Третокласници 2020/2021

• 33 534
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Куциндрел
На мен не ми се мисли за след 3 години как ще е, защото и да искам не мога от сега да науча детето на материала за 5ти клас. Има си етапи на обучение и какво трябва да придобие като възможности в текущата година.

Има една госпожа в съседна тема, в която се обявих, че съм против изпреварването на материала, т.е. примерно дете във втори клас да учи неща за по-горен, която ми написа следното:

Цитат
Няма изпреварване на материала и го казвам съвсем сериозно. Само ви се струва, че има изпреварване, това са майчински вайкания тип "колко са лоши учителите, какво искат от нас, искаме само децата ни да са щастливи, образователната система е скапана, другите родители са болезнено амбициозни..." Както се казва  - пораснете! Може да звучи твърдо и безкомпромисно от моя страна, но нямате друг избор, ако искате децата ви да вървят напред. Когато става въпрос за успеваемост в училище няма такъв филм, какъвто го описваш в поста си.

Това, че искам детето ми да усвои добре материала за неговите години, а не да препуска напред, ме прави непораснала, вайкаща се от чуждите амбиции майка......хммм, добре!
Да препускат, после ще има - оле, мале. (това е според моите виждания) Всичко трябва да е с мярка.
Вече, ако детето има интерес в дадена област, нека си се учи. Обаче интересите на един човек не са във всичко.

# 496
Да се твърди, че детето трябва да отиде научено на еди какво си, не мисля, че е правилно. То отива на училище, за да му се преподаде по съответния начин и да се научи. Разбира се, че, ако има интерес в дадена област, ще му дам възможност да се развива /курсове, книги, обяснение и т.н./, но не и като нещо задължително.
Спорът беше дали в първи клас трябва да тръгват научени да четат.

# 497
  • Куциндрел
Научени да четат в първи клас - не, но да познават буквите - да. Доста деца преди първи клас знаят да четат кратки думи, но те сами са се научили покрай ученето в подготвителната на буквички и упражненията.

# 498
  • София
Аз пък ще си спя Grinningнема нужда някой да ми меля страници нарвд какво що трябвало.
Излишно и ненужно грубо...Споделяме опит от принципа проба - грешка, никой на никого не казва какво трябва.

Натали, в тази връзка класната на малката много се ядосва, ако някой от родителите тика детето да взима напред и аз напълно я подкрепям, още повече, че не вярвам,ч е имам капацитета да преподавам като нея, за да уча сама детето на нов материал Simple Smile

Ceca, в училището на децата всяка година има 3 днвени коледни концерти, съчетани с коледни базари. Училището им е профилирано и докато паралелките с музика и танци танцуват, пеят и свирят, пред актовата залата текат базарите с неща, направени от паралелките с изящни изкуства.

Научени да четат в първи клас - не, но да познават буквите - да. Доста деца преди първи клас знаят да четат кратки думи, но те сами са се научили покрай ученето в подготвителната на буквички и упражненията.

То и в самата програма за предучилищна си е заложено, че трябва да познават буквите и то печатните, не знам защо трябва да го пратиш научено и там да му е скучно...

# 499
  • Куциндрел
Не разбрах къде точно да му е скучно на детето, но съм съгласна, че в предучилищна учат буквичките.

# 500
Което си е заложено по програма за съответната година, да, трябва да е покрит минимума, но въпросът е, че въпросната потребителка твърди, че ако ти не си буташ детето напред с материал за по-големи, значи то няма да има успехи в училище, а ти си тъпа и непораснала, мрънкаща лелка, която смята, че другите имат свръх амбиции.

# 501
  • София
Опита на пет човека за собствените им деца не е представителна извадка,сори.

Приеми го Нат,такива сме,завистници.Grinning

При нас си има базар,и конкурс за най~добре украсена  врата на стая.

# 502
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не знам какво общо има някаква потребителка от някаква тема какво твърдяла?! От разговор за допълнителните занимания на децата, сега се връткат разни хора, че някой им казвал какво да правят.

# 503
Х споделя на колко и какви допълн.занимания ходи детето му.
У споделя как неговото не ходи.
Драма не виждам.
Щом мнението на У се определя като врътване/фръцване..то и мнението на Х да класифицириме като пъчене/биене в гърдите и даване на наклон.
Става ли така?

# 504
  • София
Не се връткам,изказвам мнение.

И друго бих отбелязала,какво да споделят родителите от малки населени места,където школи,учители и високите балове в гимназии  не са на преден план.

# 505
Не съм чула при нас да има базар. Хубаво е като идея....

# 506
  • Отвъд алеята зад шкафа
И други изказват мнения, ама явно не се харесват.

# 507
Кое точно в твоето мнение не се харесва?

Само беше казано, че темата се разводнява, когато се коментират по-големи класове, за които си има отделни теми. Peace

# 508
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не са се коментирали други класове извън контекста на темата за втори клас, а именно как още от 2-ри клас трябва да се има предвид доброто усвояване на материала, защото в 5-ти или 7-ми вече е късно. Но някои потребители това не ги интересува, по същия начин по който мен не ме интересуват коледните базари например (щото съм минала през ен такива), ама просто прескачам тази информация. Сега ако ще връщам назад да мрънкам кой какво е споделил и има ли то "ценност" за наборната тема, съм сигурна, че ще намеря за какво да кажа, че разводнява темата.

# 509
А какво значи добро усвояване на материала за втори клас?

И не всяко дете в 5 клас ще види зор.

Общи условия

Активация на акаунт