Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 195
  • Мнения: 3
Нито витамин Д-то, нито цинка, нито селена е хубаво да се приемат ей така в огромни дози от всеки. По-горе видях, че са го обяснили.
Всички ние, които пием големи дози витамин д, заради дефицит, сме с предписание от лекар. Специално пък за селена - пие се един месец, после се почива. Също така имунитет не се гради за един ден, но ги разбирам и хората - притесняват се и решават да направят и малкото, което могат.
Като човек с автоимунно заболяване се притеснявам, че точно тези неща, които пия са изчезнали по аптеките.
Поне се надявам, че лекарствата с рецепта няма да изчезнат. Че тогава вече ще я втасам.

# 196
  • Габрово
  • Мнения: 2 911
А, те като гледам препоръките за вит. Д дето бяха в някаква такава статия за уж укрепване на имунитета, пишеше по 400 единици на ден за него. Ако се придържат към това, поне няма да прекалят. Селен и аз знам че не бива да се взема гьотере и за дълго, там май е по-притеснително. Дано се уталожи скоро положението и да се нормализира и работата на аптеките и лекарите.

# 197
  • Мнения: 6 629
Натка, така е с 400 единици, но аз знам за хора които са на принципа "колкото повече- толкова повече"... Bowtie А и знаеш ли ги от кой сайт каква препоръчителна доза са чели...

# 198
  • Габрово
  • Мнения: 2 911
Има го това също, особено както тук всеки е с нагласата че вит. Ц се взема в големи дози при вируси и настинки, колко му е да помислят че и с Д така се процедира...
Ама то туй да не е ракия, колкото повече пиеш толкова повече да те хваща? Grinning

# 199
  • Мнения: 4 947
Да пусна пак това. Не знам дали го има на първа страница. Но ако не е изследван вит. Д, е безполезно:

# 200
  • Мнения: 72
Прием на витамин д има полза при стойности по-ниски от 40 ng/ml, винаги, когато се приемат витамини е хубаво да се гледат какви са естествените стойности при здрави индивиди, човечеството е еволюирало със стойности между 40-50 ng/ml, които и сега може да се срещнат при хора живеещи близо до екватора, стойност над 60 ng/ml няма как да се добие по естествен път тъй като при нейното достигане тялото практически спира да произвежда витамин д, по-високи стойности, не само, че няма да помогнат повече на организма, но могат и да му навредят (сещам се за примера с онази китайка, която била приета в болница защото изяла килограм и половина чесън), и всъщност хората трябва да разберат, че няма чудодеен витамин или минерал или хапче, което да им изгради имунитета, това става с грижа за тялото през цялата година, а не само по време на грипни епидемии. Хубаво е също да се наблегне на факта, че вирусите, (актуалния в момента не прави изключение) обичат кисела среда и мразят алкална, така, че е препоръчително да наблегнем на храни, които алкализираt организма и да избягваме храни, които го вкисляват.

# 201
  • Мнения: 958
Може ли пример за такива храни?

# 202
  • Мнения: 72
Ами ако те интересува единствено алкалния аспект, едва ли ще се учудиш, че според скалата на Ремер/Манц (най-сериозното проучване в тази сфера) това са плодовете и зеленчуците като цитруси, киви, ябълки, ананас, касис, броколи, карфиол, моркови, домати, краставици, чушки, спанак , лук, чесън и т.н., интересно е че бобовите също са алкални (особено зеления боб), също едва ли ще е учудващо че най-киселинни са яйцата (но за тях трябва да се уточни, че само жълтъка е киселинен), месата и сирената. Нещо, което пропуснах да спомена е, че нашествениците се репликират най-бързо в слузеста среда, а по-слузообразуваща храна от млечните не съществува.

# 203
  • In the land of Never Never
  • Мнения: 872
Прием на витамин д има полза при стойности по-ниски от 40 ng/ml, винаги, когато се приемат витамини е хубаво да се гледат какви са естествените стойности при здрави индивиди, човечеството е еволюирало със стойности между 40-50 ng/ml, които и сега може да се срещнат при хора живеещи близо до екватора, стойност над 60 ng/ml няма как да се добие по естествен път тъй като при нейното достигане тялото практически спира да произвежда витамин д, по-високи стойности, не само, че няма да помогнат повече на организма, но могат и да му навредят (сещам се за примера с онази китайка, която била приета в болница защото изяла килограм и половина чесън), и всъщност хората трябва да разберат, че няма чудодеен витамин или минерал или хапче, което да им изгради имунитета, това става с грижа за тялото през цялата година, а не само по време на грипни епидемии. Хубаво е също да се наблегне на факта, че вирусите, (актуалния в момента не прави изключение) обичат кисела среда и мразят алкална, така, че е препоръчително да наблегнем на храни, които алкализираt организма и да избягваме храни, които го вкисляват.
Добре е да е 70, но това става през лятото, и то ако си често на слънце. През зимата пада неизбежно и чувствително. Трябва да се приема като добавка, колко - таблицата на Vici75 е полезна. Зависи и от възрастта.
Клипчетата за витамин Д на д-р Майкъл Грегър са интересни. Всъщност, по-скоро това е хормон. Според него, в хода на еволюцията сме имали към 100 ng/ml, но поради промяната на начина на живот, като правило, сме с по-ниски.
https://nutritionfacts.org/video/how-much-vitamin-d-should-you-take/
https://nutritionfacts.org/video/the-optimal-dose-of-vitamin-d-b … n-natural-levels/

# 204
  • Мнения: 5 147
Информацията за алкализиране на организма е вярна, но със сигурност разби чувствата на много хора, които смятат, че трябва да готвят всичко дълго и старателно, за да утрепят вируса. Smiley

# 205
  • Мнения: 72
Прием на витамин д има полза при стойности по-ниски от 40 ng/ml, винаги, когато се приемат витамини е хубаво да се гледат какви са естествените стойности при здрави индивиди, човечеството е еволюирало със стойности между 40-50 ng/ml, които и сега може да се срещнат при хора живеещи близо до екватора, стойност над 60 ng/ml няма как да се добие по естествен път тъй като при нейното достигане тялото практически спира да произвежда витамин д, по-високи стойности, не само, че няма да помогнат повече на организма, но могат и да му навредят (сещам се за примера с онази китайка, която била приета в болница защото изяла килограм и половина чесън), и всъщност хората трябва да разберат, че няма чудодеен витамин или минерал или хапче, което да им изгради имунитета, това става с грижа за тялото през цялата година, а не само по време на грипни епидемии. Хубаво е също да се наблегне на факта, че вирусите, (актуалния в момента не прави изключение) обичат кисела среда и мразят алкална, така, че е препоръчително да наблегнем на храни, които алкализираt организма и да избягваме храни, които го вкисляват.
Добре е да е 70, но това става през лятото, и то ако си често на слънце. През зимата пада неизбежно и чувствително. Трябва да се приема като добавка, колко - таблицата на Vici75 е полезна. Зависи и от възрастта.
Клипчетата за витамин Д на д-р Майкъл Грегър са интересни. Всъщност, по-скоро това е хормон. Според него, в хода на еволюцията сме имали към 100 ng/ml, но поради промяната на начина на живот, като правило, сме с по-ниски.
https://nutritionfacts.org/video/how-much-vitamin-d-should-you-take/
https://nutritionfacts.org/video/the-optimal-dose-of-vitamin-d-b … n-natural-levels/
Това, че витамин д не е точно витамин, а по-скоро прекурсор на хормони е така, но не говорят за 100 ng/ml, а за 100 nmol/l (в Америка мерните единици са други), което е еквивалентно именно на 40 ng/ml и буквално едно към едно казват това, което написах в предния си пост че човечеството е евоюлирало със стойности над 100 nmol/l (или над 40 ng/ml), които могат да се открият и в момента при хора живеещи в Африка, също говорят, че общоприетите стойности за скелетно здраве 75 nmol/l (30 ng/ml), за кърмене са ниски.

# 206
  • Мнения: 638
Здравейте! Какво ви е мнението за този вит. Д.
https://apteka.framar.bg/30046225/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%B0 … %D1%81-1000-iu-90
По принцип харесвам витамините на Солгар, но ми е необходимо вашето мнение дали е достатъчнно в такива мг. Използвам и вит с 500мг на Солгар, като вземам по 2 т. дневно.
Предварително благодаря!

# 207
  • Мнения: 16
Четейки коментарите дотук, стигам до извода, че ако не друго, то поне можем да сенаучим да се храним по-здравословно и да се грижим за здравето си като цяло повече:)А иначе, да се включа и азпо темата за вит.Д-пролетта дойде, но при създалата се ситуация няма как да си го набавим естествено от слънцета,а след зимата безспорно на тялото му е необходимо да зе зареди с вит.Д. Пише се много сега за ползите от него, та и ние в къщи сега го взимаме.
Ползваме  спрей за впръскване на Абофарма/Д-абовит/. По едно впръскване дневно.Набавят се 10 mg (400 EI) витамин D3,което си е дневната нужна доза. Много е удобно за ползване.

Общи условия

Активация на акаунт