Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 33

• 52 742
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Smiley88, според Заповедта на министъра на здравеопазването може да се провеждат прегледи, стимулации, пункции и оплождане, след което всички ембриони се замразяват. Само при спешни, неотложни случаи (как ги категоризират тези случаи не се знае) може да се извършват трансфери . Минаха доста дни от обещанието на министерството за корекция на заповедта, а все още няма такава. Sad

# 481
Smiley88, според Заповедта на министъра на здравеопазването може да се провеждат прегледи, стимулации, пункции и оплождане, след което всички ембриони се замразяват. Само при спешни, неотложни случаи (как ги категоризират тези случаи не се знае) може да се извършват трансфери . Минаха доста дни от обещанието на министерството за корекция на заповедта, а все още няма такава. Sad
На мен пункцията ми беше в понеделник в Адела и щях да съм на свеж трансфер,но прогестерона ми се вдигна и затова ще замразяваме. В моята клиника правят свеж трансфер, за другите незнам

# 482
Да, и други момичета споделят, че в някои клиники правят трансфери, въпреки заповедта.

# 483
Момичета, след днешното изявление на проф. Тимева съм малко объркана.сега правят ли се последно процедури, със или без трансфер и изобщо каква точно е хавата? Утре ще пускам микробиология и цитонамазка и ако са ок, да скачам в джаза, ама последно може ли. Сори за смахнатия въпрос, ама наистина се обърках какво може и какво не Thinking
Smile  процедурите са разрешени , НО тези господа в парламента са забравили да махнат едно изречение в точка 7б от заповедта след като отпадана точка 7а където беше забраната .
Потварди ли са от МЗ ,че е техническа грешка и до дни ще в поправят , имам информацията от журналистите и аз чакам да се сетят да го махнат това изречение , защото в петък ми е пункцията и съм се настроила за свеж трансфер . Като цяло в тази точка пише и ,че по преценка на д-р може да се направи свеж трансфер .
Объркано е , но да може да стартираш къде си ти ?

# 484
Момичета, след днешното изявление на проф. Тимева съм малко объркана.сега правят ли се последно процедури, със или без трансфер и изобщо каква точно е хавата? Утре ще пускам микробиология и цитонамазка и ако са ок, да скачам в джаза, ама последно може ли. Сори за смахнатия въпрос, ама наистина се обърках какво може и какво не Thinking
Smile  процедурите са разрешени , НО тези господа в парламента са забравили да махнат едно изречение в точка 7б от заповедта след като отпадана точка 7а където беше забраната .
Потварди ли са от МЗ ,че е техническа грешка и до дни ще в поправят , имам информацията от журналистите и аз чакам да се сетят да го махнат това изречение , защото в петък ми е пункцията и съм се настроила за свеж трансфер . Като цяло в тази точка пише и ,че по преценка на д-р може да се направи свеж трансфер .
Объркано е , но да може да стартираш къде си ти ?
Аз съм в Щерев, вечно имам проблем с микробиологията и все не мога да почна. Дори съм при проф. Тимева. При първото ин витро направих хиперстимулация, после друго отлагане, та на свеж трансфер не се и надявам, ама поне ако можем да замразим ще е ок. На вас пожелавам успех и дано скоро тая тъпотия приключи, че аман от умници.

# 485
Smiley88, и аз съм така с микробиологията. Но понеже нямам активна инфекция, писах ИАТ изложих случая си и ми позволиха по преценка на лекар да продължа с трансферите.

# 486
Smiley88, и аз съм така с микробиологията. Но понеже нямам активна инфекция, писах ИАТ изложих случая си и ми позволиха по преценка на лекар да продължа с трансферите.
Писах ти на лични, може ли малко повече инфо Blush

# 487
Здравейте искам да направя запитване, започнах опити на Е Ц отпуснати по фонда, имам право на 4 опита. В момента съм на втория, но се случва така, че май няма да има яйцеклетка или не се знае. Искам да питам мога ли да пропусна този опит и да не ми се брои като опит по фонда.или ще ми го сметнат като такъв. Ако кажа че се отказвам от пункцията дали ще ми го сметнат като опит или не? Не знам къде да потърся информация.

# 488
При моя позната със стимулирано инвитро мъжът не успя да даде материал в самия ден. Извадиха яйцеклетки, но нямаше как да й ги оплодят. Предложиха й да си плати 2000лв за лекарствата за стимулация и пункцията, за да не й се брои опит по фонда. Тя отказа.
Но в твоя случай на ЕЦ предполагам имаш много леки лекарства, ако не е и без хич. Така че не виждам проблем.

# 489
Да по принцип няма и проблем да си платя няколко прегледа, въпроса е дали от фонда не изискват четири поредни опита. Незнам какви са правилата на Цар.

# 490
Но ти реално няма да имаш опит, няма пункция, няма стимулация.
И няма такива изисквания на ЦАР

# 491
Здравейте на кой адрес пращате документи по Спиди до фонда че забравих да питам клиниката, Благодаря

# 492
Здравейте, документите се изпращат на адреса на ЦАР:

Център за асистирана репродукция
1431, гр. София,
бул. "Акад. Иван Гешов" 15, ет. 11

Куриерът може да ви върне входящ номер, с който да си проверявате статуса.

# 493
Здравейте, документите се изпращат на адреса на ЦАР:

Център за асистирана репродукция
1431, гр. София,
бул. "Акад. Иван Гешов" 15, ет. 11

Куриерът може да ви върне входящ номер, с който да си проверявате статуса.
Благодаря много

# 494
Здравейте, две години по-късно пак се връщам в темата....
Мъжа ми пусна спермограма за да подадем документи към ЦАР, само че само занесе материала. Резултатите очаквано не са добри, но ще направят ли проблем, че е занесен в клиниката, а не е даден на място.
Колко време отнема сега от подаване на документите до взимане на заповед?
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт