Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 юни 2019, 21:56 ч.

Раждане в Сащ / Вашингтон /

 • 615
 • 11
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Здравейте, предстои ми пътуване до Вашингтон с мъжът ми. Ще сме с виза А1, но аз нямам право на работа за разлика от него. Там ще живеем минимум 3 години и обмисляме варианта за едно бебе. За жалост няма да имаме никакви застраховки по линия на работата му и сами трябва да се оправяме. Въпросът ми е преди да се решим на тази крачка има ли опции, при които мога да родя там за по - малко от 10 000$ - 15 000$, просто защото не можем да си го позволим. Извинявам се, ако повтарям темата. Търсих из сайта актуални теми, но всички са от преди години и незнам дали няма промени до сега. Четох, че има вариант да се ражда с помоща на Медикейд, но какво всъщност представлява това? Благодаря!

# 1
 • Сан Франциско
 • Мнения: 412
Аз си мислех, че А1 са дипломатически визи и ми стана интересно как притежателите няма да са здравно осигурени (това настрана, не е моя работа, просто споменавам, защото ми е любопитно). Медикейд е съвместна федерална-щатска програма, която покрива медицинските разходи на специфични групи хора. Има подробна информация в Интернет за изискванията и квалификациите - много са, включително легален статус, доходи, медицински нужди и т.н. - и ако не греша, вие няма да се вредите. Съвсем скоро имаше тема за раждане в Чикаго и писахме, че без хубава застраховка е много трудно тук. И много често раждането не е $10 000-15 000, а много повече. Надявам се, че няма да ви се наложи, но при мен се появиха внезапни и тежки усложнения и въпреки, че всичко с мен и бебето приключи успешно - сметката за двете ни заедно беше близо $1 000 000, от които платихме около $5000, а останалата сума беше покрита от застраховката.

# 2
 • Мнения: 4
Да А1 са такива визи, но все пак сме от България и Щатите не са в Евросъюза и няма здравни.. нямам думи, но както и да е. По думите Ви разбирам, че все пак има застраховки, които да облекчат разходите за раждане, какви са условията за тези застраховки?
 Благодаря!

# 3
 • Down south
 • Мнения: 4 189
Ако съпругът Ви е дипломат, би трябвало да има и съответните benefits.
 Дори и да не е, ще му предложат застрахователни планове, които би трябвало да имат опция и за семейство.  Трябва да включи членовете. Поинтересувайте се за детайлите.
 Без здравна застраховка, нещата тук могат да станат много грозни за изключително кратко време.

Раждане за определена сума, не може да бъде предвидено.

# 4
 • Мнения: 10
Както daylily Ви е казала ще му предложат със сигурност варианти за застраховка и от тях може да изберете съответно план.за съжаление наистина тук никой не може да Ви кжв колко би струвало раждането защото и в самите болници не знаят -зависи инот Вашата застраховка и така сложно е .Медикейд поема всички изследвания и раждане но там трябва годишния ви доход като семейство да е под определена сума ,съмнявам се че вие ще попаднете под тази сума.
Друго което знам че много хора правят е след като им дойде сметка от болницата която трябва да се плати от вас -вашата част е да се договорите със самата болница евентуално да намалят сумата или да я плащате на вноски. Но това вече зависи от самата болница.
Другото което е че много застраховки не поемат maternity или точно проследяване и раждане ако не сте били поне една година или 6месеца минимум на тяхната застраховка -не всички са така но много от плановете го има това иЗискване.

# 5
 • Мнения: 4
Благодаря за отговорите, аз разпитах дали ще ни предложат някакъв вид осигуровка и вярно е, ще имаме, но само за 2-3 месеца докато се уатановим и после сами трябва да се оправяме и да си търсим планове за застраховки от Октомври-Ноември месец.
Много разочароващо хем те пращат по работа, хем ако се разболееш си е за твоя сметка.. нямам думи просто

# 6
 • Down south
 • Мнения: 4 189
Това е доста странно, имам предвид, че предлагат застрахпвка само за два-три месеца?
Сигурна ли си, че си разбрала добре?
Щом работодателят предлага застраховка/планове то въпросната е за времето, докато служителите работят за него.
Поискай повече информация, трябва да си подготвена в аванс.

# 7
 • Houston, TX
 • Мнения: 9 159
Малко се съмнявам дали можеш да използваш Медикайд. Тази програма е предназначена за граждани на САЩ, а вие нямаш такъв статут.
За притежатели на зелена карта или по-точно за нероденото им дете има ЧИП, но независимо, че детето ви ще се роди на територията на САЩ, заради вашият визов статус няма да е гражданин на САЩ ( наскоро имаше нашумял случай с дете родено по време когато бащата е бил служител на посолство и коментираха, че няма американско гражданство). Така че малко се съмнявам, че ще можете да използвате ЧИП

# 8
 • Down south
 • Мнения: 4 189
Нещо променено ли има?
Няма ли вече anchor babies?

# 9
 • Houston, TX
 • Мнения: 9 159
Ако въпросът ти е към мен, това не касае бебетата родени от родители, който са родени от не граждани на САЩ. Имат някакви специфични изисквания за деца родени от служители в дипломатическите мисии. Имаше дискусия с имиграционни адвокати и разискваха това. Та на въпросното дете паспортът беше издаден по погрешка. Не съм следила случая след това, но по спомени коментираха и законодателни изменения.

Иначе към потребителката, всяка болница може да те приеме да раждаш без застраховка. Имат специални аджайзори, срещни се с тях, те ще ти кажат какво да правиш. С тях може да се и коментира цената. Отговарят и на имейл.

# 10
 • Мнения: 260
Да децата на дипломатите не придобиват гражданство при раждане в Канада, същото и в САЩ.
https://www.international.gc.ca/protocol-protocole/policies-poli … 543.aspx?lang=eng

# 11
 • Мнения: 4
Благодаря ви, мили дами. Продължаваме да търсим варианти и да се услушваме. Не държим детето да има американско гражданство, а просто раждането да не ни струва толкова скъпо. Сега се оглеждаме за разни застраховки с приемливи месечни такси за тази цел.

Общи условия

Активация на акаунт