Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Мнения: 279
Трябва да се озаптят тия ЧСИ, защото голяма част от бизнеса им е едно чисто рекетьорство, прикрито със законови оправдания. Едно време рекетьорите идваха и казваха "плащаш толкова пари иначе ще ти запалим имота/ще те пребием". Полицията се оправдаваше, че нямат пари за бензин и не могат да изпратят кола на 5км дистанция. Сега ЧСИ си жулят наглите такси и обират всичко, което могат да докопат с оправдание, че такъв бил законът. Абсолютно ненормално е за дълг от 50лв примерно да се искат 300-500лв такси за ЧСИ. Да им сложат една граница като % от дълга и да си правят сметката струва ли си да се занимават или не. Доколкото съм чувал, само от запориране на сметки събират маса пари - ей така за да напишат писма (абсолютно шаблонни) до всички банки.

# 31
  • Мнения: 8 140
Те дело могат да си заведат във всеки един момент. Водили са го по чл. 417, откъдето длъжника разбира за делато едва, когато ЧСИ го уведоми. Аз искам да питам от кога е дългът? 3 години е давността за периодични плащания. Най-вероятно сумата е била погасена по давност, защото Глобул не е Глобул поне от 3 години, а е Теленор.   С плащане дори на 1 стотинка  вие признавате , че дължите тези пари. Направили сте такова, давността е прекъсната и да, ще ги върнете,  че и с още лихви отгоре.  
Имали сте шанс да се защитите, като възразите, но незабавно трябваше да се срещнете с адвокат. Има такива, които дават онлайн консулнации. Сега всичко е безсмеслено. Плащате си тези 1500 лева и така....

# 32
  • Мнения: 270
но още не мога да проумея как може да се заведе дело срещу теб без дори да знаеш, без да имаш възможност да се защитиш. Sad
всичко в ущърб на човека и в полза на тези, които си плащат на управляващите може.

# 33
  • Gotham City
  • Мнения: 6 782
Кристал общо взето е обяснила. Платиш ли нещичко, все едно казваш "Да, съгласен съм" и започваш да си плащаш като поп. Не е трябвало нищо да плащате и можеше да се позовете на давност.
Иначе, относно уведомлението, за да е връчено такова и то да има тежест, е нужно длъжника да се подпише, че го е получил.

# 34
  • Мнения: 279
Да де ама в друга ситуация ти слагат един срок примерно 14 дни и като изтече - край, срокът за обжалване е изтекъл. Общо взето съдебната система в България е една частна кооперация с цел финансова облага на участващите (акционерите). Законите са само правила и основание защо е такава тарифата. Едно време Католическата църква продавала индулгенции за опрощаване на грехове. В случая обаче няма реално нарушение, а измислено, но пак трябва да си купиш "опрощение".

# 35
  • Мнения: 270
съдиите им разписват каквото им подадат, дори да е ясно че не е изпипано искането им, пък после за 7-14 дена, след като съвсем учудено човек разбере че вече е бил осъден (може в някое кафе да са го разписали даже), има право да обжалва.

# 36
  • Мнения: 1 177
Може ли да проверите , дали за ЧСИ става дума или за колекторска фирма.
Много ми е интересно, как без никакви такси някой е получил изпълнителен титул, че го е и привел в изпълнение.
Да не би да е била нотариална покана, връчена чрез ЧСИ ?

Здравейте,
Обясниха ни в съда, че делото (провериха чрез номер) е прехвърлено към частен съдебен изпълнител С.Якимов. Вече е повече от ясно, че тези пари, тази четворна сума ще се плати, но още не мога да проумея как може да се заведе дело срещу теб без дори да знаеш, без да имаш възможност да се защитиш. Sad

Въпросът беше към Мисси. Как без никакви такси е преминало всичко и през съда и през ЧСИ -то?
Звучи силно неправдоподобно. Заповедното също има такси, макар и по- малки.
Би било много интересно да си провери и да отговори Мисси.

Общи условия

Активация на акаунт