Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 60

• 38 139
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Някой пил ли е рициновото масло за запека. Днес пих една глътка и после прочетох за него,надявам се да не навреди...

# 316
Някой пил ли е рициновото масло за запека. Днес пих една глътка и после прочетох за него,надявам се да не навреди...
За запек АГ беше ми изписал Дуфалак сироп.

# 317
Момичета мога ли да хапвам цаца? Кои от морските дарове може да се ядат? Понеже чета най различна информация. Единствено съм сигурна че не може миди и суши. Относно хемороидите моя гинеколог ми беше изписал масту гел. Най добре се свържете с вашия АГ.
Сега разбрах, че не съм достатъчно информирана какво може и не да се яде. За сушито не бях чувала, лошото е, че три дни преди да разбера, че съм бременна ядох такова със сорова сьомга. Бяха само 6 броя, но сега изпадам в паника. Какво да направя? Навредила ли съм на бебето, има ли изследвания които мога да направя за да разбера?

# 318
Момичета мога ли да хапвам цаца? Кои от морските дарове може да се ядат? Понеже чета най различна информация. Единствено съм сигурна че не може миди и суши. Относно хемороидите моя гинеколог ми беше изписал масту гел. Най добре се свържете с вашия АГ.
Сега разбрах, че не съм достатъчно информирана какво може и не да се яде. За сушито не бях чувала, лошото е, че три дни преди да разбера, че съм бременна ядох такова със сорова сьомга. Бяха само 6 броя, но сега изпадам в паника. Какво да направя? Навредила ли съм на бебето, има ли изследвания които мога да направя за да разбера?
Стига сте се филмирали.Нищо му няма на бебето.Вярно е,че не се препоръчват някои храни,но като си кусаш не е кой знае какво.Аз съм в края на 7 месец и риба не обичам,но пък хапвам рапани и то редовно,миди и калмари също.Еми нищо ми няма,на бебето също-расте си,даже расте едричко.

# 319

Доколкото знам, то е агресивно и може да предизвика силни спазми в червата, което не е желателно по време на бременност. Не изпадай в паника, просто занапред не вземай подобни разхлабинелни. Подходящи по време на бременност са свещички Eva Q и сироп Фрутилакс. Момичетата тук са писали и за микроклизми Мелилакс.

# 320
Нищо не е станало на бебето. Simple Smile Аз суши си хапвам през цялата бременност-просто с пиле(в Хепи) то е печено/пържено така че проблем никакъв. Като цяло суровите меса се избягвят,но от 6 хапки няма какво да стане. Аз и не малко луканка и колбаси си похапвах,не съм имала проблем.
За цаца-може,без да се прекалява. Simple Smile

# 321
Ох, побърквам се вече, а съм само 6 седмица. Май ще се откажа от това четене. Другата седмица съм на преглед и се надявам доктора да ми обясни какво може и какво не и да спра с тези форуми, че ще се побъркам. До преди малко ревах заради това суши, паника съм си по принцип и особено сега всичко ме удря като влак. Мъж ми вече ме мисли за луда, а как ще изкарам занапред не знам ако продължавам с тези филми.

# 322
Моята докторка ми каза че мога да ям всичко стига да нямам алергия към дадена храна , слава богу нямам , ям си цаца , миди , калмари и всякакви морски истории защото ги обичам , в началото една приятелка каза че не можело и точно за това главно попитах аг дали мога да ям миди е можело Blush
То и вино не можело каза тази приятелка но на пук на нейните "знания" пия всяка вечер по 1 чаша , миналата седмица бях на преглед доктора каза че бебока си е жив и здрав и пишлето му расте ли расте , най вероятно ще да е от мидите и винито ThinkingGrinning

Последна редакция: нд, 25 авг 2019, 17:01 от pebals94

# 323
То и на моя първи преглед миналата седмица /беше рано за преглед, но поради зацапване отидох/, та доктора ми каза да си живея както преди. Ако ми се пие бира да пия. В нея даже имало повече фолиева киселина от много храни. Blush

# 324
Колкото по малко се вманиачаваме и си набиваме разни филми толкова по добре ,колкото по малко четем толкова по добре , просто си жевейте както до преди да разберете че сте бременни и всичко ще е ок . В този ред на мисли се убеждавам че нашите баби и майки са биле късметлийки без интернет и всичката тази 'информация" която ни побърква , късметлийки сме и ние ако разберем кога да спрем да вярваме на всичко написано 😁😁😁Grinning

# 325
  • Пловдив
Аз пък смятам, че човек малко от малки трябва да мисли и да не прави всяко нещо, което му се прииска. Всяка вечер вино....щом алкохолът ви е по-важен от здравето на бебето нямам какво да кажа. И не всички вреди се виждат на ехограф.

# 326
В началото и аз се вманиачих по храната, но с времето усетих от кое не се чувствам добре и от кое ми е ок, посъветвах се с АГ за определени храни ( миди, суши, скариди и подобни). Няма как 9 месеца всеки ден да следиш чак толкова стриктно всяка хапка, стресиращо и изнервящо е.
Относно хемороидите бих препоръчала сушени сини сливи или пресни сега има. Херургът ме посъветва сутрин и вечер преди хранене по две лъжици зехтин да пия, както и много вода и течности , но не студен чай и купени неща, а домашни ако е възможно.

# 327
Колкото повече се вманиачаваш толкова по зле за теб хахах
Колкото повече си мислиш че вредиш на бебето си то това е точно така .
И не мисля че 1 чаша вино му вреди толкова колкото цигарите примерно ..
Всеки сам избира по какъв начин да си живее и дали да си набива филми и да се лишава от всичко само защото някой е казал че е вредно за бебето , ами то като погледнем реално на нещата и въздуха който дишаме е вреден , а да не говорим за храната която ядем пълна с разни е-та , оцветители  и всичко друго но не и истинска храна .
Това го казвам от личен опит като човек който до скоро е водил" здравословен "начин на живот с много лишение и накрая с година и половина напразни опити да забременее
[/b]
Аз пък смятам, че човек малко от малки трябва да мисли и да не прави всяко нещо, което му се прииска. Всяка вечер вино....щом алкохолът ви е по-важен от здравето на бебето нямам какво да кажа. И не всички вреди се виждат на ехограф.

# 328
  • Пловдив
Всеки си шета на (липсата) на акъла...

# 329
И аз съм на мнение, че вече всичко е толкова отровено и въздух и вода и почва и по-зле ще става. Почти е невъзможно да водиш здравословен начин на живот, освен ако не живееш в някое Родопско село, нямаш градина и не си гледаш сам кравите Grinning. Всичко вече се свежда до това колко силен организъм си е не смятам, че чаша вино веднъж седмично е най-големия грях. А и честно казано не знам доколко нашите майки и баби са се пазили толкова. Май ще трябвам да разпитам моята Joy

Общи условия

Активация на акаунт