Както при всичко друго, така и при зрението, нещата започват още в майчината утроба. Развитието на очите стартира в четвъртата седмица от бременността. До 26-ата седмица очите на бебето са почти напълно формирани.

Развитието на детското зрение преминава през различни етапи, всеки от които има своите характеристики.  Важна роля играе хранителният режим на майката. Например витамин А е от изключително значение.

В първите месеци от живота на детето могат да се наблюдават различни състояния, включително кривогледство, които отшумяват. В четвъртия месец бебето започва да вижда цветове. Тогава децата вече са се научили да виждат и в дълбочина, което има отношение към ориентирането им в пространството, когато започнат да пълзят.

Как да подпомогнем правилното развитие на зрението на нашето дете? Кои храни са важни през бременността за зрението на бебето? Каква е ролята на светлината по време на вътреутробното развитие? Какво причиняват устройствата на детското зрение? Кога е препоръчително да заведем детето на очен лекар? Отговори на тези и други въпроси ще откриете в лекцията на д-р Владимир Петков на Академия за родители в София:

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 17:14 от Редактор*