Юбилейна гореща НЕМСКА тема- 200 !!!

• 26 321
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Немция
Благодаря ви за мненията, дават ми ориентация.
Дени-мени, голямо учене пада при вас в 7 клас, 2 -2,5 часа на ден. Whistling

# 631
Бибит,
Честно не знам, какво имаш предвид. Ако мислиш, че е малко О.К.

# 632
  • Немция
Не, точно обратното си мисля Simple Smile- че 2 часа и отгоре е доста време. Поздравления за  старателната ученичка!

# 633
  • в сърцето на един мъж...
Бибит, аз купих на баткото за важните предмети по една тетрадка с тестове. Има такива в хугендубел. От там решава задачи или прави тестове по немски. Иначе всички класни ги има он лайн

# 634
Днес навсякъде ли е почивен ден? В NRW?

# 635
Да. Национален празник.

# 636
Супер! Значи съм почнала работа във фирма, в която се работи на национален празник. 😂 Имам термин за среща и шефът даже потвърди, че и той ще дойде, защото съм нова. 🙄

# 637
Чек,
Сигурно се е объркал. Пак проверих в Интернет и на календара в къщи, пише alle Bundesländer и дата е в ярко червено.

# 638
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Чек, сори, ама не е нормално!
Освен за лекари, пожарникари, полицаи и прочие.... тогава е друго.

# 639
Айде сега, има и хора по заводите, те също си бачкат. И днес им е двойна надницата даже.💮

# 640
Национален празник е, за цяла Германия.

# 641
Не е завод.
Няма грешка, вече пристигнах на срещата. Някои от участниците не можел в работен ден.

# 642
Национален празник е, но в нашата фирма се работи по желание. Виждам, че желаещите са изключително много, дори и много немци не може да ги огрее да дойдат да работят. Аз нали съм си работна Мара, там съм.

# 643
Аз пък не съм "работна Мара" и би ми било неприятно да ходя на работа на официален празник, защото някой друг не го признава и ако не отида прави лошо впечатление във фирмата. На този ден няма занимални, училище, магазини и т.н. Хората, които работят в непрекъснат производствен процес, заведения, полиция, магазини на гарите  и т.н. си знаят от самото начало  че работят и по празници и недели. За тях има други норми.

# 644
Дъщеря ми е шести клас гимназия.  Само учителката им по английски им препоръчва непрекъснато да си купят някакви упражнителни тетрадки, учебници, помагала за класни работи и т.н.
Иначе инициативно си купуваме отвреме-навреме учебници по мате, немски и английски. Но моята дъщеря е засега ученолюбива и сама проявява ентусиазъм за това. Засега 2,5 ч. не учи. Но пък и засега великата, прехвалена гимназия, нарочена като най-доброто, свръх явление в образованието  в нашата дълбоко затънтена област, не е показала някакво особено ниво, темпо, изисквания, някакви по-особени резултати на ученици и т.н. Напълно обикновено училище като ниво, че и на моменти малко заспало ми се струва. Ще видим все пак в горните класове как е, както непрекъснато заплашват със супер високото си, недостижимо ниво.

Общи условия

Активация на акаунт