Априлки 2020

• 50 017
  • 794
  •   1
Отговори
# 570
На ме ми личи малко, но аз съм пълничка и само аз си го забелязвам. Ако опитам да си глътна корема преди можеше, сега остава в долната част Grinning

За мен тая бременност явно ще е по-специална. След 2ра среща с ендокринолог съм в пред гестационнен диабет, та ме поставиха на диета намалено количество захар и бяло брашно. Със захарта ок, нямам проблем, но сега не ми се гади само от бял хляб, та голяма мъка ще е. Поне ТСХ ми е 1,9, което е супер.

Aз не съм пълничка, а направо дебела. Също като теб съм заплашена от гестационен диабет. Захарта ми е малко висока. Ще минавам на контролен следващия месец отново.
За щастие свалихме тсх от 3,60 вече е 2,33. Има какво да се желае, важно е, че се е повлиявло.
Колкото до личенето на бременността... хммм ще мине доста време до където ми проличи с толкова еарбег по мен ще му е зор да се класира , че да се вижда хахахах

NotAlice аз смятам да правя фетална морфология, но много се чудя за БХС. Просто ми се струват пари на вятъра. Резултата, който получаваш от него е статистически 1:2000 примерно, но никой не ти казва със сигурност дали си от тези 1999, които няма да родят дете със синдром или ще си това 1, което ще роди. Резултатите са абсолютно несигурни , а могат да излезнат много притеснителни. На една позната и излезна висок риск на Даун само защото е над 35. Друга моя колежка стигна до амиоцинтеза в "майчин дом" само, за да и кажат, че всичко е наред. Според мен феталната морфология е много по-добра като резултат. Има си реални белези на тези синдроми, които могат да бъдат видени.

До бъдещите мами , които още са в чуденка как да кажат на по-малките... Имам приятели психолози, включително и аз учих психология, защото си ме влечеше , та на въпроса. Хубаво е да се изчака. За децата тези 9 месеца са адски много време. Представете си , че за тях това е една учебна година. Толкова много време някой все ще говори за "някакво си бебе", все ще разпитват за него, някой ще се вълнува за нещо, което за децата е необяснимо. Не че не знаят какво е бебе, но "нашето бебе" е нещо ,което те не виждат и не усещат. Фантазията им не се простира до толкова, че да разберат и осъзнаят какво се случва. Много пъти чувстват едно "изблъскване" от полезрението на родителите. В очите на детето изглежда така "всички се вълнуват от нещо, което го няма, а от мен - никой". Хубаво е да се каже, когато бебето порасне, има някакви движения , детето може да усети едно стабилно пораснало коремче, да се включи в покупките за бебето. Да избира, да се зачита мнението. Поне да се знае пола на бебето и т.н. До тогава ситуацията  детските очи е все едно аз да ви покажа снимки на извънземни. Някой ще повярват, други ще отрекат съществуването им, трети ще кажат "докъто не видя, не вярвам" .
Имам племенница на 5 и половина . Забранила съм все още да и казват. Всичко може да се обърка все пак и бебе да няма. Как се обяснява тогава това. Новината няма да избяга, а и информацията е както се казва веднъж месечко и може да се обобщи в няколко изречения, а когато искаме да поговорим повече просто гледаме да не е е в нейно присъствие. Нека порасне бебето, ще и кажем. Даже видях една хубава книжка за деца от къде идват бебетата.

# 571
При мен знае майка ми и баща ми защото не разбираха защо сменихме града и защо ми е лошо хаха.  Наложи се да им кажа .
Сестра ми също знае .Нямам друго дете .
Много желано бебе е .

Всички тук ли ще правят ФМ ? Simple Smile

NotAlice,  феталната моефология е добре да се направи,  защото открива евенурални дефекти. Глвдат бебето мн щателно и не дай си Боже да има проблем,  превантивнп могат да се вземат мерки. Първата и втората след 18 седмица е хубаво да се направят,  третата след 28 седмица е само ако има нещо притеснително.

Аз лично я чакам с голямо нетърпение. Винаги ще си спомням как отидохме за първи път и бебето махаше с ръчичка и дкторката каза на ММ: хайде тате,  запознай се с малкото човече ,  то те поздравява... Това ми е толкова мил спомен,  един от най-хубавите, които винаги ще пазя в сърцето си. И двамата с ММ излязохме развълнувани и разплакани от щастие.

За казването - аз съм казала на каките - на 3 и 4. Маката всяка вечер идва и ляга при мен и ми казва да й покажа корема,  целува ги и им казв,  че е тяхната кака 😍. Мн ми е мило и приятно, че ги обича толкова много.

# 572
Здравейте .
Сутринта усетих силно прерязване ниско долу . После не се повтори .
Но от няколко часа имам пулсиращи болки ти в ляво и ту в дясно . Неприятни са . Не са нетърпимо болезнени но ги има.
Точното описание е пулсиращи ... И напрежение .
Случва ли ви се  ?

# 573
Не помня писах ли скоро,
 на 20ти направих ФМ, чакам резултати от БХС (във Фемина ме предупредиха да не се стресирам, ако са лоши, предвид възрастта ми- 41). Във възторг съм от Фемина, и 2011 правих ФМ при тях, сега ми предстоят още няколко, пак ще са при тях.
От днес съм на Утрогестан, снощи получих едно стабилно кафяво- розово зацапване, днес го няма, но изживях голям шок.
Имам си и високо кръвно, с което ще е голяма борба.
Килограмите и при мен са много, няма как да ми личи още, изглеждам си дебела. При предишната ми бременност съм имала ситуации в градския транспорт-.. ама станете госпожо, момичето е бременно..

# 574
  • София
Здравейте! Тихо и плашливо и аз да се запиша при вас с термин 28.04. На 28 години съм.
Сега съм в началото на 10-та седмица, сърчице чухме в 6та и 3 дни. Съвсем наскоро претърпях спонтанен аборт, изчистих се напълно сама и забременях на първия цикъл след случката (та още не смея да се радвам). Харесала съм си лекарка, която да ме следи, но тя работи на частно само. За ЖК ми е голямата чуденка….къде да се запиша, ще искам и болнични скоро. Принципно имам доста хормонални проблеми и цял живот ме плашеха, че едва ли не мога само с инвитро да забременея...хах! и двата пъти от раз! (въпроса е да изкарам до финал)
Чакам си допълнителните изследвания, имам две мутации от панела за тромбофилиите и засега съм само на аспиринче.

# 575
Не помня писах ли скоро,
 на 20ти направих ФМ, чакам резултати от БХС (във Фемина ме предупредиха да не се стресирам, ако са лоши, предвид възрастта ми- 41). Във възторг съм от Фемина, и 2011 правих ФМ при тях, сега ми предстоят още няколко, пак ще са при тях.
От днес съм на Утрогестан, снощи получих едно стабилно кафяво- розово зацапване, днес го няма, но изживях голям шок.
Килограмите и при мен са много, няма как да ми личи още, изглеждам си дебела. При предишната ми бременност съм имала ситуации в градския транспорт-.. ама станете госпожо, момичето е бременно..

При кой си във Фемина? На 30-и имам час за д-р Икономова. Ако някой има информация за нея...

# 576
А да има момичета тук с болки в кръста ?

# 577
  • Свищов
Има с болки в таза Simple Smile Явно с тази бременност ще стана като слон 😂

# 578
Не помня писах ли скоро,

При кой си във Фемина? На 30-и имам час за д-р Икономова. Ако някой има информация за нея...

Аз ходих при нея за преглед в началото на месеца, много приятна, обяснява всичко подробно, останах с много добри впечатления Simple Smile

# 579
А да има момичета тук с болки в кръста ?

Аз, но имам 4 операции за дискови хернии на кръста

# 580

При Икономова бях, много приятна, обяснява подробно.

БХС резултатът ми излезе- комбиниран риск за болест на Даун 1 от 810. Под 1000 е, но аз съм на 41, намирам го за приемлив и не мисля да влизам за следващите 6 месеца в ада.

# 581
Здравейте. Каква беше дължината на шийката Ви в 13г.с.?

# 582

При Икономова бях, много приятна, обяснява подробно.

БХС резултатът ми излезе- комбиниран риск за болест на Даун 1 от 810. Под 1000 е, но аз съм на 41, намирам го за приемлив и не мисля да влизам за следващите 6 месеца в ада.
Здравейте! Тихо и плашливо и аз да се запиша при вас с термин 28.04. На 28 години съм.
Сега съм в началото на 10-та седмица, сърчице чухме в 6та и 3 дни. Съвсем наскоро претърпях спонтанен аборт, изчистих се напълно сама и забременях на първия цикъл след случката (та още не смея да се радвам). Харесала съм си лекарка, която да ме следи, но тя работи на частно само. За ЖК ми е голямата чуденка….къде да се запиша, ще искам и болнични скоро. Принципно имам доста хормонални проблеми и цял живот ме плашеха, че едва ли не мога само с инвитро да забременея...хах! и двата пъти от раз! (въпроса е да изкарам до финал)
Чакам си допълнителните изследвания, имам две мутации от панела за тромбофилиите и засега съм само на аспиринче.
Аз съм си правила при Икономова изследванията предните две бременности. Мн е мила,  и сега имам час на 03.10 ... Чакам го с такова нетърпение. Нямам намерение да си правя БХС,  а само фетална,  защото съм с близнаци к четох мн по въпроса,  че не е мн релевантно при многоплодна бременност.

# 583
С първата бременност започна да ме следи тя, обаче нещо май болнични излезе и по стечение на обстоятелствата я смених. Спокойна,скромна,обяснява. Добри впечатления имам от нея. Втората бременност и сега съм при Врагалева (сега на 09.10 ми е БХС във Фемина), не за друго ами имам кръвно и много наднормено тегло и имаме опит с нея Simple Smile
Не помня писах ли скоро,

# 584
Супер! Благодаря за инфото. Ще кажа и аз впечатления като мина понеделника.

Общи условия

Активация на акаунт