Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата... - 3

• 63 281
  • 787
  •   1
Отговори
# 435
Самоцелното говорене не ми е по вкуса, да. Едно отворено съзнание ще разбере какво се има предвид. Организмът е с толкова големи компенсаторни възможности, че отключването на болест означава излизане от баланс.
Явно моето не е, защото изобщо не разбирам за какво говориш (имаш предвид). Даже не ми става ясно за дефицитите и болестите или за израза "балансиран" се отнася написаното.

# 436
Вероятно няма нужда. Който трябва да разбере, ще разбере. 🙂 Темата е за витамин Д.

# 437
  • тук и там
Здравейте.Днес ми излязоха резултатите за вит Д.(във Бг ги правих през август).Добре ли е според вас? В норма е уж..

Живея във държава  със малко слънце по принцип. Приемаме вит.Д - 25.000 I.E. или 25.000 U.I.(срещала съм го изписан по двата начина на опаковката)-веднъж месечно,на ампула за пиене . Сега си взех Вигантол от Бг ,но не знам него как да го приемам.Последно съм пила вит.Д май месец и го спрях.Но сега пак трябва да започна да го вземам.

# 438
Твърде ниска стойност за края на лятото. Ще излезеш на тежък дефицит зимата. Започвай добавка още сега, особено ако не си и на слънчево място.

# 439
Kaisia, над средата е желателно да са стойностите. Тоя вигантол дано ти свърши работа. В една капка имаш 500IU. Т.к. докторите са в трета глуха, за себе си ползвам тази табличка от нета. Според дефицита си нагаждам дозата. Трима доктори сменям, отделно мъж и дете са при различни други доктори. Никой от тях не препоръчва нищо смислено. Взмай по 1000-2000IU и толкова. Но по този начин никога не излязох от дефицит. Преди 3 години почнах по тази таблица, с капки на Life extension и попълних дефицита. Сега работя по достигане на по-горна граница. Ще изследвам след месец. Понеже вземам течно рибено масло, си капя в лъжичката с рибено масло и ги приемам заедно.

# 440
  • София
Вит. Д трябва да е над средните стойности ли? Аз си мислех, че ако стигна минимума ще съм ок. Моят е 21 nmol/l при реф. стойности 50-120, трябва да ми е 85 ли?

# 441
При референтни 50-120, трябва да си поне над 75 - това е минимума на оптималните нива. Ако си на минимума, не е достатъчно за всички функции, за които се изисква вит.Д.

# 442
  • Пловдив
И аз тр.да го пусна..преди поне 2, 3г беше около 25...и за никой не беше притеснително, а исках да забременея...Сама си четох и се информирах.

# 443
  • София
Миоки, благодаря ти! Благодаря и на останалите, които пишете. Ако не бяхте вие още щях да пия по 1 к. на ден и щях да спра, като стигна минимума.
Явно ще трябва да се запася с Вигантол Simple Smile

# 444
С една капка на ден нямаше никога да стигнеш до там да го спреш, според мен... то нищо не е, а за човек с дефицит пък съвем.
Поне в момента Вигантол не е проблемен по аптеките и складовете, макар че няма да се учудя ако се почне пак истерично купуване наесен като почнат всички да се сещат да си търсят по "нещо за имунитета"...

# 445
  • София
Да, нямаше. Аз сега пия по 6 капки на ден от един месец вече, ендокринолог ми коригира дозата, след прочетеното тук.

# 446
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1816579425122707& … d=744053332375327

Слагам това тук, защото е полезна информация.

# 447
https://apteka.framar.bg/30057477/кинон-д3-таблетки-30
Това добро ли е?

# 448
Не. Толкова ниска дневна доза Д3 дори за поддържаща не става - 1 таблетка е 400 IU. Защо изобщо я комбинират с К2, само те си знаят. Сигурно заради модата.

# 449
  • София
От 3 години свекърва ми е с дефицит на вит. Д. Не може да вдигне повече от 18, освен веднъж, когато го е приемала сутрин в 5 и резултата е бил 25. Пие по 10 капки вигантол и резултата е нулев, през 3 месеца лежи в болницата и й правят пакета изследвания. Няма други оплаквания, освен умората, лекарите са вдигнали ръце и нямат никаква идея какво да променят или направят. В друга тема четох за допълнителен прием на вит. К. Имате ли някакви идеи какво може да се направи?

Общи условия

Активация на акаунт