Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 юни 2019, 08:53 ч.

Алтернативни продукти за дамска хигиена 8

 • 7 610
 • 299
 •   1
Отговори
# 285
 • Мнения: 5 068
Как предотвратяватете това?  
За съжаление никак. Слагам ежедневки. Обмислях да ги заменя с интерлабиални превръзки, но ме притеснява, че ще се разместват, нямат крилца или лепкава лента.

# 286
 • Мнения: 1 195
И аз така си мислех в началото. То остана по стените, като вадя/слагам, затова после тече. Но се оказа че не е така. Дори в най силния ми ден, това което остава по стените, е супер малко и оставя едва забележима следа по бельото. Истината е щом се налага да слагате превръзка има проблем с чашката. Може да не се е отворила напълно, дори малка пролука може да е проблем и да протича. Просто сложа ли чашката, няма нужда от превръзка.

# 287
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 753
Може да се каже, че днес поставям чашка за четвърти път, слагах я веднъж миналия месец, но ми беше съвсем към края и цял ден нямаше и капчица навън, вчера вечерта също я сложих (беше ми първи ден), но преди това колкото и да забърсвах, все имаше кръв и съответно имаше после и по ежедневната превръзка, но минимално количество (според мен останалото по стените). Преди лягане я извадих и поставих пак.
Иначе не знам миналия месец какво стана, че се панирах при първото махане, мислех си, че няма да мога да извадя чашката, че нещо не правя като хората, а сега я вадя за секунди. Голям кеф си е с чашка. Радвам се, че се престраших да пробвам.

# 288
 • Мнения: 4 230
И аз така си мислех в началото. То остана по стените, като вадя/слагам, затова после тече. Но се оказа че не е така. Дори в най силния ми ден, това което остава по стените, е супер малко и оставя едва забележима следа по бельото. Истината е щом се налага да слагате превръзка има проблем с чашката. Може да не се е отворила напълно, дори малка пролука може да е проблем и да протича. Просто сложа ли чашката, няма нужда от превръзка.
Ако ежедневна превръзка е достатъчна може да се сметне за нормално. В силните ми дни определено остава значително количество по стените, особено ако не сложа чашката веднага.
Вариантите за минимизирани поне при мен биха били бързо вадене и слагане като не стоя без чашката и старателно измиване и избърсване след поставяне. Но честно казано по-лесно ми е да си сложа ежедневна превръзка.

# 289
 • Мнения: 1 195
Преди с мелуната беше така. Все имаше по нещо.
Сега с рубикъп няма проблем. Последния цикъл карах първи ден с превръзки, че чашката остана в къщи. Вечерта сложих и нямаше след това капка. Чак на сутринта имаше зацапване на тоалетната хартия, но чашката се пълни за цялата нощ и затова. При мен е по слабо първите 12 часа, след това нощта и втория ден са супер обилни, но нямам нужда от превръзка дори и ежедневна. Обикновено на сутрешната смяна когато е препълнена се и измивам, когато сменям.
Рубикъп прави страхотен вакум, едвам я издърпвам.

# 290
 • Somewhere in Spacetime
 • Мнения: 1 121
В първите два дни винаги ми остава, много е малко, но има зацапване. Не мога без ежедневна. Отдавам го на това, че има и повече цервикална слуз (извинявам се, ако на някого му е неприятно), която се задържа по стените при вадене и слагане. Даже, когато я вадя, има едно точене... чак се дразня.
Извинявам се отново за описанието, но искам да съм максимално ясна.

# 291
 • Мнения: 5 068
Рубикъп прави страхотен вакум, едвам я издърпвам.
Аз съм казвала как си вадя чашката - сгъвам я. Ако е пълна над половината, има шанс да мацне малко.
Имах един период, чашка през деня, превръзка през нощта и вечно имах зацапвания. Откакто спрях тази практика и минах само на чашка от началото до края на цикъла, зацапването спря, евентуално да има буквално 1-2 капки в силния ден. Предполагам, че и те са, защото оставам без чашка в момент, когато има изтичане.

# 292
 • Мнения: 598
И аз слагам ежедневна, по-скоро да ми е мирна главата, че и да има някоя капка няма да ми е по бельото.
Рубикъп наистина прави мнооооого силен вакуум, но съм споменавала тук преди, че я изхвърлих, защото с нея ме болеше при носене и то доста.
Също никога не поставям сгънатата част откъм костта, защото не ми се отваря, а от обратната страна,

# 293
 • Мнения: 799
Също никога не поставям сгънатата част откъм костта, защото не ми се отваря, а от обратната страна,
Това ми се струва интересно, ще пробвам. Аз я слагам точно обратно, със сгънатата част нагоре. Пускам я вътре и с мускули я издърпвам и избутвам няколко пъти да се намести. Ако не съм сигурна проверявам стените с пръст, винаги се усеща ако не е наред. Цапане имам ако не е наместена правилно. Другото е, че при всяка смяна мия много добре и чашката, и себе си, имам условията да го правя и на работа.

# 294
 • Мнения: 1 195
При мен цервикса е висок, дори при цикъл. Първо издърпвам за дръжката да слезе надолу и после прищипвам дъното и така вадя. Последните дни се е забила супер надълбоко и ми е трудно да я хвана за дъното. След първата нощ, когато е най обилно може да се изцапам при вадене и то доста. Явно за първите дни ми трябва по голяма. Когато я извадя е почти пълна, а ако сметна и пролятото си е почти до ръба. Unamused

Пак казвам, че "по стените" е супер малко при мен и не ми цапа бельото дори.
Цервикална слуз и аз имам. Вижда се последните дни, но и тя си отива в чашката. Виждам я събрана, заедно с остатъци от цикъла. Не разбирам, защо трябва тя да цапа. При правилно поставяне всичко идващо от матката и цервикса трябва да влиза в чашката, няма къде другаде да отиде, освен ако няма някъде пролука и изтече извън чашката.

# 295
 • Somewhere in Spacetime
 • Мнения: 1 121
Защото когато я вадя, продължава да тече слуз, която докато измия чашката и я поставя отново, вече е по стените. Слагайки чашката, спира, но това, което е по стените при смяната, остава, колкото и да се старая да почистя.  Има месеци, когато не е толкова обилно количеството на слузта и всичко е чисто, но по-скоро е рядкост.
Аз имам слуз първите два дни, после нямам. Вероятно при всяка от нас е различно и като количество, и като продължителност. Не мисля, че е протичане от чашката, защото след по-малко от час остатъците са се изчистили и се вижда, като сменя ежедневната. Нося превръзка за всеки случай, не че имам зацапване по всяко време. Но при смяна, първите дни задължително слагам. Не искам да цапам бельото си, колкото и да е малко.
Ако има протичания, количеството ще е по-голямо, а не зацапване. Вакуум се получава, казвала съм, че чувам изпукмане при отваряне.
Чувам и как се развакуумира при изваждане.
При мен и пръстите се цапат супер много при поставянето на чашката.
При носенето на тампон пак така ми се получаваше, когато го изваждах.

# 296
 • София
 • Мнения: 7 021
Аз имам 3 чашки, всички ми протичат. Слагам правилно-не твърде навътре, уж да обхванат шийката, чашките се разтварят.  При мен е висок цервиксът, но сякаш пада с дните на менструация...Ако сложа чашката така, че да не протича, ме дразни дръжката много. Няма как да я отрежа, защото без нея не мога да извадя чашката в някои ситуации. Взех си четвърта-Мерула. Няма да ви казвам какво вадене падне след първото слагане, не успявах да издърпам, да хвана добре дръжката. Отказах се от нея. В момента съм с два размера Мелуна и една Органикъп, която ползвам за силни дни, но не ми е много комфорта от към слагане и вадене.
Ползвам многократни ежедневни превръзки и се справям с тях.

# 297
 • София
 • Мнения: 711
Дези, мислех, че съм само аз! Не съм сменила толкова чашки, но коментарът ти ме отказва. Първите месеци с Yuuki бяха супер, но после не знам какво стана, винаги, при всички положения пропускаше, даже почнах и да я усещам, да ми е неудобна. Отрязах дръжката, но нищо не се промени. Дали нещо моята мускулатура се е променила и затова я усещах, но това пропускане ме вбесяваше. Сега съм на еднократни навън и многократни вкъщи.
Честно казано като ви чета и си спомня всичкото това ровене, сгъване, проверяване... малко съм облекчена, че не ми се налага.
Ти само с многократни ли караш? Колко броя ти трябват? И навън ли си с тях? Моят цикъл не е от обилните.

# 298
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 753
След една цяла менструация с чашка мога да кажа, че съм много доволна,  с изключение на това, че при физическо упражнение - скачане на въже, явно се размества и съответно има протичане (бях вкъщи, с ежедневна превръзка), което ме навежда на мисълта, че при непредвидено физическо действие навън може да стане някой фал. Уж пише, че може да се използва при всякакви физически активности. Аз ли бях я поставила не както трябва, или наистина има опасност от разместване (някъде бях чела, че точно при скачане на въже може да се случи). 

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 14:19 от ❇Sisi_91❇

# 299
 • Мнения: 5 344
Аз си тренирам доста често като съм в цикъл и освен веднъж в първите дни, не съм имала зацапване или разместване, но тогава си беше преляла буквално, заради силното течение. Веднъж даже ми се случи първите дни от цикъла да съм и на фитнес фестивал, тоест цял ден бях на 100% активна и нямах и капка зацапване. С Рубикъп съм. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт