Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 60

• 38 171
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте дами имам един въпрос към вас! Бременна съм в 26г.с ,но имам гъбички моята лекарка ми изписа гиназол,някоя от вас ползвала ли е да ми даде малко повече информация как се е чувствала,помага ли,по колко се слага от крема ?! Благодаря предварително

И на мен ми изписаха гиназол! Вече съм в 9 несец и преди 3 дена за трети път го ползвах! За еднократна употреба е, хубаво е да си го сложищ вечер преди лягане! Има ефект, но явно при мен гъбичките са по упорити и през 3 седмици пак си имам същите проблеми!

Здравейте момичета да ви попитам гениколошката ми каза че е задължително изследването тримесечен скрининг някои правил ли го е
Да задължително е всички гинеколози го правят! За хромозомни аномалии като синдром на даун и т.н.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 22:09 от AnMary

# 391
Здравейте момичета да ви попитам гениколошката ми каза че е задължително изследването тримесечен скрининг някои правил ли го е
Не е задължително,но е препоръчително.Това е изследване,което се заплаща и никой не може да те задължи.И масово всички бременни го правим.Същото се отнася и за прена тестовете,фетална морфология,фетална ехокардиография-все изследвания,които е желателно да се направят,но се плащат,а не са по ЗК.

# 392
Не е задължително, а е препоръчително изследване. Ако беше задължително, щяха да го покриват от НЗОК. Колкото са повече годините на бременната, толкова е по-препоръчително.

# 393
Момичета, моля споделете мнение.
13 г.с. съм и ми откриха стрептокок ауреус. Изписано ми е лечение. Обаче съм силно притеснена .
Има ли и други като мен? Какви са последствията, моля споделете мнение.
Загубих една бременност миналата година в 26 г.с. , сега отново съм бременна, всичко правя като по учебник и накрая бактерия Cry иска ми се да си имам бебе, първо ще ми е ако го родя и всичко е наред , но така се притесних в момента Cry
Моля те, сподели каква е била причината за загубата миналата година

Следях си бременността в Англия.
Там не взимат микробиология .
А урина за тези 6 месеца точно веднъж в началото.
Дойдох си в България , но вече беше късно . Инфекция предизвика преждевременно раждане . Нищо не успя да се направи .... Cry при тази затова съм си в България, за да следя нещата и каквото зависи от мен да го направя ...

# 394
Моята ми каза че не е задължително и не съм правила , само фетална морфология правих там доктора офледа всички органи на плода и дали се развива нормално

]quote author=elka1990@abv.bg link=topic=1130604.msg39249507#msg39249507 date=1567428199]
[/quote]

# 395

Не е задължително. При първата ми бременност не го направих и докторът, който ми прави ФМ каза, че щом всичко е наред на морфологията, няма смисъл от него. Сега отново мисля да го пропусна, ако всичко е наред. За мен това са само едни числа (вероятности), които биха ме стреснали излишно.

# 396
Здравейте. Тъй като имах лек дискомфорт долу ниско (като преди цикъл) и леко зацапване (жълто, кафяво и веднъж розово), АГ-то ми изписа но-шпа и утрогестан. На прегледа всичко изглеждаше добре - без отлепвания, добре се развива плода, дори чухме сърчице. Зацапването се появи отново въпреки терапията и взех да се чудя нормално ли е, колко време след подобен прием се очаква да спре зацапването? В 6-та + 5 г.с. съм.
Неприятното е, че имам час чак другата седмица в края и на предния преглед забравих да поискам телефон за връзка. Другото неприятно е, че АГ-то има приемни часове само веднъж в седмицата, т.е. ако реша да ида на лекар сега, то трябва да е при някой друг :\

# 397
От колко време пиеш лекарствата? Зацапването кафяво, розово или червено е?

# 398
Здравейте момичета,
Моля да споделите, къде следите бременността си. Интересува ме за София и ако е възможно поне раждането да е по здравна каса.
Аз за сега мисля за доц. Асенова в болница Лозенец.
Ще съм благодарна да споделите лични впечатления.

# 399

От 5 дни. Веднъж беше розово и веднъж жълто-кафяво (това след като почнах да пия лекарствата).

# 400
Буболече, аз се следя при нея и за сега съм доволна, защото ми е спокойно, че съм в ръцете на добър специалист. Раждането е по здравна каса, но имай предвид, че доц Асенова е фен на цезаровото. Ако нямаш против операцията, се записвай при нея без задръжки. Ако пък не, си поговори с нея

# 401
Здравейте. Тъй като имах лек дискомфорт долу ниско (като преди цикъл) и леко зацапване (жълто, кафяво и веднъж розово), АГ-то ми изписа но-шпа и утрогестан. На прегледа всичко изглеждаше добре - без отлепвания, добре се развива плода, дори чухме сърчице. Зацапването се появи отново въпреки терапията и взех да се чудя нормално ли е, колко време след подобен прием се очаква да спре зацапването? В 6-та + 5 г.с. съм.
Неприятното е, че имам час чак другата седмица в края и на предния преглед забравих да поискам телефон за връзка. Другото неприятно е, че АГ-то има приемни часове само веднъж в седмицата, т.е. ако реша да ида на лекар сега, то трябва да е при някой друг :\

АЗ бях така до 4-я месец не се спирало да зацапва по малко,но го имаше въпреки утрогестана аз бях 3*2 хапчета и то вагинално! Сега съм в 26 г.с и за сега нещата са добре въпреки кървенето почти през цялото време....като влязох в 5-я месец или по точно след 15-16 г.с от самосебе си спря ,но аз продължавам да слагам утрогестан!

# 402

От 5 дни. Веднъж беше розово и веднъж жълто-кафяво (това след като почнах да пия лекарствата).
Кафявото е застояла (стара кръв) по принцип. Но, ако продължи по - добре отиди на преглед.

# 403
Случвало ли му се е на някой да получи разкритие без да има болезнени регулярни контракции? Как преценявате кога да отидете в болницата?

# 404
Случвало ли му се е на някой да получи разкритие без да има болезнени регулярни контракции? Как преценявате кога да отидете в болницата?

Привет, аз имах разкритие (3см), без да имам контракции. Остановиха ми го на регулярен преглед и ме приеха. Контракциите дойдоха чак след като ми сложиха система. Предполагам, лекаря ти е казал, че имаш разкритие, така че най-добре се чуй с него/нея, че да ти е мирна главата. Иначе при спукване на водите или при регулярни контракции( май през 5-7минути) се отива в боницата(ако пропускам нещо, моля допълнете). 💐

Общи условия

Активация на акаунт