ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 765
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
По колко капки трябва, аз нали спрях колийфа, поне еспумизан да давам?
10 капки преди хранене

# 196
Малко ще сменя темата, но имам една чуденка. Има ли от вас такива, които са на АМ и вече ходят по разходки? Как си разнасяте АМ? Аз си мислех за 2 термоса (за топла и студена вода), и млякото не знам в какво да си го прехвърля на дозички примерно, да не нося цялата кутия. Вие какво ползвате при разходки?

# 197
  • WonderLand
Момичета каква е процедурата за получаване на еднократна помощ и какви документи са необходими?

# 198
Еспумизан са ми писали по 25 капки.

Nansss, още не съм ги водила на разходка , но имам 2 термоса  (1 л и 0.500)  освен това имам и термобоксове.
Тръгнем ли по разходки мисля да правя по 1 шише и да слагам в термобокса и отделно 0,500 мл топла вода. И в едно шише студена.

За дозите :. При мен ще са задължителни защото как се носят 2 кутии мляко 😂(бебетата са на различна храна )

# 199
Нашата жълтеница беше много тежка, но мина за една седмица. Послушах педиатърката и спрях кърменето за една седмица иначе не се изчистваше. Първите 2 дни кърмех само 1 път през нощта, а следващите дни включих и 1 дневно кърмене за да не се откаже от гърдата.
Nansss има специални кутийки за дозички АМ. Аз съм купувала от джъмбо и е много удобно с тях. Потърси в нета или в някой магазин. Аз термоси не съм ползвала понеже баткото не обичаше топло мляко и си ползвах на стайна температура, а пък сега в жегите водата е доста топла.

# 200
Момичета каква е процедурата за получаване на еднократна помощ и какви документи са необходими?

Отиваш в социалните и казваш , че искаш да подадеш молба/декларация за раждане.
Искат  банкова сметка /вземи си от банката ...искат черно на бяло / Акт за раждане на детето.
Личната карта и това е.
Попълваш си данните и името на детето и ЕГН .

# 201
  • WonderLand

Отиваш в социалните и казваш , че искаш да подадеш молба/декларация за раждане.
Искат  банкова сметка /вземи си от банката ...искат черно на бяло / Акт за раждане на детето.
Личната карта и това е.
Попълваш си данните и името на детето и ЕГН .

А задължително ли е да е по постоянен адрес июи може и там, където ми е последната адресна регистрация?

# 202
Адреса от личната карта искат.
И за всеки случай направи едно копие на акта за раждане на детето.

# 203
Отиваш по настоящ адрес, аз така пуснах!
Има кутийики където си слагате дозата АМ или директно в шишето и наливате вода от термос или друго шише.

# 204
  • София
В общината е по постоянен адрес. За социалните няма значение.

# 205
Относно количеството кърма, прочетох, че жени, които са преминали кортикостероидна терапия за дробчетата по време на бременността, имат по-малко количество кърма. Някой с такива наблюдения?

# 206
Аз да се похваля, след вчерашната ми депресия, днес излезнахме за първи път на разходката с количката! 😊 Много съм доволна, супер маневрена е и не е тежка както си мислех, защото е с големи колела.
Минахме и на памперс 2-ка, тъй като 1-чката я препълва и се цапа. За сметка на това наблюдавам, че вместо да увеличава часовете на кърмене тя е гладна по на често. От 3 часа паднахме на 2 часа и половина. През деня е ок, но през нощта тегавко. И като гледам таткото как си спи сладко ми идва да го ритна. 😂

# 207
  • WonderLand
И ние скоро ще излизаме, само бебока да се наспи и напапка. И на мен ми идват добре на депресията тея разходки, та си ги чакам с нетърпение. Надявам се скпро да се стабилизирам психически, че много натоварвам и себе си и ММ, а сигуно и на мъника се отразява.

Tan4entze с каква количка сте? И аз си мислех, че моята ще е тежка и тромава, но останах много доволна като я изкарах, много е лека и маневрена.

Аз тъкмо влизах да питам на кой размер памперси сте, че при нас единичката вече идва малка и минахме на двойка, а вчера направихме 2 седмици. 2 сутрини подред се събудихме напишкани до врата и таткото хвърча за по- големи памперси. Даже сега се чудя какво да правя 2 пакета запечатани лидълски памперси и един разпечатан турски Памперс Прима размер 1.

# 208
Дада парадисо ни е колата 😊
Браво на вас за две седмици на 2-ка памперс. Мойта малката е на месец и половина, но пък се роди мъничка. И да и аз малко прекалявам в някои моменти с държанието ми към ММ. Обичам да ми е оправено и като ме смогна сама да подредя го почвам него, а той милият и на работа го тормозят.
И ние скоро ще излизаме, само бебока да се наспи и напапка. И на мен ми идват добре на депресията тея разходки, та си ги чакам с нетърпение. Надявам се скпро да се стабилизирам психически, че много натоварвам и себе си и ММ, а сигуно и на мъника се отразява.

Tan4entze с каква количка сте? И аз си мислех, че моята ще е тежка и тромава, но останах много доволна като я изкарах, много е лека и маневрена.

Аз тъкмо влизах да питам на кой размер памперси сте, че при нас единичката вече идва малка и минахме на двойка, а вчера направихме 2 седмици. 2 сутрини подред се събудихме напишкани до врата и таткото хвърча за по- големи памперси. Даже сега се чудя какво да правя 2 пакета запечатани лидълски памперси и един разпечатан турски Памперс Прима размер 1.

# 209
  • София
И като гледам таткото как си спи сладко ми идва да го ритна.
  Joy Joy Joy Разби ме!

Нашия татко два пъти се опита да спи при нас, но като му светна лампата в 3 през нощта не му допада много и спи в хола. И аз чакам с нетърпение бебчо да се откаже от едното нощно хранене и да спим по-дълго.

Общи условия

Активация на акаунт