Приятелството в гимназията

  • 1 443
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте! Пише ви момиче в 10 клас. Та от къде да започна... Проблемът ми е че приятелките ми, или поне момичетата, които смятам за такива вече ме отбягват. Това го правят от миналата година. Ние сме компания от 7 души. Всеки си има по близка приятелка. И аз си имам, но не сме толкова близки, знам, че съм на второто място. Онзи ден две от момичетата си писаха докато аз бях с тях и се уговаряха как да ме разкарат и да излязат. По-затворена съм от тях, но все пак? Днес пак това. Бяхме излезли с едно друго момиче и когато то си тръгна се почна. Говоря с другите и просто си мисля, че едното момиче(Мария) има нещо против мен. С Мая оставаме често пред блока ѝ, викаме и съседите. Но откакто и Мария почна да остава аз вече не отивам. Питам я дали ще остават и тя казва не. Не мисля, че Мая ме разкарва. Миналата седмица трябваше да тръгвам, но тя ме накара да остана и дори родителите и ме закараха вкъщи. Наистина мисля, че преча на Мария, използва ме, усещам го. Просто е манипулаторка... Все си мисля, че всичко вече е наред, че преди просто съм ги ядосала, но не... Преди тя да започне да идва пред блока, аз отивах всяка вечер. Моля ви дайте ми съвет какво да правя. Вече ми идва просто да ги питам с какво им преча. По-затворена съм, но се опитвам.... Благодаря на всеки, който отдели от времето си и ми помогне💖💖💖

# 1
  • Мнения: X
Какви са тези терзания в предпоследния учебен ден?
В гимназията съм имала по-истински приятелства със съучениците си, отколкото със съученичките. Но си е до човек. Не се разстройвай и горе главата!
Предстои ваканция! Толкова ли държиш да излизаш и да си губиш времето с точно тези момичета? Намери си подходящо хоби, покрай него ще завържеш нови познанства. Използвай лятото, за да четеш книги, след по-малко от две години ти предстои матура.

# 2
  • Мнения: 2
И аз съм си казвала горе главата, но не се получава. Гадно си е. А и прекъснах контакти с хората от стария ми клас. На практика имам само тях. Току що питах едното момиче как стоят нещата и тя каза, че няма такова нещо. Но се усеща че има...

# 3
  • Мнения: 62
Ох вашите тийн драми, тези не са ти инстики приятелки, то дали в днешно време има приятели или се използваме за услуги, не се занимавай с такива хора, казвам ти от личен опит! Намери си приятели които ще те ценят!

# 4
  • Мнения: 304
Параноята е лош съветник!:hugs:

# 5
  • Мнения: 11 289
Мария е манипулаторка и иска да те разкара. Мая в момента и е по-забавно с Мария, но е и твоя приятелка. Ти си добронамерена и чувствителна, но започни да отваряш очите на Мая, че Мария не е добър човек и то вероятно не само към теб.

Моя съвет е - говори с Мая, кажи и че усещаш, че Мария иска да ви дистанцира. Не можеш да и казваш с кого да се вижда, но страдаш, че така те изолират. Не искаш нищо - просто и казваш, че знаеш и ти е болно. Ако тя е свестен човек ще се усети.

В никакъв случай не се дистанцирай обидено сама - така нищо няма да спечелиш. Ходи пред блока - ти си част от компанията, а не домашен любимец, когото водят. Сприятели се с другите деца и изгради отношения с другите, за да можеш да се виждаш с тях и без Мия и Мария.

Търси и други приятелки и компании.

# 6
  • Мнения: 20
Съгласна съм с Дорис. Не се самоизолирай. Никой не ти е казал в прав текст нищо. Имаш право да си в компанията точно толкова, колкото и те.

Ще те посъветвам да бъдеш смела и искрена в отношенията си. Дори да ти коства раздяла с някого, вероятно е за по-добро. Звучиш като нежен и раним човек, чувствителен. Напомняш ми на мен. Не търси вината в себе си. Аз цял живот го правя и така прислужвах на приятелките си и поемах цялата вина за всичко. Не го прави, правиш лоша услуга и на себе си, и на приятелките си.

С времето хората отпадат от обкръжението ти и близкият ти кръг става все по-малък. Това е напълно естествено. Аз вярвам, че някои хора са в живота ни, само за да изиграят определена роля, след което го напускат. С времето ще се научиш да приемаш такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт