с това се занимават, да променят дозата. Но ми направи впечатление, че четох няколко коментара на щастливи хора преди време, които казаха, че си пият една и съща доза всеки ден от самото начало и са добре, единствената грижа е да не пропуснат, но то си става навик, според мен.

Така че - индивидуално си е, човек може да избере и каквото се получи, в крайна сметка.

Последна редакция: ср, 14 авг 2019, 10:12 от soul81

# 442
О, да, може. Майка ми пи хормон 6 месеца и го спря. Не беше по-добре с него, ТСХ играеше бясно, по-голяма доза - по-високо ТСХ, сърцебиене, потене...ами няма защо да изброявам всички оплаквания. Сега е добре, всичко си отиде по местата. Но си намери нейната диета, също и в начина на живот внесе промени. Пробва да включи старите храни - пак антитела, спира ги - чиста. Вече не си играе. При мен нейната схема не работи. Изолирах още неща. Ще видим на изследвания как съм.

Две нейни колежки са на хормон от години, все не могат да ги дозират, все не са нацелили правилно, оплакванията си вървят. Като чета и в темата, има немалко хора, които само с това се занимават, да променят дозата. Но ми направи впечатление, че четох няколко коментара на щастливи хора преди време, които казаха, че си пият една и съща доза всеки ден от самото начало и са добре, единствената грижа е да не пропуснат, но то си става навик, според мен.

Така че - индивидуално си е, човек може да избере и каквото се получи, в крайна сметка.
Аз също без хормон се чуствам по-добре...някак си е несериозно резултатите да са 1,28 на тсх с таблетка и половина и 40 дни по-късно при прием на по-висока доза хормона да е с показател 11 и... Последната ендокриноложка заяви-" при тебе има тласъци" ?!

# 443
Brrrrrr, така са двете й колежки, едната по-млада, другата по-възрастна, така че не е и от възраст явно. Едната се е амбицирала с някакъв ендокринолог да дробят дозите от скоро по часове, не една дневна, но пак не се получавало.

Какво означава "никакви медикаменти"? То медикаменти няма, има един хормон. Поне в БГ това предписват. Другото са хранителни добавки, евентуално.

# 444
Според мен при такива хора трябва по активно да се потърси друга причина, която удря в жлезата. Дали стомах, дали някакво възпаление, вируси, лупус ако щете,  не знам. Това са по-нестандартни случаи, явно, за съжаление вероятно недобре обгрижени от специалистите.
Докато при множеството хора да, пият хапчето и живота продължава по старому. Вероятно ако е САМО Хашимото с хипофункция, класическо автоимунно заболяване. Дори и да трябва да си понапаснеш дозата от време на време, с хормон си живееш и това е.
Другото което е, има доказана връзка с някои храни и медикаменти, които един вид "неутрализират" приетия хормон, понякога влияе. Такива хора трябва стриктно да спазват часовете разлика с кафе, добавки и лекарства

# 445
Всеки е свободен да си спре хормона и да кара без него - някои (малцинство) успяват да се оправят само с промяна в начина на живот. Повечето обаче не успяват и се докарват до още по-тежка хипофункция. Но всеки има правото и свободата да експериментира и с това, и с всичко друго. Просто е прекалено индивидуално и подходът трябва да бъде индивидуален, а не на конвейер, както е сега, поне ако разчитате на ендокринолозите.

# 446
Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes
Brrrrrr, така са двете й колежки, едната по-млада, другата по-възрастна, така че не е и от възраст явно. Едната се е амбицирала с някакъв ендокринолог да дробят дозите от скоро по часове, не една дневна, но пак не се получавало.

Какво означава "никакви медикаменти"? То медикаменти няма, има един хормон. Поне в БГ това предписват. Другото са хранителни добавки, евентуално.

На 30 съм Simple Smile. От 2018 пия хормони и тнт без резултат затвърден. Наистина започнах да се съмнявам в лабораториите... колко и налуднечево да звучи Rolling Eyes

# 447
https://www.endocrineweb.com/conditions/hypothyroidism/complicat … ns-hypothyroidism
https://www.webmd.com/women/features/low-thyroid-complications#1
https://www.puls.bg/aktualno-c-6/miksedemt-mozhe-da-e-smrtonosen … -se-lekuva-n-5260
Първите попаднали ми линкове...
Не лекуваният хипотиреодизъм води до увреждания на цялото тяло- физически дискомфрт, но и психически. В краен случай микседем и смърт. Неслучайно редица кардиолози, невролози и психиатри искат изследвания на жлезата като диференциална диагноза.

# 448
Да, нелекуваният хипотиреоидизъм уврежда, така е. Просто на доста хора не им се вярва, включително на много лекари, уви.

# 449
Аз пък не съм срещала хора, които смятат, че не трябва да се лекуват. Говорим си за случаите, когато пият хормон, а всъщност се влошават. Да, трябва да се търси причината, но кой да го направи? Пациентът-неспециалист? Или възхваляваният д-р Начев, който отделял 3 мин., за да погледне резултатите и да изпише нова доза, до следващия път? Според пациентки това е ок, нямало нужда да държи ръцете на болните по 15 мин. Така ли ще намери първопричината, в тези отделени 3 минути? Лечение не е само прием на хормон, а понякога изобщо не е, лечение е това, което ще направим и ще даде резултат.

Brrrrrrr, ти май беше с добро фт3, затова нямаш изявени оплаквания. Не се съмнявай в лабораториите, ако няколко показват такива резултати. С тези стойности категорично не бих бременяла, категорично.

Общи условия

Активация на акаунт