ЮНчетата ни добрички вече бутаме в колички! №1

• 18 750
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, бебка има две ранички на дупето пт миналата седмица и не минават. Бяха повече, другите минаха, но тези останаха. Мажа бепантен, судокрем, мия на всяка смяна, но няма ефект. Има ли някой друг такъв проблем и как го оправихте
Ако е подсичане , ние също имахме доста голямо и упорито подсичане , след мазане с какво ли не накрая мина за ден ден и половина с пудрене на всяка смяна
Беше от ужасно подсичане, което попремина, но те останаха. Каква пудра ползваш?

# 226
Относно количеството кърма, прочетох, че жени, които са преминали кортикостероидна терапия за дробчетата по време на бременността, имат по-малко количество кърма. Някой с такива наблюдения?
Аз имам 2 курса терапия през 20 дни в 8ми месец и нито коластрата, която ми течеше тогава, нито кърмата ми е намаляла. Напротив даже имам чувството, че ми е повече сега дали защото ми е втори път не знам. Малката много добре си се наяжда, но не изцоква всичкото количество остава и си е доволна сама си направи режим на 4 часа понякога през нощта и повече. Наддава много добре така, че не мисля тази терапия да се е отразила на кърменето.
Ние сме голям отбор в спалнята. Спиме 4мата заедно. Леглото на баткото е долепено до спалнята от страната на таткото, а кошарката на малката е от моята страна. Мъжката част нямат против да им светкам лампата спят си спокойно, но аз съм си взела една малка лампа над повивалника и с нея се справям. Понякога и аз се ядосвам като ги гледам те как спят а аз съм будна и оправям бебето ама важното е да сме живи и здрави пък както казват " от сън спомен няма"

Хахаха...при нас е абсолютно същото разположение и положение😊😁 да си майка не е лесно,но пък си е привилегия💖
И моята картинка е същата:)

Как се радвам,че не съм сама...тук ( в Белгия) ще ме "заклеймосат" местните ,ако чуят за тази картинка🙈 отделят си децата от бебенце в детските стаи....въпрос на усещане...определено не е моето обаче😁

# 227
Момичета, тъй като малкият най- често се наяжда само с млякото от едната гърда, др я доизцеждам донякъде и прибирам в хладилника. Въпросът ми е мога ли смесвам няколко кърми( изцеждания) на ден, в едно шишенце? Изобщо не съм запозната с тази тънкост  на млякото и колко време мога да държа в хладилник? Rolling Eyes

# 228
Момичета, тъй като малкият най- често се наяжда само с млякото от едната гърда, др я доизцеждам донякъде и прибирам в хладилника. Въпросът ми е мога ли смесвам няколко кърми( изцеждания) на ден, в едно шишенце? Изобщо не съм запозната с тази тънкост  на млякото и колко време мога да държа в хладилник? Rolling Eyes
Можеш да съхраняваш в хладилник до 48 ч като не трябва да е на вратата на хладилника; във фризер 3 месеца. Можеш да смесваш стара и нова кърма като новата я охлаждаш леко преди да я добавиш към старата (затваряш добре контейнера и леко на хладна водна баня), за да доближиш температурите. Смесената кърма пак я съхраняваш до 48 ч в хладилник като броиш от изцеждането на най-първата кърма. 

# 229
Можеш да съхраняваш в хладилник до 48 ч като не трябва да е на вратата на хладилника; във фризер 3 месеца. Можеш да смесваш стара и нова кърма като новата я охлаждаш леко преди да я добавиш към старата (затваряш добре контейнера и леко на хладна водна баня), за да доближиш температурите. Смесената кърма пак я съхраняваш до 48 ч в хладилник като броиш от изцеждането на най-първата кърма. 
Много ти благодаря за бързия отговор! Heart

# 230
  • WonderLand

На нас на училището за бременни ни ибясниха, че в хладилник може до 24 часа от първата кърма.

Момичета, пак със същия въпрос - с  какво борите хемороидите. Сдобих се с няколко след раждането и сега плача в тоалетната.

# 231
  • София
Прокто гливенол. Винаги ми помага за няколко дни минават.

# 232
Бебетата кога почват да се потят? На 20 дни сме и все не мога да преценя топло ли му или му е добре.

# 233
Малко ще сменя темата, но имам една чуденка. Има ли от вас такива, които са на АМ и вече ходят по разходки? Как си разнасяте АМ? Аз си мислех за 2 термоса (за топла и студена вода), и млякото не знам в какво да си го прехвърля на дозички примерно, да не нося цялата кутия. Вие какво ползвате при разходки?
продават кутий. Моята е разделена на 3 за 3 дози удобно е

# 234
Пробвай с Масту, при мен действа.

На нас на училището за бременни ни ибясниха, че в хладилник може до 24 часа от първата кърма.

Момичета, пак със същия въпрос - с  какво борите хемороидите. Сдобих се с няколко след раждането и сега плача в тоалетната.

# 235
  • София
Дами, по колко време кърмите? Ивчо яде по минимум 20 минути, понякога заспива и после пак продължава и така често минава около час.

От снощи повръща много.. направо се притеснявам. Сутринта както си спеше се събуди, явно го усеща в коремчето и после повърна два пъти. Това значи ли, че се е прехранил или че не е оригнал или какво значи? Sad Онзи ден следобеда будува доста и приплакваше и майка ми ми зададе невероятния въпрос: "Да не би да не му стига?"  Rolling Eyes А то как се разбира дали не му стига? Винаги съм се чудела как се решават майките да дохранват?! Аз си мисля, че дори след като е нахранен пак си имам кърма в гърдите. Изцеждането ме изнервя, защото се мъча с тази помпа и стискам и пак изкарва от 30 до 60 мл. По веднъж на ден се цедя по 10-15 мин. и то просто, за да освободя малко място.  Crossing Arms Вчера пък спа цял ден и се будеше само, за да яде. Коренна разлика от предния ден. Grinning

# 236
  • WonderLand
Благодаря момичета, ще си взема кремчетата, дано помогнат, че не се търпи.

Магси, и ние имахме някаква криза снощи. Уж гладен, а на гърда се извива в дъга, пищи, дърпа се, плаче и така около час. Ту засуче за секунда и пак рев,пробвах с шише, пак рев. Накрая го оставихме в кошарката, таткото му пусна сешоара на коремчето и малкия заспа, след два часа се събуди и го накърмих успешно. Просто не можах да разбера какъв беше проблема, защото не бяха колики, не се напъваше. Иначе по въпроса с това дали му стига и аз се зачудих тея дни. Суче по около 20 мин на гърда през деня, нощем го слагам полузаспал на едната и докато я изцока заспива непробудно, изобщо не мога да го накарам да хване другата каквото и да правя. Надявам се това, че заспива спокойно след хранене в повечето случаи, плюе зърното като му предложа, видимо наддава и заяква и пълни памперсите редовно означава, че му стига. Но пък вечерите са ни малко трудни. Като дойде време за лягане обикновено се къпем, мажем с бебешко олио, обличаме пижамка и се кърмим. Някой път заспива, друг път не и остава нервен. Къде бъркам се чудя.

# 237
KardiGansdeR на мен ми помогна антифлегмин ,но го има само в селскостопанска аптека+цикратидина свещички и по леки храни докато затихнат.

Имам една питанка как сте с повръщането при бебоците,нашата бебка заспива след като излапа всичко и  колкото и да се старая да се оригне не всеки път се получава. Има и случаи в които преди да се изчака или попръдне се напъва и следва пак малко повръщане. При вас как е?

# 238
  • София
SilverDream, Магси, и при нас е абсолютното същото положението, ден със ден не си приличат, нощите също не знам какво да очаквам. Понякога се наяжда от една гърда, друг път изсуква и двете, понякога се храни спокойно, друг път само се мята назад, дави се, реве, засуква наново и изобщо не знам как успява да се наяде. Има и ужасни колики. А тази нощ като се нахрани само Пт едната гърда и докато го държах да се оригне така яко повърна на фонтан, толкова много беше, че чак се притесних. Аз спрях да цедя, голяма мъка ми е. Само ако е направил по-дълга пауза и имам напрежение изцеждам по 20 мл колкото за облекчение.

# 239
Малко ще сменя темата, но имам една чуденка. Има ли от вас такива, които са на АМ и вече ходят по разходки? Как си разнасяте АМ? Аз си мислех за 2 термоса (за топла и студена вода), и млякото не знам в какво да си го прехвърля на дозички примерно, да не нося цялата кутия. Вие какво ползвате при разходки?
продават кутий. Моята е разделена на 3 за 3 дози удобно е
И аз имам, много е удобна. А за водата. Имам вода в стъклена кана преварена, която за храненето затоплям в Ел. Кана. Стоплям водата една идея повече и слагам в шишето и в термобокса. Задържа се топла. Продават на всички марки разни термо кутийки. Има всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт