Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Мнения: 1
За Поларис Билдинг / и производни като Поларис Билдинг Инвест ЕООД
Е накратко казано, един от най-лошите строители на които можете да попаднете в БГ. По-лоши от това са само фирмите, които фалират преди завършване на обекта или не стигат никога до акт 16 по една или друга причина. TLDR
Защо го казвам това? Защото все съм чувал и виждал някакво некачествено изпълнение на обекти в София, но никога не съм попадал на обект опропастен изначално от архитекта, който е начертал това което строителя иска. И понеже строителя е алчен бай Ганьо, можем да кажем, че обекта е опропастен изначално от лакомията на Ганьо. А сега ще ви разкажа малко от личния ми опит с този ненаситен другар и какво се случи с обекта на ул. Иван Асен 2, № 36. https://polarisbuilding.com/obekti/v-sofia/kv-yavorov-ul-car-iva … 6/obsht-izgled-4/ Сградата изглежда много впечатляващо от улицата помежду другото.
През 2017 г. имах нещастието да видя този обект на начален стадии и след кратко проучване за „стабилната“ фирма, се включих в закупуването на „зелено“. Обекта се движеше много бавно, но все пак 2020 г. в края на лятото беше готов. От няколкото ми посещения на място, вече бях останал с неприятно впечатление, защото тех. ръководител беше любител на чашката, не се притесняваше да надига по всяко време и пред всички /но иначе откровен човек, за което евала му правя/ и всички работници бяха от роми. Както разбрах по-късно от един съсед - роми от Ихтиман, явно взимат по-малко от софийските такива.
Докато сградата отвън изглежда като по филмите, то изпълнението отвътре на апартаментите е не по-различно от подобните в Люлин, Младост, Дружба и тн. Пода е крив, замазката е правена от ромите на ръка, така де, нормално е да нямат машина както и да я карат от Ихтиман. Стените и те криви, без коригираща замазка няма шанс. В кухнята има една подпорна колона, която е на 3 см от стената, т.е. хем пречи, хем няма как да се ремонтира с този вертикален процеп но цялата височина. Едва ли е било невъзможно да се изнесе цялата колона с 3 см и да се слее със стената, но явно толкова си може архитекта. Банята беше просто ужас, напълно замазани сифони, криви стени, тръбния колектор изпълнен в уголемен размер, съответно пречещ на нормалния монтаж на т. чиния и куп подобни. Техническия пък беше решил, че няма нужда от аспиратор за кухнята и замазал отвора. С две думи няма 1 помещение както хората направено, и това за цени от по 1800 – 2000 евро на кв.
Върха на сладоледа обаче дойде като се оказа, всъщност сме имали Два обекта на този имот, единия се води „жилищно строителство“ – кооперацията, а втория се води „допълващо строителство“ – една тънкостенна барака в двора на имота, наречена „център за психично здраве“. Съответно, бараката притежава половината от общите части и земя, така било по закон според бай Ганьо. Не съм проверявал казуса с адвокат, но много се съмнявам допълнението да има задължително право на половината имот. Така или иначе, Ганьо ни отмъкна половината части съвсем легално. Да, малко е позабравил да упомене в началото какво точно е намислил, че са два имота на един парцел /парцела е 1138 м², далеч не е нещо огромно, все пак е център/ и тн., което в редица държави е подсъдно, но не и в БГ. Тук само ще си загуби човек 10 г. и резултата ще е непредсказуем като рулетка. Това обаче далеч не е всичко, поради факта, че бараката трябва да има парко-място, входа за подземния гараж е разположен не отпред като нормалните кооперации, а в задната част, или можем да кажем в задния двор на кооперацията. След което има 180 градусов охлюв с наклон двайсетина градуса, завършващ с още 90 градусов завой. И така подземния гараж има общо 270 градуса завой с наклон. Изпълнението на входа и въобще пътя до улицата са толкова тесни, че влизането е възможно само за леки коли! Кола комби, влиза на косъм, а ако е нещо по-луксозно, напр. пасат комби, най-вероятно ще се ожули. За SUV /джипове, бусове и подобни, просто няма никакъв шанс да влязат. Това Ганчо разбира се пак е пропуснал да упомене на етап закупуване, точно както и в момента не се споменава нищо подобно на техните сайтове. Недоразумението на Поларис обаче продължава, пътя от охлюва на гаража до улицата е изпълнен от две редички плочки и много трева около тях, т.е. 60 см. някаква настилка и 120 см. Кал, защото тревата беше трева 2-3 дни след пускането на обекта, от тогава си е само кал след няколко влизания на автомобили. А на причината да бъде така проектиран обекта, отговора е, че понеже бараката е „изяла“ вът. двор, а трябва да има зелени площи по закон, то Ганьо е решил да прецака пътя като го остави на трева. Гениално нали? Сега иска от всички собственици да си разделим сметка от 5 хил. лв. по равно, за да направи пътя като хората. Гьонсуратлък до шия. И всичко това заради една барака, на която ще вземе макс. 100к. евро. Еми лично аз бих предпочел да платя повече на квадрат, но всичко да бъде както трябва, а защо не и по-добре от обичайното БГ мърлячество, което виждаме навсякъде.
Заключение: - имаше един лаф, най – вече при подписване на договори с мобилни оператори, „За бога братя, четете ситния текст“ , то при работа с фирма Поларис можем да парафразираме на „За бога братя, четете невидимия текст“, защото нищо от това което ще ви се случи, няма да го има написано във вашите договори. А дори да го има - съдете се с Ганьо ако имате излишно време и пари, нали така?
П.П.
Вече всичко им е разпродадено, освен 1 ап. и мезонета, чиито под и бил толкова крив, че съседа го определи като „развълнувано море“, за 300к. евро – толкова в БГ. Предполагам, мнението ми ще бъде изтрито, Ганьо има завидни контакти по общини и къде ли не. Така, че умната бъдещи новодомци.

# 31
# 32
  • София
  • Мнения: 123
Вкарвам в най-черният списък евър Владо Печурков. Подвизава се като електротехник, но освен само да приказва и да омайва друго не може. Отне му 6 /шест/ дни за вкопаване на 4 контакта в бетонна стена и изкопаването на още толкова конзоли до тях, за да станат двойни. Поиска по 120 лв на ден!!!

# 33
  • София-в сърцата на моите деца
  • Мнения: 1 474
Вкарвам в Черния списък и фирма Енерджи Хаус-99 на Борислав Илиев. Разказвам накратко. Ние сме Етажна собственост. Аз съм домоуправител. На 25.08.2018г. сключихме Договор за ремонт на покрива -покриване два пласта течна гума, смяна воронки, оправяне ламарина около комините и т.н. В един ден дойдоха двама мургави събратя, с въпросния Илиев/ изрично го бях питала ,че не искаме да работим с мургави събрата/и той каза,че не работи с тях, но .....Оплескаха каквото оплескаха по покрива, имахме и спор,че не са сложили втория слой гума и не са поправили около комините ламарината , но те твърдяха,че всичко е ОК. Платихме 5300лв/наша грешка ,че трябваше да платим след първия дъжд/ и нали разбирате, че след първия проливен дъжд,     
 всичко протече надолу като от ведро. Намокриха се апартаментите до 4ет. Имахме гаранция по договор,  дадена повече от 5 години. И от тогава почнах да звъня след всеки дъжд. Не е да не е идвал Илиев.Но,  качваше се на покрива Борислав..разхождаше се лепваше някакво парче балатум и на следващия дъжд всичко рукваше. От тогава до зимата не е спирало да тече.Мухлясахме! Помолих го , ако не може да се справи да викне хора ,които могат или да ни върне парите! Каза,че нищо не  можело да се направи повече, щото покрива бил компрометиран. Сякаш три години не ни течеше повече вътре, отколкото навън. Казах,че ще намеря други хора ,които да оправят теча , а той да им плати ремонта, като не може да си го оправи. Намерих хора, оправиха течовете , дадоха ми фактура и оттогава този човек ,Борислав Илиев, не си  вдига тел., не отговаря и т.н.Да не говорим,че преди Нова Година  от мухъла и теча в кухнята ми  се откачиха два големи кухненски шкафа и се стовариха на земята. Слава Богу не бях там , но можеше и някой да бъде и да пострада!Та така! Информирам ви само да ви кажа,да не разчитате на този човек. Следващите момчета бяха читави и казаха,че такава мърлявщина не са виждали на покрива-юфка от течната гума/един пласт?/ Та , ако някой ви го препоръча Борислав Илиев имайте едно на ум. Нито ремонт видяхме , нито коректност и умения!

# 34
  • Мнения: 1
Здравейте,
аз съм нова, но искам да добавя един много некачествен строител към списъка. Става въпрос за Недко Маринов и неговата фирма Строймар във Варна. Той има няколко блока и всичките са с много съмнително качество. Някак успява да добута до акт 16, но вътре са течове, стърчащи кабели, криви стени, най-ниско качество материали.. не спазва никакви срокове и всичките му сгради взимат акт 16 със закъснение, а след това за отстраняване на дефекти трябва да го гоните с адвокат, за да реагира. Изключително некоректен

# 35
  • Мнения: 1
Внимавайте драги читатели! Пазете се от услугите на домашен майстор https://www.facebook.com/domashenremont1/ . И по точно бригадните общо ремонтни услуги на лицето Васил Стефанов https://www.facebook.com/dqvolavasko подвизаващ се и като Васил Михайлов. Не професионално и некачествено изпълнение на предварително договорени и заплатени работни дейности. Говори се само за пари а резултата калпаво изпълнение на два та ми обекта , съмнителен контингент работници извънредно некомпетентни. При мен резултатът беше олицетворение на това как НЕ трябва да се правят нещата и не спазване на срокове по договори.

Общи условия

Активация на акаунт