Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 1 965
Аз забрани за алкохол не съм имала, предупрежденията бяха ако се прибера вкъщи пияна или не дай си боже да се обади някой на нашите да ме прибира, тогава ще е страшното. Никога не съм имала желанието да се напивам, при условие, че вкъщи ми се разрешаваше алкохола в малки количества - половин чаша розе, половин чаша бира, ако искам да пробвам от вишновката или уискито. Връстниците ми се напиваха до полусмърт навън, аз си знаех че като се прибера мога да си сипя една малка бира на спокойствие и не ми беше такъв зор да се натрясквам като на тези, на които всичко им беше забранено. И досега си пия рядко и умерено.

# 16
 • Карлово
 • Мнения: 2 870
Дъщеря ми е на същата възраст. От около 3 г. ѝ даваме да опитва различен алкохол + съвети как се пие безопасно. Под опитва имам предвид да близне, не да метне 1 чаша ракия. Като стана на 13-14 г. на Нова година ѝ сипваме малко шампанско, когато сме на гости също позволяваме розе или бира. В началото ѝ беше интересно, сега много рядко проявява интерес, което беше целта ни.
Забраненото е най-интересно и изкушаващо...
+1
с тази разлика, че е на 19г. Почти не пие алкохол. Но знае от мене, че трябва да пие много вода, за да се предпази от напиване, когато е на клуб с приятели. Досега няма фал.

# 17
 • Мнения: 27
Мисля, че трябва да се предприемат по-сериозни мерки за контрол. В чуждите страни не се позволява безразборна употреба на алкохол, както у нас, затова внимавайте. Поговорете с нея за последиците и алкохолните натравяния.

# 18
 • Мнения: 2 138
Като станат на определена възраст децата започват да пробват. Аз нямам илюзии, че децата ми няма да опитат алкохол или няма да има първо напиване, затова основно наблягам на правилата за безопасност:
 1. В случай, че се напие да иде до най-близката тоалетна, двата пръста в гърлото, да повърне и след това да ми се обади да си го прибера . Обещала съм че няма да има конско, защото на следващия ден ще му е толкова зле, че няма да има нужда от наказание.
 2.Ако някой от приятелите/ките му се напие или да се обадят на родителите му да си го приберат или да си го изпратят до дома.
 3. Обяснила съм ,че пил човек не грябва да спи нито по гръб ,нито с възлавница.
 4. Да се избягва да се консумира алкохол без бандерол .
 5. Да не се качва в кола на шофьор, който е употребил алкохол.

Твърд алкохол не съм давала да опитват децата ми и няма да им налея докато не станат на 18 години.# 19
 • Мнения: 39 898
...нито с възлавница...
Така излизат киселини и може да се задави. Най-добре е да бъда на една страна, с възглавница и с човек до него, за да го следи да не се задуши в нея.

# 20
 • Мнения: 2
На 17 е доста късно за промени. Ако подхождате със страх пък, съвсем нищо няма да се случи.
Просто му заявете, че докато не стане пълнолетен и живее във вашата къща, няма право да се държи по този начин. Определете ясни и строги правила и изисквайте те да се спазват.
Иначе е нормално да се опита да скъса връзката с родителите и да се бунтува срещу всякакви правила. Особено ако сте била от строгите родители.
Благодаря много за съвета. Доста строга съм, да. Правила има и се спазват. Надявам се да е някакъв период само.

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 12:47 от Не се сърди, човече

# 21
 • Мнения: 39 898
С което открихме основната причина Simple Smile
Не става със строгост, направете така, че детето само да иска да прави нещата правилно.
Строгостта води до борба, включително с умишлено нарушаване на правила за неща, които иначе никога не би направила.

# 22
 • Мнения: X
Нейното държание към Вас сигурно си има причина. Това не е от година- две. Вие сте сгрешили с това как се отнасяте към нея. Трябва да спечелите нейното внимание и доверие, но постепенно, без да сте настоятелно и да използвате властен тон. Така ще покажете, че ви пука за нея, дори и да и сте го повтаряли доста пъти. След като е минало време и смятате, че вече нещата са доста по-добре, опитайте се да я питате различни въпроси защо прави точно това, какво я подтиква, успокоява ли я. Подобряването на взаимоотношение е дълъг процес, особено, когато се цели промяна на държанието на отсрещния човек.

Извинявам се, ако това звучи като нареждане. Надявам се да съм помогнала.

# 23
 • Мнения: 7
Брат ми е на 19 и винаги е бил безразличен към всичко.От 2-3 години пие и пуши.Веднъж бе ходил на казино,напил се и изхарчил всичките си спестени за кола пари. После се скара с нашите и те го изгониха.Беше ужасно, но благодарение на мама сега се прибра и за кратко се държеше по-прилично

# 24
 • Мнения: 3 919
Синът ми, сега е на 16, на два пъти се прибира пиян. Миналата година беше. Разбирах го, защото повръщаше, иначе се държи адекватно. Говорих много, не съм се карала. Обяснявах и за фалшивия алкохол. Не се е случвало оттогава. Казва, че пие по купоните, но внимава да не прекалява. Родителите масово купуват алкохол по рождените дни, за което нямам думи. Той не празнува рожден ден с приятели, защото знае, че няма да позволя да се пие.

# 25
 • Мнения: 2 301
Абе и аз не го разбирам това с алкохола и родителите , направо ми е непонятно, аз ще се побъркам от притеснение ,ако някое дете се напие и аз съм осигурила алкохола ,какви нервни системи имат тези хора,ужасс

# 26
 • Мнения: 10 703
Това с тоталната забрана за алкохол не е баш най-доброто. Все си мисля, че доста масовата практика на децата у нас да се разрешава да опитват по малко алкохол, да им се обяснява кой алкохол какъв е и как се пие, а като минат 16 година на празник да им се позволява чаша вино или бира, пък като са били на купон да си затваряме очите, ако усетим, че са пили и не са прекалили, е най-добрата. Иначе когато станат на 18 става страшно. Много често в университетите в чужбина първата година е страшна картинка - деца, държани изкъсо до тогава, изведнъж се усещат далеч от мама и татко и без контрол и почват да се напиват като свине поне целия първи срок, ако не и цялата година. На нашите българчета, това им прави впечатление, защото не са държани така строго и  затова не изпитват желание да се освинват.

Общи условия

Активация на акаунт