Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 62
Здравейте,
налага се на баща ми да му се постави пейсмейкър! Това се определи с две изследвания с холтер в последния месец, като според последния лекар поставянето му е доста спешно!
За съжаление нищо не знам по темата, а интернет предоставя доста хаотична и обща информация!
Много ми е объркано, но все пак ще се опитам да обобщя въпросите, които ме вълнуват:

1.Къде има добри специалисти за поставянето на пейсмейкър- предпочитам София, като лекаря, който направи втория холтер ми препоръча д-р Светослав Йовев от болница "Света Екатерина". Добър специалист ли е и има ли по-добър вариант за поставянето на пейсмейкъра- като болнично заведение и лекар?

2.Ще бъде ли приет веднага за операция или трябва предварително да бъде прегледан в болничното заведение? Направление за хоспитализация от личния лекар се взема или от някой друг специалист?

3.Каква е разликата между различните видове пейсмейкъри и как да разберем дали този, който ще поставят на баща ми е добър и подходящ за състоянието му?

4.Здравната каса поема ли стойсността на манипулацията и на самия пейсмейкър и налага ли се доплащане?

5.Колко дни е клиничната пътека и престоя в болницата и какво е състоянието на пациента след поставянето на пейсмейкъра? Нужен ли е някакъв специален режим и почивка или манипулацията не е чак толкова сложна и изискваща специални грижи?

6.След колко време се налага смяна на батерията и как се определя, че тя е за смяна?

Ако се сещате и други неща, които пропускам ще се радвам да ги споделите, защото ми е много притеснено, тъй като баща ми не се чувства добре и явно няма за кога вече да се отлага поставянето на пейсмейкъра!

# 1
  • Miami, Florida
  • Мнения: 1
И аз се интересувам. Какво стана с баща Ви. Някой има ли информация отностно темата.

Общи условия

Активация на акаунт