Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 128 112
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 910
Живеем в реалния свят и пишем на база опит. Често даже с Хепи енд, а не блатото, в което живееш. Няма значение на изток или запад.
Само с обиди и инат няма да стане. Не си щастлива, но няма да отстъпиш.

# 2 911
В кой век живеете, мислейки, че жена на около 40 е загубила всички шансове за каквото и да било, всички влакове са минали и прочее простотии
Във века на бума на клиниките по репродуктивни проблеми.

Сори, на 40 не си дърта. В никакъв случай. Но влакът на младостта и свежестта е заминал. Уви. За влака на здравите яйцеклетки да не говоря.

Уиш, това е изключително грозно изказване от жена към жена.
Каквото и да мислиш за нея и методите и, това е жена, която иска да бъде майка. Точно там да уязвявате за мен е ....
Та по темата
Даскалка до 40 си година очевидно е имала и брак, и развод. И , както обясни, от малка работи. Явно е кадърна, събрала е финансов ресурс. Намерила е партньор, който да и баде такъв и в живота, и в бизнеса. Влюбила се и всичкко вложила в това. Цената, която е платла за наивността си , е изключително висока. Но тя и сега търси начин "да не бяга с двеста, а да реши проблемите. Три години гледа чуждо дете, без да е имала представа, че ще и се случи, заради този мъж. Явно си го обича.
Значи, да. Тук, щом един човек не иска за захвърли целия си живот, заради форума, е злодей, глупак и...неудачник, психясал, ненормален.
Много грозни коментари от жени, не зная защо. А авторката се оптва да приеме ситуацията и да я промени. Е, няма кой друг да отгледа това дете. Просто няма. И въпреки всичко, тук я демонизирахте. То не беше сарказъм, подигравки, чудо. Защо ?
Не питам всъщност.
Тук се омаловажи целия и живот,  всичките и усилия, постижения, за да може ССФ да е спокойна, защото такова животно като даскалка- няма. Не може да е успешна, не. Дори да е, пак не е.

# 2 912
АбсурТ, как така жената ще срути всичко постигнато / материалното де, щото то друго в семейството няма/, след като се е погрижила да капитализира връзката си във всеки един аспект /който касае мъжът й и "съвместният" им бизнес/?
Нейното се нарича бизнес риск, след като е поставила взаимоотношенията си с него на тая плоскост и той дивиденти от бачкането с нея няма.  Ей на това ако дадеш логичен отговор ще е добре.
Този мъж нямаше да е зависим от нея, ако го третираше поне като обикновен бачкатор, а тя и това не прави.

Да, тя признава директно, че по въпросите за сина си, се държи като путьо.
Но и достатъчно пъти написа, че за другите неща са комбина и че е човек на място.
Защо упорствате да ѝ обясните колко не е вярно, не знам?

Сигурно защото живеят у нас и знаят от първа ръка кое какво е 🤣

Истината е, че масовата разведена жена в България е като мъжа ми, с всичката отговорност за дете без другият партньор да участва. И затова тази тема удари такава болезнена струна. За неучастващата страна с кротко примирение се приема, че нищо не може да се направи, а аз, видиш ли, най-еретично не само пледирам, че майката трябва да си поеме отговорностите, а и търся начини това да стане. После, как така може да съм по-силната икономически страна, че и "чехльо" съм си взела, търпя, искам да раждам от него. В България и това е нещо ново и по-рядко срещано, жената да е тази с парите, което няма как да не предефинира представата на закостенялото ни общество за "правилни" семейни отношения в един момент просто защото такова чудо все пак съществува. Много съфорумки описват човека, с който са или биха били като моя мъжка версия. За тях е ОК, че те са в позицията на мъжа ми, но за него не, защо? Сами признават как новите им половинки гледат децата им и т.н., но моето стана концлагер само защото не одобрявам възпитание в заучена безпомощност...

Много двоен стандарт, много чудо.

# 2 913
  • София
И за какво точно човек може да ѝ завиди на даскалката - за живота, който води ли?
Че гледа дете, което не иска и мрази, че сама си е превърнала ежедневието в ад, като се опитва да се бори с вятърни мелници?
Че претендира да е умен и практичен човек и не е вече на 20, пък толкова наивно си въобразява, че може да промени хората както на нея ѝ е угодно?
Че най-великата цел в живота ѝ в момента е да разкара едно дете и да роди друго на същия този баща, който не става за такъв?
Че живее с мъж, който сама определя като "женски полов орган"? Вие така ли говорите за мъжете си?
Че ѝ се налага да се заключва с пръстов отпечатък в дома си и да записва скандалите с детето за да има "доказателства" за тормоза, който ѝ спретва?
Че мъжът ѝ говори с бившата зад гърба ѝ и я поставят пред свършен факт?
Че е инвестирала пари и по този начин сама се е вързала да се занимава с подобни хора, а и я е страх да не изтърве последния влак?

Ясно е, че когато в спора свършат логичните аргументи се преминава към лични нападки и обиди и винаги се споменава "завистта". Ако не харесваш някой значи непременно му завиждаш. Стига, смешно и жалко е.

Авторката сама написа, че и в живота повечето хора я мразят в червата. Изводите всеки може да си направи сам.
И не, не я мразят защото ѝ завиждат, че имала пари, а заради проблемния ѝ характер, болното его и отношението ѝ към хората, които лъснаха и тук.

И аз лично искренно се кефя на успели хора, които си изкарват парите сами и си живеят добре. Не им завиждам изобщо, радвам им се. Но даскалка далеч не е от тях. Материално може и да е добре, но освен пари друго нищо няма и последното, което може да се каже за нея е, че живее добре и е за завиждане.

Ми не знам кой и защо може да ѝ завижда?
На мен това чувство ми е непознато по принцип, ама не мога да си обясня и вълните от омраза, с които я връхлитате.
Сигурно и това ще отречете- не, не я мразим..
Хем не ѝ вярвате, че което пише е вярно, хем я гоните като хиени, да ѝ обяснявате колко не ставала за нищо.....

За две теми, за 200 страници, тая жена не обиди никоя от вас, независимо каква я изкарахте и с какви квалификации я накичихте. Което, явно ви настървява все повече и повече.

ПП. Колко от съфорумките са си признали, че живеят с мъжете си само заради изгода- нищо, че тя е уж доброто на децата.
И имате смелостта да ѝ размахате пръст на нея, че живее в блато и е нещастна!? newsm78

# 2 914
Точно това пишем 200 страници, да.

# 2 915
Даскалке, със сигурност знаеш, че ако не живееш с бащата на това дете, ти няма да имаш ни досег с него, ни да носиш отговорност за него. Просто ще си вън от живота на тези двамата - баща и син, а не както си се запънала, бащата, който си иска сина, да го изхвърли от живота ви, понеже ти така искаш...  Никой тук не ти стоварва или вменява отговорността за това дете. Направил го е мъжът, от когото ти искаш да родиш и с когото искаш да създаваш семейство.
Не виждам нищо зряло в съжденията ти. Звучиш точно както описваш дребния - запекъл на ината си. Ако детето не може да мисли рационално и да предвижда накъде ще се развият събитията, ти не можеш ли? Не виждаш ли?

Истината, казваш, била, че масово у нас разведената жена си гледала детето/децата, без участие на мъжа и това било болна тема на пишещите тук, в темата ти... това е твоята болна тема. Ти желаеш при теб така да се развият нещата и се ядеш сама, че точно в твоя случай бащата иска детето да живее с него.  

Това, Даскалке, е добре, колкото и да не съумяваш да го видиш и разбереш, защото животът нищо не ти гарантира. Нито за теб, нито за бъдещото ви дете. Добре е децата да се чувстват желани и сигурни в родителската любов, щото понякога липсва по невъзвратими причини. Бъдете по-смирени от време на време.

П.П Приключих. И да искам, не мога да помогна с повече от това.

# 2 916
Меркурий, то и аз искам замък на Лоара, но за да го имам трябва да платя определена цена...

# 2 917
Какви са тези митични успехи на даскалката, които така се размятат като аргумент за злобата към нея?

В личен план е провал, в бизнеса - има 1 (един) работник, на когото не може да плаща. В момента съсипва живота на детето на този работник.
В какво е успяла? Ама да е нещо положително, нали, издънките са ясни.

# 2 918
Меркурий, то и аз искам замък на Лоара, но за да го имам трябва да платя определена цена...
Ами ти точно това искаш. Замък на Лоара, ама няма да стане. Но ще си трошиш главата и ще платиш за собствения си инат и глупост. Видно е.

# 2 919
Даскалка, противоречиш си, за пореден път.
Да, нормално е новите половинки да гледат децата от предишен брак на партньорите си, щом живеят с тези деца.
Няма двоен стандарт. Много жени тук са с втори брак и деца от предишен и новите им партньори гледат децата. Това е не само най-нормалния, но и единствения приемлив вариант за "ново семейство". А ти искаш точно обратното - да разкараш детето и да си живееш с мъж ерген. Този мъж е създал дете и носи отговорност за него, колкото и да не ти харесва.
Мъж / жена, без значение от пола, всеки съжителстващ с малко дете се налага да го отглежда, възпитава и т.н. Като не можеш / не искаш просто не живееш с деца.

# 2 920
Ми ок, като си много смела, изхвърляш мъжа и детето (ама забременяваш преди това, че иначе ще се прецакаш), хем ще живееш в безопастност, няма да имаш нужда от брави с пръстов отпечатък. Само че, не ти стиска, защото ако бизнесът ви е свързан с нещо толкова уникално и мъжът ти е умът, е въпрос на време някой друг инвеститор да се усети и да си вкара парите, надали само ти на тази планета си се усетила. Колкото и да е п**** по твоите думи, ще оцелее. Явно и няма високи критерии за съществуване, ще се оправи. Само че ще трябва да си свиеш перките и да се разкараш, това ти е най-големият проблем. Детето е под-проблем, и очевидно не можеш да сплашиш майката по никакъв начин. Бащата се огъва, но не съвсем, абсолютно скрита лимонка си е.

# 2 921
Ами ти точно това искаш. Замък на Лоара, ама няма да стане. Но ще си трошиш главата и ще платиш за собствения си инат и глупост. Видно е.

Замъкът на Лоара го искат родителите на детето. Хем да не го гледат те, хем да се гледа както те искат. Е, няма как да стане. И на който ме му изнася, си го взима и гледа както прецени. Само дето фактическата обстановка към момента е, че нито майката ще е това, нито бащата е застягал куфари да си го гледа сам.

# 2 922
Точно противниците на ориенталския двоен стандарт, който царува в България по отношение на гледането на децата след развода, би трябвало с ръце и крака да подкрепят оставането на детето при бащата.
Човекът ще излезе най-големият европеец в тази циганска история, въпреки хвалбите на инвеститорката, че тя е космополитката на околията.

# 2 923
  • София
Точно това пишем 200 страници, да.

Ами, да! И се чудя не ви ли става неудобно като се сетите, че сами сте осветлили част от семейния си живот, който нито е цветя, нито рози, а е пълен с компромиси, които не всеки би направил? newsm78
Ами, ако тя ви беше "достойна" противничка и беше наизвадила писанията ви, че да ви ги поднесе за освестване?

# 2 924
  • София
Мдам, както иска да го разкара тая Даскалка това дете - така го гледа и издържа вече няколко години. И мама и татко пак смятат да й го доведат за още пет години. Таткото, дето иска да си отглежда сам сина, реално не го прави, а е прехвърлил това на "злата мащеха".
Защо така се получава? Хем детето тормозено, нещастно, хем грижовните му роднини пак там го тикат - в тоя ад...
Къде е логиката?

Общи условия

Активация на акаунт