Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 128 114
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 895
Абсурд, за мащехата това е пореднс връзка, но за детето е много важен етап, който определя целия му живот.
Само че какво да обяснявам повече...който знае за какво говоря, ще схване и от половин дума. Който не знае, и 200 страници няма да го схване.

Ето, това не го разбирам, честно!
С чужда пита- помен да се прави в тази тема!
Нея кучета я яли- тя може и трябва да си затрие всичко постигнато, живота да си почне отначало, щото видиш ли, чуждото дете имало нужда.
От какво- от пълно подчинение нейно, за да го изгледа или ако не може, от твърдо срутване на собствения ѝ живот напълно безропотно.
И откъдЯ накъдЯ, бре, че не ми стана ясно? newsm78
Що не срутят животите си всичките му роднини, начело с мама му, ами сте се уловили като хиени за чуждата жена?

аз също не разбирам напъна на някои хора все да е на тяхното Simple Smile
Иначе защо като хиени сме скочили на чуждата жена- 1. Щото постоянно пуска теми да я обсъждаме и 2. Защото дори да успея да проумея позицията й, не знам що за човек ще иска да разиграе сума ти възрастни и дете, които ненавижда, само и само да докаже нещо си. Не е от нещо хубаво. От инат, его и подобни ще да е. А аз не ги разбирам.

# 2 896
... тя може и трябва да си затрие всичко постигнато, живота да си почне отначало, щото видиш ли, чуждото дете имало нужда.
Ама какво е това "всички постигнато", Абсурт! Изумяваш ме направо! От месец-два сякаш са те подменили и друг човек пише от профила ти.
Жена, наближаваща 40така, която няма нито дом, нито семейство, нито дете! Няма близки, няма приятели, няма среда, която да я удовлетворява! Твърди, че има велик бизнес и много пари, но като знаем колко вярно се оказа всичко останало от твърденията й, и това е силно под въпрос. Една фрустрирана по всички линии жена, изпускаща и последния влак, ако вече не го е изпуснала. Тя затова и така се е вкопчила в този мъж, когото не уважава и на когото се подиграва. Ама пък МЪЖ, нещо си там с панталони... Последен шанс и тя да бъде като другите!
Постигнала била Rolling Eyes
Бих я съжалявала, ако в картинката нямаше едно малко дете, върху което с болния си мозък излива помии, което тормози и мачка непрекъснато и съсипва психически!
Тя пък си въобразява, че й завиждаме! Божкеее Joy

Радвам се, че Янтра се появи да внесе малко реализъм в темата, че явно повечето от пишещите тук или въобще нямат деца и говорят наизуст, или още са им съвсем малки децата и нямат представа какво ги чака, или вече са им твърде пораснали и са забравили проблемите с тях. С обикновените, добри и нормални деца!

Последна редакция: нд, 21 юли 2019, 13:59 от птица

# 2 897
  • София
АбсурТ, как така жената ще срути всичко постигнато / материалното де, щото то друго в семейството няма/, след като се е погрижила да капитализира връзката си във всеки един аспект /който касае мъжът й и "съвместният" им бизнес/?
Нейното се нарича бизнес риск, след като е поставила взаимоотношенията си с него на тая плоскост и той дивиденти от бачкането с нея няма.  Ей на това ако дадеш логичен отговор ще е добре.
Този мъж нямаше да е зависим от нея, ако го третираше поне като обикновен бачкатор, а тя и това не прави.

Ей, така- ако ви слуша, трябва всичко да остави и да бяга с 200.
Не знам дали си правила семеен бизнес, но си мисля, че не.
Който е правил знае, че отношенията стават сложни и се примесват емоционални с чисто професионални. Нищо не е само черно или само бяло.
Затова е несериозно да ѝ набивате в главата, че щом тя била наляла парите и щом той бачка, че да си изплати инвестицията, не може да иде реч за любов и семейство.
Да, тя признава директно, че по въпросите за сина си, се държи като путьо.
Но и достатъчно пъти написа, че за другите неща са комбина и че е човек на място.
Защо упорствате да ѝ обясните колко не е вярно, не знам?

# 2 898
  • Варна
Какво ще затрие? Нали тя пространно обясни как всичко е на нейно име и е вързала гащите за материалната част. За духовната част няма гаранция никога и при никой. Ако там духа супата, ще трябва да го преживее някак. Като всички нас.

# 2 899
И за какво точно човек може да ѝ завиди на даскалката - за живота, който води ли?
Че гледа дете, което не иска и мрази, че сама си е превърнала ежедневието в ад, като се опитва да се бори с вятърни мелници?
Че претендира да е умен и практичен човек и не е вече на 20, пък толкова наивно си въобразява, че може да промени хората както на нея ѝ е угодно?
Че най-великата цел в живота ѝ в момента е да разкара едно дете и да роди друго на същия този баща, който не става за такъв?
Че живее с мъж, който сама определя като "женски полов орган"? Вие така ли говорите за мъжете си?
Че ѝ се налага да се заключва с пръстов отпечатък в дома си и да записва скандалите с детето за да има "доказателства" за тормоза, който ѝ спретва?
Че мъжът ѝ говори с бившата зад гърба ѝ и я поставят пред свършен факт?
Че е инвестирала пари и по този начин сама се е вързала да се занимава с подобни хора, а и я е страх да не изтърве последния влак?

Ясно е, че когато в спора свършат логичните аргументи се преминава към лични нападки и обиди и винаги се споменава "завистта". Ако не харесваш някой значи непременно му завиждаш. Стига, смешно и жалко е.

Авторката сама написа, че и в живота повечето хора я мразят в червата. Изводите всеки може да си направи сам.
И не, не я мразят защото ѝ завиждат, че имала пари, а заради проблемния ѝ характер, болното его и отношението ѝ към хората, които лъснаха и тук.

И аз лично искренно се кефя на успели хора, които си изкарват парите сами и си живеят добре. Не им завиждам изобщо, радвам им се. Но даскалка далеч не е от тях. Материално може и да е добре, но освен пари друго нищо няма и последното, което може да се каже за нея е, че живее добре и е за завиждане.

# 2 900
АбсурТ не съм участвала в семеен бизнес, но в приятелски, да. И мога да ти кажа, че беше в пъти по-честно от разпределението, което тя му е предложила.
Иначе съм наблюдавала много семейни бизнеси и няма такъв филм само единия да печели, а другия да работи за тоя дето клати гората и да я кара на подаяния, за които му се натяква.
Авторката си мисли, че по този начин го държи за топките, обаче съвсем не е така. След като са започнали да му правят впечатление някой други неща е въпрос на време да осъзнае, че ако не бачка за авторката може да намери втора работа, за която представи си да му плащат. Тогава и раздялата може да му се види не толкова невъзможна от икономическа гледна точка.
Изобщо авторката си прави едни сметки по много линии, които може да се окажат бая криви.

# 2 901
  • София
Завистта обикновено се крие под разни благовидни причини.

В момента те живеят от нейни доходи, а неговата държавна работа изплаща неговия кредит. Бизнесът явно още не е на плюс, ако от неговите постъпления се обслужват кредити.
Но не това е важното, а тукашните трактовки.
Тя дава от своите пари за психолози и т.н. които за Сусурлево не са малка сума.  Защо това не й се признава? Освен това всички имаме приоритети - аз също съм отказвала да давам налични пари, дадох примера със PS3.
Живеят от нейния доход - не е казала, че е огромен, но явно е приличен. И това вече изкарахте хвалба

Последна редакция: нд, 21 юли 2019, 14:57 от Cuckoo

# 2 902
АбсурТ не съм участвала в семеен бизнес, но в приятелски, да. И мога да ти кажа, че беше в пъти по-честно от разпределението, което тя му е предложила.
Разпределението, което тя е предложила е Оникално. Тя е инвестирала в база, където мъжът да работи, без да получава нито стотинка за труда си, докато нейната инвестиция се избие. Днес за втори път пиша "Ово е стандарт", ама наистина, Ово е стандарт!

# 2 903
  • here and now
Завистта обикновено се крие под разни благовидни причини.
То с оглед на изнесените факти по темата, може да заключим, че авторката завижда на майката на детето, че се е възпроизвела и е отишла да си живее живота с голямата си любов, а тя тук се чуди как да ѝ отмъсти като го прати там под благовидната причина, че се нуждае от майка.
Това не е мое твърдение, а само възможна интерпретация на обстоятелствата и събитията.

# 2 904
Който е съгласен с авторката, не завижда!  Joy  Мда, едно виртуално потупване по раменцето е супер полезно, когято човек върви против себе си. Мозък се лей, та пръска чак.

# 2 905
Тази тема наистина може да донесе научна титла на някой културен антрополог, честно.

В кой век живеете, мислейки, че жена на около 40 е загубила всички шансове за каквото и да било, всички влакове са минали и прочее простотии 🤣🤣🤣. На запад хората точно около тия години правят семейства и раждат, защото са по университети, после катерят професионална стълбица и около 40 вече имат адекватни условия за отглеждане на дете, които предполагат повече от това да го изцвъкаш, ще ме прощавате за израза. Изобщо не ме учудва това, което се излива по мен в темата, защото "анатема" партията, макар и в чужбина, не може да избяга от средата, в която е родена и израснала не по-малко от мъжа ми. Самият факт, че се адвокатства детето да го поемат бабите, вместо момата англичанка, довела го на този свят, на мен ми стига. И каква сатана е тази пуста Даскалка, ей! Хитлер ряпа да яде, ако го сложите на кантар срещу мене.

Ще ме прощавате, но аз не одобрявам тази култура, където за порасналите вече деца може всичко, щом има баби и дядовци да замитат след тях. Чие е това дете? На мъжа ми и на момата англичанка. Кой носи отговорност за него до 18? Пак те. Обаче не, та не, аз трябва да си подчиня живота на него, да го гледам както то иска, да не раждам, щото разбираш ли ... В кой свят живеете, хора. Аз дори в болница ако се наложи да остане за нещо не мога да остана с него, защото съм му никоя, вие ще ми скачате по гърлото да си съсипвам всичко заради него... Просто не е истина!

# 2 906
Куко, ти сериозно ли Joy Ще изброиш ли за какво въобще може да й завижда някой на тази жена. Та тя се е оплела като пате в кълчища.

... е въпрос на време да осъзнае, че ако не бачка за авторката може да намери втора работа, за която представи си да му плащат. Тогава и раздялата може да му се види не толкова невъзможна от икономическа гледна точка.
Той човекът и преди да срещне великата ни бизнесменка се е оправял някакси. И себе си е издържал, и кредитите си е плащал, и пари за детето е давал на тъщата. Които богаташката с 6цифрените инвестиции и n-броя апартаменти в София е спряла Sunglasses Може и да не се е къпел в пари, ама той и сега не се Simple Smile Дори напротив - по-зле е. Оре като вол на 2 места, а наш'та само вика - АЗ, МОИТЕ, МОЯТА, НА МЕН!

# 2 907
В кой век живеете, мислейки, че жена на около 40 е загубила всички шансове за каквото и да било, всички влакове са минали и прочее простотии
Във века на бума на клиниките по репродуктивни проблеми.

Сори, на 40 не си дърта. В никакъв случай. Но влакът на младостта и свежестта е заминал. Уви. За влака на здравите яйцеклетки да не говоря.

# 2 908
Даскалка, можеш ли да четеш с разбиране?
КОЙ в тази тема те кара да гледаш детето?
Някой насила ли ти го натресе? Някой те върза за него ли? Ние ли те караме?
Кой го доведе в дома ти.
Никой тук не кара никого насила да гледа деца. Нито чужди, нито собствени. Човек може и от тези, които е родил да се откаже, както знаеш.
Кое не разбираш?

И да, "на около 40" ти е последния шанс да родиш, ако изобщо имаш такъв. Според теб на колко е? Към 50 ли?

# 2 909
Тя нека си върви против себе си, колкото ще. Възрастен човек, който да си понесе последствията. Лошото е, че по пътя си вече бавно и методично прегазва едно дете, което и без това реално е изоставено от родителите си. Също така е вманиачена да създаде още едно, което да отглежда пак в тая мила семейна обстановка със същия баща. А дано наистина не е такъв Мунчо и безхаберник по отношение на детето си, както тя го описва и да си тръгне заедно с него преди да го е вързала с второ.
АбсурТ , не ми отговори на въпросите. А относно отношението ми към авторката - гнус ме е от хора, които мразят деца и не ги интересува те какво чувстват. Няма значение дали е проблемно , няма значение какви диагнози има - като не се справяш и като ти самият усещаш ненавист - просто си тръгни. Отвратително е да полагаш всякакви усилия да се отървеш от едно дете, за да получиш баща му като осеменител и бачкатор в личния ти бизнес.

Общи условия

Активация на акаунт