Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата... - 3

• 63 346
  • 787
  •   1
Отговори
# 300
Естествено че търсят, аз също от него си вземам. То и няма никаква логика едни капки да са с рецепта, а други не и кой клиент би се съгласил да плаща в пъти повече като не вижда разлика или ако има, тя е в полза на Вигантола? За лекарствата по принцип има ограничение каква надценка може да им се слага, за добавките не съм убедена че има, то там като цяло контролът е по-слаб по много направления. Клиент/пациент не го интересуват подробности по регистрацията, на него му трябва витаминът и иска да си го купи.

# 301
  • Sofia
Капките винаги ли са мазни?
Бях взела едни ,които след няколко взимания имах чувство,че са като вода.В началото се усещаше мазното,след 2-3дни не бяха вече мазни.

# 302
Вит. Д се усвоява добре с мазнина, на моите капки винаги е имало мазнина. 3 вида капки съм използвала и едни на капсули.

# 303
  • Sofia
И аз така уж знам и затова ми се видяха странни и ги изхвърлих.

# 304
Невинаги са мазни, и аз скоро попаднах на едни Калцихол. Супер воднисти и сладки Stuck Out Tongue Winking Eye, трудно се дозираха, защото като обърнеш шишето да капеш и те потичаха на струя, нямах търпение да свършат.

# 305
  • Sofia
Май същите бяха и моите,с аромат,около 7-8лв

# 306
Май същите бяха и моите,с аромат,около 7-8лв
да, там някъде беше цената

Допълвам се, че отдавна се чудя. Смятате ли, че има някаква закономерност между типа кожа и дефицит на Д? Аз съм супер бяла и винаги съм била с дефицит, за който съм имала симптоми, но чак миналата година го разбрах. Взимам мерки, но все още не мога да наваксам и да вляза в нормата, пък какво остава за оптимално ниво. След дълго пиене на капки, преди месеци резултатът ми беше 28 при норма 30-100
Интересно ми е за тъмните кожи.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 12:33 от aDream

# 307
Невинаги са мазни, и аз скоро попаднах на едни Калцихол. Супер воднисти и сладки Stuck Out Tongue Winking Eye, трудно се дозираха, защото като обърнеш шишето да капеш и те потичаха на струя, нямах търпение да свършат.
Да де, но са с 5 пъти по-ниска концентрация. Иначе имат хубав вкус на малини или нещо такова.

# 308
След направени изследвания, резултатите ми са витамин Д 11 ng/ml , Витамин B12 - 165 pg/ml. Очевидно са ниски. Прочетох последната тема и доколкото разбирам повечето приемат Вигантол, при дефицит на вит.Д. Ще го потърся при първа възможност в аптека. Но се чудя дали не е по-добър вариант този от 10,000 IU
https://www.iherb.com/pr/Solgar-Vitamin-D3-Cholecalciferol-250-m … 20-Softgels/36215
Ако взема Вигантола по колко капки трябва да пия? 10 достатъчни ли са? И за какъв период от време? Може би ще трябва да пусна контролни изследвания? След колко време?

# 309
  • Столичанин ама не в повече :D
Препаратите на капки винаги са за предпочитане пред тези на хапчета (но са с по-кратък срок на годност след отваряне), 10 капки са достатъчно поне 3 месеца и след това контрол, същото се отнася и за б12.

# 310
  • София
Здравейте! Прочетох темата, но все пак да попитам за мнения, за да знам дали правилно се ориентирам: витамин D ми е под долна граница (19.8 при референтни 32-80, има референтни и за дефицит - под 10). Понеже имам още 2 седмици до среща с лекаря ми, а имам Вигантол все още, дали е добре да приемам 10-12 капки (което явно е около 5000 единици) докато дойде прегледа и лекарят каже какво точно да правя.
Също до колкото разбирам е важно как се приема, заради усвояването - преди директно капех в лъжичка и "пиех", сега почнах да капя в чаша с малко вода, че ми е някак по-лесно. Има ли разлика/значение?
Благодаря предварително! Simple Smile

# 311
  • Sofia
Приемам капките върху парче сирене или кашкавал.

# 312
Лятото продължавате ли с приема на витаминД?

# 313
  • Sofia
Аз продължавам.
Майка ми,която беше с доста под минимума успя да го вдигне за 1год и лл и е казала да го спре за 2-3мес.

# 314
Лятото продължавате ли с приема на витаминД?
да,не го спирам,въпреки че сега ходя и на плаж. Приемам ежедневно 2500 единици Д3+К2 от януари 2018 г.,тогава беше 12 ng/ml ,сега съм го докарала до 45 hg/ml и то съм го изследвала само с няколко дни почивка. През тези 2години и половина съм го прекъсвала само 3 пъти по 10 дни,когато ходя на морски почивки.

Общи условия

Активация на акаунт