ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 6

• 26 050
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Аз посетих 2 лекции до тук, интересно ми беше...научават се неща, които аз лично не знаех....водят се от лекари, анестезиолози, акушерки....на мен лично ми хареса...планувам да посетя и останалите (за кърменето най-вече)...
Посетих за упойките -водеше я анестезиолог и ми беше полезна, както и за адаптация на новороденото водена от неонатолог...също полезно....

# 511
  • Белгия
Здравейте всички Blush

По мое мнение, при лека настинка по време на бременност по-добре да не се пият никакви лекарства. Може парацетамол, но в най-най-най-най-краен случай. Аз също бях настинла и се лекувах с топло мляко с мед.
Flowers Hibiscus
За бебчо вече накупихме (и получихме) огромно количество неща. Количката беше купена още на третия месец. Сега с летните разпродажби взехме кошара и някои други мебели за детската стая. Бабите заливат с дрехи, първи внук им е все пак.
Flowers Hibiscus
Що се отняася до възпитанието, аз съм върл привърженик на Монтесори методите ("The Absorbent mind"). Също в ютюб има много видеа по темата.
Мога да препоръчам и "The whole brain child" на dr Dan Siegel. Интересни и уникални гледни точки които помагат на един родител да намери подходящ подход към детето си.
Но по мое мнение ще е много затормозяващо да се четат по 100 книги за възпитание на децата. В повечето случаи книгите са си само за насока, а не ред правила за следване. Ако родителят не вярва на 100% в метода, който прилага, то той няма да е ефикасен.
Качество, а не количество, лейдис! Ribbon

# 512
Все още ми е рано да се навивам за възпитание,детето  само ще ме насочи какво и как,сега по скоро ме интересува раждането,кърменето и да се запозная с детето си ..

# 513
Аз посетих 2 лекции до тук, интересно ми беше...научават се неща, които аз лично не знаех....водят се от лекари, анестезиолози, акушерки....на мен лично ми хареса...планувам да посетя и останалите (за кърменето най-вече)...
Посетих за упойките -водеше я анестезиолог и ми беше полезна, както и за адаптация на новороденото водена от неонатолог...също полезно....
Привет, а тези лекции къде ги има Simple Smile

# 514
Моя е 101 пия ферофолгама нео
По колко на ден пиеш. И аз мисля да си взема. Моята лекарка ми изписа Фероглобин, но той съдържа по малко желязо.

# 515
# 516
Здравейте, аз сега чета една книга, подари ми я приятелка когато разбра, че съм бременна, но чак сега започвам да я чета. Казва се "Най-щастливото бебе"  на д-р Харви Карп. В началото съм още, има и интересна и полезна информация, има и такава която вече знам и ми идва малко повтарящо се и банално. Чета доста в интернет и не само под формата на книги,  намирам за много полезни теми тук във форума, например темата "Подготовка за малкия човек". Майки споделят реално впечатленията си, като вече са преминали през дадено нещо, вече ти сам си правиш заключенията. Искам да си взема книгата за кърменето на Хедра   (ако не се лъжа, така беше авторката), но ще е след месец можв би, да може всичко да ми е прясно 😁
Относно лекциите, да, посещавам. Намирам ги за полезни и интересни, не само от гледна точка на самата тема на лекцията и лектора, а запознаването с нови хора, които може вече да са преминали през това на което вас ви предстои и да ви помогнат и да ви бъдат полезни. Благодарение на една такава лекция се запознах с момиче наскоро родило и може би намерих доктора, който искам да ме изражда.
Май малко се отплеснах ☺️ Лека вечер на всички.

# 517
Привет, а тези лекции къде ги има Simple Smile

Аз наскоро открих много интересен канал в YouTube - Parent Academy https://www.youtube.com/channel/UCTn49n-29A3Dk1sNpnBqD8Q/playlists . В него е пълно със записи на такива лекции. Всичко е разделено на плейлисти и е супер удобно, особено за тези, които нямат възмжност да посещават лекции на живо Simple Smile

# 518
Книгата на Хедра и аз сега я чета, препоръчвам я, струва ми се доста полезна и добре написана. За мъжа ми съм взела една - "Татко за първи път" Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 519
И аз съм с фероглобин комбиниран с биозин мама,но понеже ми е трудно да пия големи хапчета тези са ми в по подходящ размер:-)търся всякаква информация за раждане,отглеждане,кърмене защото ми е много тъмна индия а много ми се иска да се справя както трябва,таткото абсурд да чете книга,а и изцяло разчита на мен да го насочвам какво трябва да прави,хем запазва спокойствие хем усещам че се притеснява:-)

# 520
И аз съм с фероглобин комбиниран с биозин мама,но понеже ми е трудно да пия големи хапчета тези са ми в по подходящ размер:-)търся всякаква информация за раждане,отглеждане,кърмене защото ми е много тъмна индия а много ми се иска да се справя както трябва,таткото абсурд да чете книга,а и изцяло разчита на мен да го насочвам какво трябва да прави,хем запазва спокойствие хем усещам че се притеснява:-)
Аз предния път ходих на улилище за родители. Много ми помогна, по разбираемо  е от книгите, друго е някой да ти обясни и да ти отговори на въпросте. Провери дали  сега има лекции някъде. Фероглобина, помогна ли да ти се покачи хемоглобина.

# 521
Незнам дали има очакваното действие защото сега рзбрах че съм го пила по грешен начин и сега започнах по новия ще разбера на следващото кръводаване..

# 522
На мен пък свекърва ми ми прави забележка, че от сега пера и гладя дрешки и чаршафчета, и че съм извадила количката и коша и тях да пера. Чак ми се цупи, било рано, щяли пак да се напрашат😒 А аз толкова щастлива си ги приготвям тези всички неща...Значи много са несъобразителни панякога!

# 523
И аз смятам да ги пера и гладя тези дни,поне да си отхвърля малко работа,нямам намерение да съм като ракета накрая,аз да питам кога започва 8ми месец в 31ва или 32ра седмица?

# 524
И аз смятам да ги пера и гладя тези дни,поне да си отхвърля малко работа,нямам намерение да съм като ракета накрая,аз да питам кога започва 8ми месец в 31ва или 32ра седмица?
До колкото знам аз пък и програмите по които се следя пише от 32ра г.с.

Общи условия

Активация на акаунт