Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 4 юли 2019, 12:51 ч.

На кои хора им е по-леко?

 • 3 044
 • 72
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 888
Имам приятелка , която лгеда @много повърхностно@ на нещата. Не като да не се интересува от тях, но за неуредици си затваря очите и гледа да минат или гледа да използва ползите и с резултата ще се @оправя после@ ... ако нещо се случи лесно и бързо го оправя без много да мисли и да се задълбочава и използва моментни възможности без особена планировка.
От друга страна аз гледам нещата ми да са наред, ако има проблем гледам да го изправя, за да не ми стои дълго време като проблем с надеждата че ще изчезне и да се оправям след време когато се наложи ... И т.н.

Сега се чудя как е по-леко? Да опитваш да изправиш всичко и да са ти в ред нещата или да си затвярш очите , да използваш позлите и да се оправяш когато се наложи .

От една страна малко и завиждам, защото не си създава неприятности да изчиства неуредици и проблеми текущо, от друга страна аз лично не харесвам много нейните неща, защото много от неисправнотите си личат и ми се струват неефективни, грозни, неприятни ...

Аз не бих могла да живея например в нейната къща и не мога да сотавя децата си да не ходят на училище и да повтарят 3 пъти различни класове ... защото да се оправяли само ... и подобни , но пък аз си давам толкова усилия , а тя си ходи по срещи и дискотеки ...

И подобни неща.

Как мислите . Минава ли се човек ако прави по единия или по другия начин или всеки за себе си.

# 1
 • Мнения: 39 255
Не се замислям как са другите, за себе си мога да кажа, че си избирам битките.
Боря се за нещата, които смятам за важни и не обръщам внимание на онези, които не ме интересуват.
За страничен човек може да изглежда, че нямам воля или ме мързи да правя дадено нещо, но за мен то просто е без значение, затова насочвам усилията си за неща, които усещам като важни.

# 2
 • София
 • Мнения: 4 362
на тези, които си избират битките.

# 3
 • Мнения: 21 948
Като по-млада бях от втория вариант. С течение на годините се уча да си избирам битките и все повече задобрявам в това умение. Отсвирвам и не ми пука, ако ще камъни да падат от небето.

# 4
 • Мнения: 1 347
Аз си избирам битките, има неща, за които бих се борила на живот и смърт, но за други не бих си мръднала пръста даже. Човек трябва да има ясни приоритети и да си гледа тях, а не всяка възможна глупост.
Но, иначе съм забелязала , че хората, които по- повърхностно гледат на нещата, живеят по- леко.  Аз съм от другите, които са скронни да задълбават, да ровят под повърхността и привидното и често ме боли главата от разни открития. Добре, че с годините се научих да отсявам и да си подреждам нещата, щото на млади години мноооого енергия и нерви изхабих за обречени битки и неща, незаслужаващи си вниматието.

# 5
 • София
 • Мнения: 9 870
Единствената битка,която е на първо място е не дай боже здравословен проблем с мен,мм и децата.Та дори и непознат ако бих могла да помогна.
Друго всичко е вятър и мъгла.

# 6
 • Мнения: 1 888
Аз имах и друго в предвид, но май не съм обяснила добре. Например > знаете че за нещо ви трябва специален документ, който нямате и би могъл да ви струва скъпи процедури, но ... не е стандартно и ако някой не знае , че ви засяга не би го поискал. Т.е. може злото да спи под камък, докато ... някой не го поиска документа, но тогава при всички случаи ще се наложи да се занимавате и може тогава да е мног опо сложно и със срок.
Как бихте постъпили> Оставяте го и си казвате кой ли ще се замнимава или си минавате през процедурата и си вкарвате документите в ред за да знаете че нещата са ви в ред.

Или друг пример > оправяте къщата и знаете , че нещо не е правилно в инсталациите и даже е противозаконно и ако стане напр. пожар ще си имате вина за ситуацията. Оставяте ли го с > @Какъв пожар ще стане и ще си правя каквот оискам кой го гледа ... @ Или си оправяте инсталацията както трябва и си знаете че са ви в ред нещата и ако имате авария ще е в сила застраховката.

Също за колата ... и т.н.

Правите ли си труда да слагате нещата в ред и правилно или действате за сложните и скъпи процедури на @Ако ме хванат@ и @Ще измисля нещо когато се случи@

на тези, които си избират битките.

Не знам дали им е по-леко. Наистина. Все повече взех да се съмнявам. Като гледам как действат хората и институциите ... Всеки гледа да не се мине, но ако се захванат да ти се качват на главата няма оттърване.

# 7
 • Мнения: 4 453
Аз съм на принципа за разумната достатъчност.

# 8
 • Мнения: 21 948
О, определено предпочитам нещата да са ми уредени, а не да стискам палци нещо да не се случи и, ако се случи, тогава да му мисля.

# 9
 • Мнения: 39 255
bella_ciao, ако посочените неща преценя, че не създават пряка опасност, с чиста съвест ги отлагам. Може и никога да не ми потрябват, ако се наложи, тогава губя време и сили. Ако обаче ги определя като важни, правя всичко.

# 10
 • София
 • Мнения: 20 735
Не можеш да оправиш всичко.
И на никой не му е леко.
Всеки води своите битки.
Аз лично напоследък доста се разправям с документи. Каквото трябва - вадя. Няма как иначе.
Иначе някак давам вид, че ми е леко и импровизирам, но съвсем не е така.

# 11
 • В Космоса
 • Мнения: 8 997
Предпочитам да играя на сигурно аз, но е възможно и да си затворя очите понякога за нещо, за да избегна моментни занимавки и проблеми, с надеждата да не стане сакатлък по-натам.

# 12
 • Мнения: 1 888
bella_ciao, ако посочените неща преценя, че не създават пряка опасност, с чиста съвест ги отлагам. Може и никога да не ми потрябват, ако се наложи, тогава губя време и сили. ...
В моя пример не може никога да не ти потрябват.   Но можеш да се опиташ да лъжеш. Има ли смисъл и не е ли рисковано и не е ли най-добре да се вложат сили, нерви и пари и нещата да се докарат както трябва.

Аз лично си докарвам нещата както трябва, но около мен имам познати от @премълчаващите@ и се чудя аз ли съм балък да ходя да си оправям нещата и да не се скътавам ... Може и така да е. Наистина се чувствам понякога като балък.

# 13
 • София
 • Мнения: 20 735
Защо се занимаваш? Колеги ли са ти?
Роднини?

Аз наскоро споделих тук - баща ми не си е вадил Удостоверение за наследници, въпреки че и двамата му родители са починали и имат имоти.
Ама аз си го знам, че не е у ред и даже не се ядосвам.

# 14
 • Мнения: 1 888
Аз не се занимавам с другите а със себе си и се яудя глупашко ли е да минаваш по трудния път ... с което не казвам че на другите им е по-лесно . Само си мисля че така ми се вижда и се чудя дали е така. 

Общи условия

Активация на акаунт