Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата... - 3

• 63 342
  • 787
  •   1
Отговори
# 315
  • В къЩи.
Какво Ви е мнението за тези витамини https://www.dm.de/mivolis-magnesium-calcium-d3-tabletten-45-st-p … 058172309298.html ?
До сега вземах Вигантол,но искам да добавя магнезий и калций.Не ми се иска да пия по 5-6 хапчета,затова тези таблетки ми се видяха доста добра алтернатива,но не знам дали ще се усвояват добре всичките витамини и минерали в хапчето?

# 316
Изключително ниска дозировка на витамина в 1 таблетка, не е подходяща при дефицит или ниска стойност. Добавка калций аз не препоръчвам, освен ако не става въпрос за попълване на дефицити, доказани с кръвни изследвания.

# 317
  • In the land of Never Never
Какво Ви е мнението за тези витамини https://www.dm.de/mivolis-magnesium-calcium-d3-tabletten-45-st-p … 058172309298.html ?
До сега вземах Вигантол,но искам да добавя магнезий и калций.Не ми се иска да пия по 5-6 хапчета,затова тези таблетки ми се видяха доста добра алтернатива,но не знам дали ще се усвояват добре всичките витамини и минерали в хапчето?
Калцият натоварва бъбреците, трудно се усвоява и трябва да се внимава с добавките с калций.
По принцип, добавките трябва да се приемат едновременно с храна, защото това повишава тяхната усвояемост. В природата минералите и витамините винаги са в комбинация с други вещества, като си влияет синергично.

# 318
Не мога да разчета добре на снимките в линка, но ми се струва че магнезият е в кофти форма дето не се усвоява кой знае колко. Отделно че ми е останало убеждението че магнезий се взема отделно от витамин Д и от кафе и забравих какво беше още, иначе пак не се усвоявал добре... та тези добавки със 101 неща в тях ми идват малко безсмислени. На приказки добре звучат де, "ами че то всичко си има в него, пък виж и колко е по-евтино така" и прочие...  Почти всяка марка добавки има по някакви такива, така че явно се  купуват. Поради това че са много неща комбинирани и се вземат на общо основание, дозите са ниски. За да не предозира някой. Дефицит с такова нещо не знам как се попълва.
Предпочитам поотделно и вземам вит. Д сутрин, а магнезий вечер. Досадно е, ама съм смятам че е по-добре така.
Калций и аз не бих вземала освен ако решението не е в резултат на изследвания и лекар да е препоръчал. Че и щом има нужда и от допълване на вит. Д, значи има недостиг там - тоя калций къде ще отиде при недостатъчен витамин Д и как ще отиде, не се знае.

# 319
Хубаво и е лятотои да се приема вит.Д. Аз взимам Д-Абовит, който е на спрей-едно впръскване е достатъчно за дневната доза от 400 I.U. витамин D3.

# 320
Това с впръскването не ми звучи много надеждно като дозировка.

# 321
То при тази доза и 2 впръсквания понякога не вярвам да доведат до предозиране. Blush

# 322
Две, че и три Simple Smile То с години вземаме, че не можем да наваксаме, че какво остана с 2,3 по 400 да предозираме.

# 323
Трябва ли да спра приема на витамин Д, за да се тествам пак? Не ми се иска, защото ми беше много нисък и не вярвам, че се е покачил особено. Сега взимам по 10 капки Вигантол събота и неделя. Изследвах се през февруари и резултатът ми беше 18,не помня мерната единица, но долната граница май я даваха да е 30. Съвети?

# 324
Можеш да се тестваш и без пауза. Ако покажеш много висок резултат, тогава направи пауза от 2 седмици и тествай отново.

# 325
Аз лично правя пауза. Но при стойност 18 ме съмнява по 10 капки само в събота и неделя да покачат нивата особено...

# 326
Еднокринолог ми изписа по толкова... Не знам дали да не ида при друг сега.

# 327
  • София
Моят вит. Д е 21 при реф. стойности 50-100. Личната ми изписа 1 капка дневно от 400 I.U за 3 мес. Като ви чета ми се струва малко. Имам час в края на месеца при ендокринолог, ще го питам и него.
Обаче го взимах 1 седмица и го спрях, защото сутрин започнах да се събуждам с подпухнали клепачи. Случвало ли му се е на някой? Сега съм ок. Мисля да пробвам утре отново.

# 328
400 IU дневно при дефицит е безкрайно малко. При дефицит пия по 5 000 IU дневно. Не пропускай да ползваш и слънцето (правилно) през този сезон. Вигантол ли приемаш? Не би трябвало подпухналите клепачи да са от него, дори на бебета се дава.

# 329
  • София
Да, Вигантол ми дадоха в аптеката, аз мислех, че вече не се внася.
Слънцето си го ползвам редовно и много ме изненада ниския вит. Д. Но аз пък съм с желязодефицитна анемия, а ниското желязо водело до понижаване на вит. Д. За съжаление чак сега го научих. Много зле се чувствам, особено последната година, започнаха да ми се появяват разни здравословни проблеми и сама си напусках разни изследвания. Ами всичките ми проблеми се оказаха зависими от ниския вит. Д. Надявам се да се оправя скоро Simple Smile
Започнах да го пия пак, дано скоро всичко да е ок.

Общи условия

Активация на акаунт