При покупката на интериорни врати трябва да се вземат няколко решения.
Какъв модел платно да избера? Какъв материал ще подхожда на моя стил и моите нужди?
За да добиете представа за всички възможности при покупката на интериорни врати, сме подготвили списък с всички съществени детайли, на които следва да обърнете внимание.

Изборът на правилната повърхност
Повечето производители предлагат интериорни врати с естествен фурнир, боя или CPL покритие.
Изключително здравата повърхност Duradecor се препоръчва най-вече за семействата с деца и домашни любимци. Почти толкова здрава, колкото кухненски плот, повърхността Duradecor е устойчива на удари и изтриване, на високи температури и е изключително лесна за поддържане.

Устойчивите на удар кантове 4Protect предпазват дълго време от грозни дефекти. Четворната защита на кантовете впечатлява със своите характеристики:

-   Голяма устойчивост на удар
-   Голяма устойчивост срещу износване при триене
-   Голяма устойчивост на надраскване
-   Перфектна визия без фуги


Изборът на вложка за платното
Изборът на вложка за платното зависи от това колко често ще се използва вратата и колко трайна ще е тя.
Вложката тип „пчелна пита“ предлага стабилна форма и добро съотношение цена-качество.
Вложката с ребра от тръбно ПДЧ се състои от отделни ребра, разположени оптимално едно спрямо друго. Това прави платното особено стабилно и издръжливо на голямо натоварване.
Непрекъснатата плоча от тръбно ПДЧ с хоризонтални тръбни отвори придава голяма стабилност на платното. Вратите с такава вложка са пригодени за по-голямо натоварване.
Висококачествените масивни платна от плътно ПДЧ предлагат най-голяма здравина на крилото и са подходящи за особено големи натоварвания. Вратите с изрязани отвори се предлагат стандартно с плоча от плътно ПДЧ.Форма на платното
Можете да избирате между платно с фалц или без фалц. С фалц означава, че при затворена врата част от канта на платното ще лежи върху касата. Без фалц означава, че при затворена врата платното ще бъде в една равнина с рамката на вратата. В повечето случаи почитателите на класическия стил в обзавеждането избират варианта с фалц, докато вариантът без фалц подхожда особено добре на модерното обзавеждане.

Вид обков – дръжки, розетки и панти
Също толкова разнообразни като самите врати са и комплектите дръжки, които можете да подберете изцяло според вкуса си. Комплектите дръжки включват дръжка и розетка.
Ръкохватките и ключалките се предлагат в различни форми и нюанси на благородната стомана. Те могат да бъдат лъскави, матови или комбинация от двете.
Изберете комплекта дръжки, който ще подхожда на Вашето обзавеждане. Който харесва модерния стил, може да избере съосни дръжки, които са вградени в платното – изключителна елегантност без отвор за ключ. Към тях подхождат особено добре скрито разположени панти, които свързват незабележимо платното и рамката на вратата.Каса на вратата
За дървените интериорни врати може да се подбере права или обла дървена рамка, наричана на професионален език каса. В семействата с деца си заслужава интериорните врати да се комбинират с каси от стомана. Те са изключително здрави и издържат на "произшествие" с детска кола или прахосмукачката.
Стоманената каса VarioFix не се различава визуално от касата от дърво. Благодарение на висококачественото поцинковане касата не може да се увреди при допир с вода. Поради стабилната си стоманена конструкция не може да се изкриви след монтажа.В периода до 11 август можете да зададете всичките си въпроси за врати и да се допитате до специалист в консултативната ни тема ТУК.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 11:18 от Редактор***