Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте всички!

Търсих търсих, но не открих информация -- затова питам тук, надявайки се това да е правилната група.

Ще се местим във Варна. Не сами, а фирма ще ни докара нещата, предполагам с камион в който да поберат не само нашите, а и тези на други хора (т.е. може и да е голям камион). Ще живеем в центъра на Варна, на улица която е само пешеходна. Нямаме паркомясто, но пък имаме пиано.

Въпросът ми е: знаете ли в този случай къде трябва/може да се паркира камиона?

Мисля че фирмата няма как да знае това, а аз идея нямам какво да ги посъветвам; не познавам Варна, не съм шофьор, не познавам правилата.
Няма как да се предвиди и точен ден/час за пристигането им, защото ще идват от далече и не им е само до мен и моята пешеходна улица. Ще кажат "идваме" и ще дойдат.

Знам, че там има синя зона - но няма гаранция за свободно място в нея, не може предварително да се запази такова, а и на какво ли разстояние от входната ни врата би се намерило? А те пиано ще носят, милите, от неизвестни парко-хоризонти чак до втория етаж.

Някой има ли идеи какво мога да направя в този случай? Къде паркират хората, когато се местят?

Благодаря на всички за вниманието, и дано някой от вас да е минал вече по този път! Хубав ден на всички!

# 1
  • Мнения: 555
Щом е пешеходна зона не е редно камиона да влиза там, едно че ще отнесете солена глоба, другото е че, все пак е пешеходна зона и не е редно. Може да извикате някой познат да помогне с пианото да се сменят примерно ако го носят от много далеч. Или да им дадете малко повече пари за неудобството. Попитайте и фирмата, как мислят да се процедира в този случай.

# 2
  • Мнения: 2 598
Първо говорите с бъдещите съседи и домоуправителя.
Не вярвам да сте първия новодомец в кооперацията или никой до сега да не си е купувал пералня/хладилник или да не е правил ремонт и да е имал нужда от контейнер за отпадъци.
Дори и пешеходна зона там живеят хора и има нужда от достъп с МПС. Ако получената от съседите/домоуправителя информация не ви е достатъчна се обърнете към Общината.
В центъра на града ни също е пешеходна зона, но влизат камиони, които зареждат магазините в определени часове на денонощието, на бавен ход и с включени аварийни.
Това е. Не виждам драма.

# 3
  • Мнения: 2 226
Обадете се в Общината. Може да издадат някакъв временен пропуск или да заплатите някаква такса. Със сигурност трябва да има достъп с кола. Ако се наложи , пожарна и линейка все трябва да влезат от някъде.

# 4
  • Мнения: 2
Страхотни сте, благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт