Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 15
Здравейте! В последно време с детето ми се случва нещо необичайно и тревожно. На шест месеца е, много спокойно и усмихнато бебе, плакала е сигурно броени пъти, дори не разбрахме кога е имала колики. Не дели хората, дружелюбна е, позвлява да я вземат на ръце и се усмихва на всички.
Последните две седмици се случи нещо, което  я тревожи и разплаква и не можем да разберем, какво е . Последните три пъти в рамките на тези две седмици, когато ходим в свекърите в началото е спокойна, усмихва се и след максимум половин час, ако е будна започва да плаче неутешимо, пищи, захласва се, става нещо страшно Sad  Първия път, излязохме навън, още в асансьора се успокои, а навън в количката, вече сякаш нищо не е било, след кратка разходка заспа. Върнахме се и докато спеше, около 20мин всичко беше наред, но като се събуди, отново се разплака, захласва се... излязохме и се успокои. На другия ден отидохме за малко, да видим свекърва ми и след няма и пет минути всичко се повтори, излязохме навън и се успокои. Последния път, беше преди четири дни. Отидохме на вечеря, седнахме да хапнем, свекърва ми взе бебка, тя се усмихваше, беше спокойна и заспа. Сложихме я да спи в другата стая и всичко беше наред, докато не се събуди, отново неутешим плач, захласваше се, подземаше се, този път и навън не се успокои веднага, минаха сигурно 40мин.
Като премислям всичко, изключвам, че може да е гладна, жадна, и трите пъти ходихме след хранене и смяна на памперс, а и тя никога не е плакала заради това. Изключвам, че може да и е било топло, случвало се е да сме навън дори и за малко в топло време, не е реагирала. Изключвам да е от зъби или храна, защото не съм и давала нещо по различно в тези дни. Нямаме проблем с излизане навън, както и с хранене и сменяне на памперс и нощуване на други места, освен у дома.
Единственото по-различно нещо от обичайното, за което се сещам  е, че на свекърите, които са пушачи, през тези две седмици им идват гости, които също са такива и знам, че в тeзи случаи всички пушат вътре. Втория път,  когато минахме да видим свекърва ми имаше остатъчна миризма от цигарен дим от предната вечер. Тогава бебка се разплака след няма и 5мин. Та това ме навежда над мисълта, че може би тази миризма и е неприятна или може би я алергизира, за да плаче така...От информацията, която намерих в интернет на тази тема, пише, че е възможно от отлагането по всякакви повърхности на токсините от цигарения дим и отделянето им във въздуха, или чрез допир с кожата на детето, е възможно да се провокират алергия, нервност и плач при бебетата, както и тези токсини да им въздействат по други неблагоприятни начини върху здравето. Ще говоря и с педиатърката ни, но е в отпуск. Много съм притеснена, защото не съм виждала детето си така, къса ми се сърцето като плаче Sad . Свекърите също са много притеснени от това, първо и единствено внуче им е, радват и се и чакат с нетърпение да отидем.
Ще бъда благодарна на всеки, който сподели за подобен случай и дали има изследване, с което да се установи непоносимост към цигарен дим, за да го направим, преди да кажа на свекърите да вземат мерки и да стана черната снаха Simple Smile .

# 1
 • Мнения: 39 012
Възможно е. Дъщеря ми, когато можеше да говори вече, казваше, че я боли главата в стаи, в които се усеща, че е пушено.

# 2
 • Мнения: 3 377
Това единствените ходения ли са на бебето в тази къща? Ако да, то е възможно да е от това или да се плаши от непознатата обстановка.
Като ходите на други хора на гости, как се държи бебето? Само в свекърите ли реагира по този начин?
При всички положения не е ок бебето да е там където се пуши или мирише на цигари, но не знам как би накарала свекърите да се променят.

# 3
 • Мнения: 2 780
Може би не и харесва обстановката ако е тъмно и мрачно. Моето бебе плачеше така у майка там пушачи няма, смениха осветлението и вече не плаче.

# 4
 • София, London
 • Мнения: 15 201
Кикаир, по-светло ли го направи?

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 371
Да.Казвам от личен опит.Същата работа е като отидем в моите родители.

# 6
 • Мнения: 15
Това единствените ходения ли са на бебето в тази къща? Ако да, то е възможно да е от това или да се плаши от непознатата обстановка.
Като ходите на други хора на гости, как се държи бебето? Само в свекърите ли реагира по този начин?
При всички положения не е ок бебето да е там където се пуши или мирише на цигари, но не знам как би накарала свекърите да се променят.


Ходили сме и друг път в свекърите, беше си спокойна и на други места също. Това се случи последните три пъти. Обходихме всички стаи, има по-светли и по-тъмни, навсякъде плаче. Нямали сме проблеми с чужда обстановка, непознати места и хора. Честно, казано и аз не знам как ще се приеме това...

# 7
 • София
 • Мнения: 676
Моят син също плаче от по-силни миризми. Според мен е напълно възможно това да я дразни, особено, че след като излезе и се успокоява.

# 8
 • Мнения: 405
Много вероятно е да е от смяната на обстановката, по тъмните помещения също. Също е вероятно да иска да е навън и затова да спира да плаче, като излезете. Може и да са зъби, а може и да е от миризмата на цигари. Просто им кажете да отворят вратата, да е проветрено. Не задълбочавайте толкова, всичко е на периоди при децата.

# 9
 • Велико Търново
 • Мнения: 2 578
На бебето просто не му харесва обстановката. Дали дим, дали светлина или някакъв друг аромат или температура... Не го кефи у свекърите Simple Smile

# 10
 • Мнения: 3 268
Не бих водила детето си в дом на пушачи, без значение дали реве или не. Мястото му не е там.

# 11
 • Мнения: 2 200
Напълно възможно е да е от това. Щом свекърите толкова искат да им идвате на гости да спрат да пушат вътре.

# 12
 • Мнения: 257
То на мен ми се плаче в дом на пушачи или ако стоя до някой дори навън,  който ми дими, а какво остава за бебенце....

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 19:29 от Came lita

# 13
 • Мнения: 764
Съгласна съм, че не го кефи у свекърите. Това първо. Второ... чели ли сте книгите на руския екстрасенс Роман Фад? Пише за уроките, които понякога стават неволно и от обичащи детето хора, не задължително от лош човек. Връзвате ли на детето червено конче? Самата аз никога не съм, просто защото не съм усещала проблем. Та моята никога не е носила червен конец, но ако реагираше така на някого, щеше. Като зареве, или след посещение, измивайте личицето й с вода. Да видим дали няма да помогне.

# 14
 • Мнения: 15
Благодаря на всички за отговорите! Искам да уточня, че когато сме на гости в свекърите, не пушат вътре, не бих го позволила, а и те не биха си го позволили също. В момента аз съм единствената, която осъзнава, че остатъчната миризма може да е проблема...
Lorelada, не съм чела книгата, но пък се обадих на жена да и бае за уроки, защото ми мина през ума. След първия път и конче и сложих и случая се повтори и потрети...

Общи условия

Активация на акаунт