ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 6

• 26 050
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Приложението, което ползвам дава като първа седмица от 8мия месец 31 г.с.  И аз вече се чудя кога да започнем със сглобяване на леглото и пране на чаршафи и дрешки. Засега се въздържам, но и не ми се иска да оставям за последния момент. Сега съм в 30 г.с. и започна доста да ми натежава, а от жегите пък постоянно ми прилошава. По-спокойно ще ми е ако отрано се подготвям постепенно.
Безплатни лекции за бременни в София има много. В Майчин дом, Токуда, списание 9 месеца, Училище за бъдещи родители И за мама и разни други.

# 526
За училището за бременни ходя в Селена Пловдив, всеки вторник от 17.30ч., не знам за другите градове къде ги организират...

# 527
Ние тази събота се наканихме най-накраая да боядисаме стаята за бебето. Преди година я правихме ,но е розово лилава.... Бебчо е момче и не ми харесва така ,затова извадих душата на мъжа ми от тормоз и мрънкане 😆😄
След като е готово ще започна и аз с гладенето. Много ще е тежко накрая, за да го оставям за последния момент.
Аз съм на мнение, че положителните мисли и действия помагат и вярвам, че всичко ще е наред , затова не виждам пречка да се подготвя от сега. Пък и както казвам отначалото, стават изненади. Не искам бебчо да ме хване неподготвена. Затова държа всичко да съм видяла, избрала аз и всичко да мине през ръцете ми...
Аз почти всичко си взех вече, останаха няколко по-важни неща, но съм ги набелязала. Кошара взехме и нямам търпение да я сложа..
Само нещо количката ме затруднява, не мога да харесам такава, която хем да е хубава, хем да не струва 3 минимални заплати... 😆

# 528
Може да ми се смеете, но аз дори съм приготвила багажа за родилното Grinning  ей така да не го мисля, да знам че е готов

# 529
Ехааа, багаж за родилното Open Mouth Аз тъкмо вчера се оплаках в ноемврийската тема, че взе да ми става много притеснено, че все още нищо освен два чифта чорапи не съм купила, нито една книга не съм изчела, нито знам къде ще раждам, нито при кого... И разбираемо, ми стана много депресирано Grinning Трябва да се стягам вече...

Трябва да подхванем и преговорите за име с моя мъж, защото сигурно има само 0,1% имена, които са там някъде, които и двамата бихме одобрили. И това май е по-трудната част от всякакви покупки. И понеже ще е тегаво, правя това, което мога най-добре - отлагам момента! Smirk

# 530
Момичета, да ви попитам как сте с пулса.
Аз от 29г.с (сега съм 30та) взе много да ми скача, кръвното е Ок, на моменти ниско, но пулса ми трудно пада под 90.
Ей сега малко се повтарях из вкъщи и се задъхах здраво, меря го, той 104, снощи 114.
Като ди кажа на АГто, нямало страшно, нормално било при бременост, да ама е плашещото на моменти.
Да кажеш, че съм наддала много, не съм 10кг досега.
Ще се радвам да споделите вие как сте?

# 531
Dark chocolate, спокойно Wink

И аз така четях, че тази купила легло, на онази й подарили всички дрехи до 6 месец ... но гледам реално на нещата - имаме ЦЕЛИ 2 месеца, а може би и отгоре. Вече отказвам да се сравнявам с другите. Да, подготвям си списък, питала съм приятелки да ми дадат някои техни неща 2ра употреба, но не съм купила дори 1 чифт чорапи Simple Smile и съм спокойна, защото знам, че всичко ми е организирано. Но не виждам смисъл 2 месеца и половина да се бутаме с мъжа ми в кошара, да се чудя тоя стерилизатор къде да го сложа в тая малка кухня и т.н.

Съветът ми е - релакс 😎

# 532
Аз засега съм купила само кошара и то защото беше много изгодна и ми хареса. Все още правим ремонт в нашия апартамент и живеем при моите родители, тъкмо мислим, че сме привършили и измислим нещо друго да правим ( от освежителен си стана направо основен Grinning) и сега покупките ми са насочени само натам а за бебчо най-вероятно ще е в последния момент, защото даже не съм набелязала нищо. Радвам се поне че имаме име и то от както разбрахме че съм бременна, та поне този зор не ми е на главата Grinning

# 533
Незнам дали има очакваното действие защото сега рзбрах че съм го пила по грешен начин и сега започнах по новия ще разбера на следващото кръводаване..
А как ще го пиете има ли специялна схема. На мен ми го изпиваха 2х1

# 534
Момичета, да ви попитам как сте с пулса.
Аз от 29г.с (сега съм 30та) взе много да ми скача, кръвното е Ок, на моменти ниско, но пулса ми трудно пада под 90.
Ей сега малко се повтарях из вкъщи и се задъхах здраво, меря го, той 104, снощи 114.
Като ди кажа на АГто, нямало страшно, нормално било при бременост, да ама е плашещото на моменти.
Да кажеш, че съм наддала много, не съм 10кг досега.
Ще се радвам да споделите вие как сте?
Аз и преди бременността бех със пулс над 100, много ряфко ми е бил по-малко а кръвното ми е било ниско. Сега чесно казано не съм мерила нито едно от двете, но вече и от топлото и от тежестта е нормслно дс е по-висок пулса. Момичетс вече съм в 31с.( кога мина това време незнамм) и съм качила само 4кг. Обаче всичко е в корема и от две седмици тоя корем много ми тежиии😁. В сряда бебо беше 1.400г. И си радте и така ме опъва и рита и блъска, че постоянно ме боли корема. Не са контракции ами самата кожа и мускулите и не отслабва болката. Особено ако малко повече се задържа права и накрая на деня не де търпи. Някоя друга с подобни болки?. Да не забравяме, че се чувствам като фурнаа денонощно, няма такава жега... А аз много си обичам лятото ама нощем ми се иска да мога да спя а не да съм вир вода. 😔

# 535
...И аз вече се чудя кога да започнем със сглобяване на леглото и пране на чаршафи и дрешки. ....
Специално за сглабянето на мебели, според мен по-добре колкото се може по-рано. Преди 2-3 месеца купихме нови легло и гардероб за баткото и до скоро в стаята му миришеше на тях. Аз се притеснявах, че ще мирише на лепило за тапети, когато той си дойде (нямаше го само 2 дни, докато залепим тапети и сглобим мебелите), а то от самите тях такава силна миризма...
Ако си бях вкъщи и аз сигурно бих започнала с приготовленията и то именно с багажа за родилното. Simple Smile Но уви съм на работа още 1 месец и вечер нямам сили нищо да правя. Събота и неделя пък все излизат разни неща и нямам време. Най-голямата ми спирачка е това, че трябва да боядисаме и сменим тапетите в спалнята ни, където ще спи беба. Та затова изчаквам, иначе и аз всичко обичам да е от рано приготвено. Имам и списъци Stuck Out Tongue Winking Eye

# 536
Пулса на бременните е нормално да е по висок. Пулс 90 дори се смята за нисък, повечето са около 100. Следете кръвното да се скача. Пулса се ускорява, защото и кръвта в тялото е станала повече като количество.

На мен ми е мн нервно напоследък и дори се изнервям за купувам и дрехи и всякаквите глупости, които са нужни. Имаме и ние стая те първа да ремонтираме.
Чакам си аз третата фетална, за да ми е по спокойно и започнах от дребните неща с покупките.
И също ме ядосва всички раждали около мен, които дават акъл какво трябва да се прави и да се купува, а същото време те са ражали по времето когато дори не е имало памперси или са били лукс Grinning
абе просто на мен си ми е напрежение нещо

# 537
  • София
...И аз вече се чудя кога да започнем със сглобяване на леглото и пране на чаршафи и дрешки. ....
Специално за сглабянето на мебели, според мен по-добре колкото се може по-рано. Преди 2-3 месеца купихме нови легло и гардероб за баткото и до скоро в стаята му миришеше на тях. Аз се притеснявах, че ще мирише на лепило за тапети, когато той си дойде (нямаше го само 2 дни, докато залепим тапети и сглобим мебелите), а то от самите тях такава силна миризма...
Ако си бях вкъщи и аз сигурно бих започнала с приготовленията и то именно с багажа за родилното. Simple Smile Но уви съм на работа още 1 месец и вечер нямам сили нищо да правя. Събота и неделя пък все излизат разни неща и нямам време. Най-голямата ми спирачка е това, че трябва да боядисаме и сменим тапетите в спалнята ни, където ще спи беба. Та затова изчаквам, иначе и аз всичко обичам да е от рано приготвено. Имам и списъци Stuck Out Tongue Winking Eye

Точно миризмата ме притеснява от леглото и хем не ми се иска да ми се пречка отрано, хем е добре да се измирише. Другата ми идея е самите плоскости да постоят на терасата да се проветрят известно време Simple Smile

# 538
Момичета, дървените мебели/масив или пдч/ трябва да се сглобят най-малко месец предварително, за да се измиришат. Няма мебел, която да съм си купила и да не е ухаела на лепила месеци наред. За съжаление в магазина това не ни прави впечатление, защото там са стояли дълго време и смесено със всички други миризми.
На мен пулса ми откача винаги когато легна и след сън. АГ каза да си направя консултация с кардиолог, ако ми е чак толкова некомфортно, но да внимавам ако ми изпишел лекарства. Confused
Така че си го търпя!

# 539
И на мен пулса ми е над 100 и преди месец някъде ходих на кардиолог, всичко беше наред и ми обясни, че било нормално при бременност да е така. За тях нормален се считал до 120 ( при бременност, надявам се да не подлъжа някой, но мисля че тази стойност ми каза)

Общи условия

Активация на акаунт