Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 юли 2019, 17:17 ч.

Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 1 156
  • 61
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 26
Стар фасул се сварява във вода. Изцежда се като за салата. Загрява се малко растително олио в тигана и се прибавя малко брашно (количеството му според количеството фасул). Разбърква се брашното и се оставя леко да се запържи, за да не мирише на сурово. Прибавя се малко червен пипер, разбърва се и всичко се излива към изцедения фасул. Отново се разбърква.
Баба ми му казваше фасул по сливенски.

# 16
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 3 828
Когато правя боб, задушавам първо лук, после добавям морков, кервиз(обикновено използвам главата), после джоджен, добавям вода и накиснатият преди това фасул. Сол естествено. Аз го правя в тенджера под налягане, или в Bimby. Обикновено кавардисан боб се прави на другият ден от останалият варен фасул. Поне у дома беше така.

# 17
  • Мнения: 8 608
Аз на боб хвърлям първата вода. Ако не е накиснат може да се сложи лъжичка сода бикарбонат. Като повро малко се сменя водата. Сол на боб задължително накрая се слага, олио в началото. Боба и в скороварка да се прави не виждам защо с морков трябва да ври, когато той се сварява бързо, боба може о час да ври. Запръжка с всичко правя 30 минути преди да го сваля от огъня. Кервиз глава много обичам и почти навсякъде слагам.

# 18
  • София
  • Мнения: 9 540
Не правя запръжки аз,това ми е супер гадно нещо.И ми мирише.
Сменям 3 пъти вода на боб и кисна поне 24ч.преди.

# 19
  • София
  • Мнения: 288
Днес направих лесна фритата с тиквички по рецепта от списанието на Билла.

# 20
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 3 828
Хей, ама аз само написах как се прави кавардисан боб. И аз сменям първата вода на боба. А и на всички останали варива-нахут, фаве.... И да , с морков става по-вкусно. И понеже го правя в тенджерата под налягане слагам всичко преди това. И домат, ако имам.
Салата от зелен фасул тази вечер.

# 21
  • Мнения: 2
Супер тема! Мъжлето преди месец гледа как се правят кенвирши и реши да стане вегетарианец. Аз продължавам да се будя в 3 сутринта, защото съм сънувала луканка, но снощи направих супер вкусна студена супа от тиквички и салата "Маракеш" Simple Smile

# 22
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 3 828
Днес гъби в бял сос.
Печени чушки и тиквички на грил.
За мен има киноа със зеленчуци.
От менюто се подразбира, че голямото горещо е намаляло. Най-сетне за моя огромна радост.

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 18:49 от danilu

# 23
  • София
  • Мнения: 2 172
аз се чудя дали да не направя едни изварени кюфтета на фурна - с малко маслини и наситнени зеленчуци за разкош
салатата ще е червено цвекло и моркови пак с много лимон

# 24
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 12 285
Аз съм описала как се кавърдисва.
При мен нямаше зеленчуци, защото варих боба за салата, след кавърдисването беше доста гъст, ядахме го с вилица 🤪 и салата.
Иначе кавърдисването не ограничава добавянето на зеленчуци, дали ще е на чорба или яхния и т.н.
Аз кипвам леко с олиото и черв. пипер...

Направихме си излет и за из път направих безглутенов сладкиш с тиквичка. Малко продукти, но стана много добре, мъжете ядяха без да мрънкат и доброволно 🤣

Вчера миш маш.
За днес нямам идеи, но имам още чушки.

# 25
  • Мнения: 134
В нас:
Боб в ИнстантПот-а
Супа с манголд и киселец
Разядка от печени тиквички и тахан
Курабийки пекох с детето

Ася, сподели моля те, за сладкиша с тиквички, че изведнъж се сдобих с много от градината.

# 26
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 4 656
аз се чудя дали да не направя едни изварени кюфтета на фурна - с малко маслини и наситнени зеленчуци за разкош
салатата ще е червено цвекло и моркови пак с много лимон
изварени = с извара?

Улучих кфтетата със соева кайма и тиквички да не се разпадат, но пък трябва да сложа брашно за тази цел и не ми харесват така на вкус.

# 27
  • Мнения: 8 608
аз се чудя дали да не направя едни изварени кюфтета на фурна - с малко маслини и наситнени зеленчуци за разкош
салатата ще е червено цвекло и моркови пак с много лимон
изварени = с извара?

Улучих кфтетата със соева кайма и тиквички да не се разпадат, но пък трябва да сложа брашно за тази цел и не ми харесват така на вкус.
вместо брашно ползвай варен картоф. Тиквичката трябва да я посолиш да и се отцеди водата. Също яйце или веган яйце/ ленено  брашно с гореща вода/.

# 28
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 12 285
300гр настъргани тиквички
3 яйца
100гр разтопено масло
100гр смлени бадеми
100гр захар - аз сложих стевия
30гр бадемово брашно, аз сложих от елда, май повече отиде, зависи колко са големи яйцата и колко добре са изстискани тиквичките
2сл какао
1 чл бакпулвер
ванилия
аз сложих и парченца шоколад в тестото, по рецепта е с шок глазура

Аз настъргах и изстисках тиквичките ( след изстискването да са 300гр) сложих яйцата и с пасатора пюрирах. Добавих маслото, после сухите съставки.
Гъстота на кексово тесто, 40 Мин на 180С
Аз го правих в тавичка за брауни, стана около два пръста дебел и сочен.

За вечеря имаше оризови кюфтета с мисо дип, салата от бързо мариновани чушки и едно руско пушено сирене.

# 29
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 4 656
Скрит текст:
аз се чудя дали да не направя едни изварени кюфтета на фурна - с малко маслини и наситнени зеленчуци за разкош
салатата ще е червено цвекло и моркови пак с много лимон
изварени = с извара?

Улучих кфтетата със соева кайма и тиквички да не се разпадат, но пък трябва да сложа брашно за тази цел и не ми харесват така на вкус.
вместо брашно ползвай варен картоф. Тиквичката трябва да я посолиш да и се отцеди водата. Също яйце или веган яйце/ ленено  брашно с гореща вода/.

И с картоф не ги харесвам  Blush Аз сложих яйце, и преди това настъргах тиквичките на ситно, изстисках ги много хубаво, но те пак продължават да си пускат вода като омешам всичко и сложа сол. Ще направя както си написала - ще ги посоля и разбъркам хубаво, ще ги оставя да се отцедят и изстискам и да видим какво ще стане. Но хамалогията ми е голяма със стъргане, солене, печене или пържене - някак си ми отнема доста време.  Blush

Ще правя таратор, тофу с тънък зелен боб, чесън, соев сос и това на пълнозърнести макарони отгоре или ориз, не съм решила кое от двете да е.

Червения ориз много ни харесва като вкус. Но... цвета му е кофти. Да знаете друг ориз който да има същия вкус, но да не пуска толкова силна окраска?

Общи условия

Активация на акаунт