Априлки 2020

• 50 044
  • 794
  •   1
Отговори
# 555
И аз това гледам да си говоря ама лекарите все повтаряли че гърдите до 12 г.с болят.  А при мен не болят сега.  И ще гледам да съм спокойна и да не го мисля  .

Момичетата ,вие усещате ли придърпаване в матката . Какви са ви симптомите  последно време и в коя седмица сте?

Първа бременност - надути гърди и никаква болка. Резултатът току-що ми надраска холната маса с химикал. Втора бременност - никакво подуване, тежест, дискомфорт, чувствителност или болка. Резултатът беше кухо яйце. Третата - подути, общо 2-3 дена с болка. За сега всичко върви ОК. Всяка бременност, при всяка жена е различна. Симптомите са различни и не са 100% гаранция за каквото и да е. 
Аз съм 12 седмица и 5 дни. Повръщането мисля отмина. Гаденето чувствително намаля. Но този гаден вкус в устата няма край.

# 556
Шест дни бях без абсолютно никакви оплаквания, от вчера обаче гаденето се завърна с пълна сила. Някой вече забелезва ли да му личи коремче? Аз само гледам и вече не мога да преценя 😃

# 557
Шест дни бях без абсолютно никакви оплаквания, от вчера обаче гаденето се завърна с пълна сила. Някой вече забелезва ли да му личи коремче? Аз само гледам и вече не мога да преценя 😃

Никаква разлика не виждам аз при мен хаха. 😀 Мъжът ми все ми повтаря,че има ,но аз за съжаление не я виждам.

# 558
Аз имам, като преяла обилно съм 😂. Но преди да забременея нямах никакъв, тренирах имах наченки на плочки дори. Забременях 55.5 кг при 164 см,качила съм само 1 кг до сега. Личи си ми 😊

# 559
На ме ми личи малко, но аз съм пълничка и само аз си го забелязвам. Ако опитам да си глътна корема преди можеше, сега остава в долната част Grinning

За мен тая бременност явно ще е по-специална. След 2ра среща с ендокринолог съм в пред гестационнен диабет, та ме поставиха на диета намалено количество захар и бяло брашно. Със захарта ок, нямам проблем, но сега не ми се гади само от бял хляб, та голяма мъка ще е. Поне ТСХ ми е 1,9, което е супер.

# 560
Да се отчета от прегледа днес. Бебчето се развива прекрасно, утре съм на кръв и урина, а в другиден съм на ФМ и БХС. Казаха ми 70% шанс за момче Simple Smile. Днес съм за първи ден обратно на работа от 41 дена болнични насам. Сутрин все още си повръщам, а вчера следобеда реших да ям грозде (с люспичките) и 2 часа по-късно си изпразних червата, ще кажеш, че усещах люспичките от гроздето на гърлото ми и от това ми се гадеше постоянно. Също така и ме теглиха днес. Мислех, че съм напълняла, а се оказа,че съм смъкнала 5-6 кг от многото повръщане.

# 561
Момичета, извинявам се за може би глупавия въпрос, но според вас в 12 г.с. дали биха могли да видят пола на бебето или много зависи от ехографа. Предполагам, че някоя от вас може и да е споделила вече, но не съм изчела абсолютно всички коментари.
За протокола в момента съм в 11 седмица, по конкретно 10 седм + 4 дни и ми предстои ЖК скоро, която трябва да фиксирам с наблюдаващата ме лекарка.
Чакам с нетърпение, който вече е минал да сподели.

# 562
Момичета, извинявам се за може би глупавия въпрос, но според вас в 12 г.с. дали биха могли да видят пола на бебето или много зависи от ехографа. Предполагам, че някоя от вас може и да е споделила вече, но не съм изчела абсолютно всички коментари.
За протокола в момента съм в 11 седмица, по конкретно 10 седм + 4 дни и ми предстои ЖК скоро, която трябва да фиксирам с наблюдаващата ме лекарка.
Чакам с нетърпение, който вече е минал да сподели.

Може, но лекарате правят уточнение, че не е 100%. За момиче особено не рискуват да заявяват категорично.

# 563
Всички вие, които имате по големи деца казахте ли им? Как планувате да им кажете? Моята дъщеря септември ще направи 13 години( трудна възраст) незнам как да й “поднеса” новината, нито кога. При нас е по деликатно, защото бащите са различни.

Нашата кака сега е на 1 година и 1 месец. Казах й още в деня на теста, но не мисля, че ме разбра Joy научила съм я да казва, че ще става кака, но според мен не осъзнава детето какво му се случва Simple Smile
При нас е същата история, казахме на моето момченце, че ще става батко (9 годишен е), но дъщерята на мъжа ми е в същата трудна възраст и не знам какво ще каже....как ще реагира, а съм чувала много грозни приказки от нейната уста и се притеснявам

# 564
Всички вие, които имате по големи деца казахте ли им? Как планувате да им кажете? Моята дъщеря септември ще направи 13 години( трудна възраст) незнам как да й “поднеса” новината, нито кога. При нас е по деликатно, защото бащите са различни.

Нашата кака сега е на 1 година и 1 месец. Казах й още в деня на теста, но не мисля, че ме разбра Joy научила съм я да казва, че ще става кака, но според мен не осъзнава детето какво му се случва Simple Smile
При нас е същата история, казахме на моето момченце, че ще става батко (9 годишен е), но дъщерята на мъжа ми е в същата трудна възраст и не знам какво ще каже....как ще реагира, а съм чувала много грозни приказки от нейната уста и се притеснявам
Привет. Аз и казах на дъщеря ми и тя много се зарадва Simple Smile. На сина на мъжа ми не сме казали още. Дала съм тази задача на него(той е на същата трудна възраст),  иска ми се децата да не се стресират и натоварват. Дъщеря ми се похвали на всички, стресната е от промяната, но е щастлива. Ние пътуваме много по най-различни места и казва една вечер - хайде догодина да отидем еди къде си ...Аз обяснявам - догодина ще ни е трудно да пътуваме толкова много, защото ще сме с бебе. А тя - мамо ще си го мъкнем с нас Simple Smile
Скоро не съм писала, защото организации рожден ден, училище....Сега сме отново в Гърция като за последно тази година да изпратим слънцето и морето. Все си мислих,че не е силно това слънце и онзи ден така изгорях, че чак място не мога да си намеря. Но пък лятото е пълно с емоции. Успях за първи път да уловя нещо от морето и то беше октоподче Simple Smile много бях щастлива, порадвахме му се и го пуснах на свобода.
Утре съм на преглед за БХС и фетална морфология. Нямам търпение иска ми се да знам, че с точицата всичко е наред и по възможност да разбера пола. Защото от един месец мъжа ми и брат ми ме бъзикат, че е момче. Аз чувствам, че е момиче и силно се надявам на това Simple Smile Вие имате ли предчувствия?
Имам си обичайните за всички неразположения, но гледам да не се вторачвам в тях.
Целувки и поздрави на всички

# 565
При първата ми бременност установиха пола при първата ФМ в 12г.с.+4 дни. Докторът не ми е казвал, че не е 100% сигурен, сигурно, защото е бил. Пък и с момче, мисля че е по-лесно.
Сега ще съм отново в 12г.с.+4 дни на ФМ. Другата седмица сме на преглед и нямам търпение. Дано всичко да е наред. Не искам да се настройвам за пол, каквото е такова. Иска ни се да имаме и момиченце, но каквото ни е писано. Heart

На сина ни (3г.2м) все още не сме казвали. Чакаме да мине първата ФМ. Не знам как ще го възприеме, защото е малък и си мисля, че няма да разбере какво точно ще се случи, но трябва да го подготвим, защото ще е много голяма промяната.

Аз имам един може би глупав въпрос, но понеже не съм си правила първия път БХС - от къде се взима кръв?

# 566
  • Свищов
При първата ми бременност установиха пола при първата ФМ в 12г.с.+4 дни. Докторът не ми е казвал, че не е 100% сигурен, сигурно, защото е бил. Пък и с момче, мисля че е по-лесно.
Сега ще съм отново в 12г.с.+4 дни на ФМ. Другата седмица сме на преглед и нямам търпение. Дано всичко да е наред. Не искам да се настройвам за пол, каквото е такова. Иска ни се да имаме и момиченце, но каквото ни е писано. Heart

На сина ни (3г.2м) все още не сме казвали. Чакаме да мине първата ФМ. Не знам как ще го възприеме, защото е малък и си мисля, че няма да разбере какво точно ще се случи, но трябва да го подготвим, защото ще е много голяма промяната.

Аз имам един може би глупав въпрос, но понеже не съм си правила първия път БХС - от къде се взима кръв?

Кръвната проба се взема венозно. С първия ми БХС ми беше първото вземане на кръв през живота ми (съзнателният ми живот Simple Smile ), и докато ММ почука на вратата на кабинета, аз бях стигнала до колата Grinning Е поне вече знам, че не е болка за умиране. Скоро ми беше и първата мускулна инжекция.. и това преживях 😂

# 567
  • Свищов
Някой наясно ли е с правата на бременните при съкращения? Чета сега във форума, че трябва да уведомя работодателя писмено, за да имам защита от закона.

# 568
Здравейте и от мен! На 28 години съм, първа бременност ми е. Следя ви отдавна, но чак сега се включвам. Термин 29 април Simple Smile Фейсбук групата тази видимата ли е -  Априлски бебета 2020 - Мами с термин април 2020? Останало ми е в главата, че имаше и друга скрита?

# 569
При мен знае майка ми и баща ми защото не разбираха защо сменихме града и защо ми е лошо хаха.  Наложи се да им кажа .
Сестра ми също знае .Нямам друго дете .
Много желано бебе е .

Всички тук ли ще правят ФМ ? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт