Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 юли 2019, 17:17 ч.

Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 11 076
  • 437
  •   1
Отговори
# 405
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 4 700
крем супа от коприва (замразена); зеленчукова супа; печена тиква, варена тиква, и имам настъргана за баница, но не ми остана желание да я правя (ще е през седмицата може би). Направих много сполучлива содена пита(ка) само с 3 лъжици кис. мляко, другото беше вода (сол, малко олио). Печени тиквички на фурна и им сложих чесън, копър и балсамико.

Имам соеви сухи "шницели" - до сега не съм готвила такива шницели. А вие? Какво да ги правя? Приличат на нещо като изсушени кюфтета, но по спелскани!

# 406
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 13 054
Трябва да ги накиснеш във вода, за да омекнат, после ги сготви в нещо със сос, за да се и овкусят. Сложи и повече подправки.

Аз като тийн ги ядях. гранулите са по-приложими и безпроблемни, стават без накисване и заместват кайма в сарми, пълнени чушки, мусака.

# 407
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 005
У нас крем супа с цветно зеле и с finocchio ,не му помня името ма български.
Местни зелении, които не се срещат помалко нашите краища.
За утре яхния с патладжан, чушка, лук и картоф.

# 408
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 4 700
Трябва да ги накиснеш във вода, за да омекнат, после ги сготви в нещо със сос, за да се и овкусят. Сложи и повече подправки.

Аз като тийн ги ядях. гранулите са по-приложими и безпроблемни, стават без накисване и заместват кайма в сарми, пълнени чушки, мусака.
благодаря Ася!  bouquet дали ще станат на нещо като кюфтета със сос и тогава няма нужда първо да ги кисна във вода, а те да си поемат от соса и така ще имат повече вкус?  newsm78 Гранули и аз ползвам, къде да пълня чушки, тиквички, в супа слагам, в нещо като мусака, кюфтета се опитвах да замеся с тях няколко пъти и ги правя, но с лъжицата ги оформям иначе се разпадат (пека ги във фурната). По скоро са само за плънка и протеин, нищо друго.

# 409
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 13 054
По-добре ги накисни, защото ибикновено не са д еднаква форма и дебелина и може да ти остане някое място сухо.

По-скоро съм ги правила на яхния/гулаш, също и като гювеч, но с повече домати и подправки.
Трябва по-дълго да поврат със соса. Аз никога не съм правила кюфтета със сос, вкъщи не се е готвело и незнам колко време се готви.

Данилу, резене се вика.
И аз имам едно, исках да го правя на салата с портокал, но ги изядах и трябва нещо друго да направя с него.

# 410
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 005
Благодаря! Все му забравям името.

# 411
  • Мнения: 498
Вечерята - салата от домати, кълнове слънчоглед
                   пълнени патладжани
                   за десерт тази вечер нямаше време, (прибирах цветята от терасата, очаква се сняг и значително понижаване на температурите) но пък показвам едни понички и супер вкусен тарт.

Веган тарт с бял шоколадов крем и топчета от киви и грозде



Тиквени веган донъти




Разядка, дип или плънка с хляб, орехи и чесън

# 412
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 005
Шницели от  тиква.
Хумус и люта лютеница.

# 413
  • Мнения: 2 760
Брех, заитригува ме, danilu!
Как се правят шницели от тиква?
Бях гледала едно предаване за " пържоли", "котлети" или нещо подобно....от диня. Бях смаяна от изобретателността  в кухнята.
За днес правих крем супа от броколи ( с картоф, морков и лук).

# 414
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 13 054
и аз крем супа: морков, целина, лук и малко сметана.
бебето също яде  Shocked до сега отказваше каши и един зеленчук/плод на пюре Whistling

за десерт бърз crumble: една голяма ябълка на парчета я задуших леко, добавих канела и малко сметана.
сложих в купички и отгоре посипах с мюсли, което запеках на сух тиган да стане хрупкаво. може да се карамелизира, ама аз избягвам захарта.

# 415
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 4 005
Катерица, тиквите тук са различни от  тези в България. Белят се като ябълки,т.е.  имат мека кора. Готвят ги само в солен вариант. Ами рецептата не е нищо особено. Режа на филйки, мажа със зехтин, осолявам, овалвам в галета и слагам в незалепващ тиган. Може и във фурна, ама мм тиква не яде, така че тиганът само за мен е окей.

# 416
  • Мнения: 2 760
danilu,благодаря. Ако не те затруднява, би ли написала / показала сорта? Може пък и да намеря такава тиква при мен....бих пробвала. В тигана пържат ли се?

# 417
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 13 054
да, покажи сорта. Peace
водят летни тикви, имат тънка кора и не стават за дълго съхраняване като бялата или цигулката.

# 418
  • Варна
  • Мнения: 106
напукани шоколадови сладки - http://healthylicious.bg/crinkle-cookies/


# 419
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 4 723
Кифлички с настъргана ябълка и канела.
Баница с кисело зеле от онзи ден.
Касапско сирене.
Пържени чушки с доматено пюре и яйца.
Картофи, боб и сметана на тиган.
Запарени броколи с лимон.
Гуакамоле и салата домати, краставици и зелен лук.
Забравих - снощи Мм беше на яйца на очи, малкият ги яде бъркани.

Последна редакция: ср, 04 дек 2019, 20:54 от ir74

Общи условия

Активация на акаунт